Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη «προβλέπει» πότε θα σταματήσει η καρδιά ενός ασθενή

Παρόλο που η ιατρική έχει αναπτυχθεί και συνεχίζει να αναπτύσσεται σοβαρά σήμερα, εξακολουθεί να μην είναι δυνατόν να αποφευχθούν ορισμένα πράγματα. Στην κορυφή αυτών των πραγμάτων βρίσκεται η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Μελέτες δείχνουν ότι 1 στους 5 ανθρώπους που πεθαίνουν σήμερα πεθαίνουν από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και καρδιακή προσβολή.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν αν κινδυνεύουν από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.  Οι επιστήμονες ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να γνωρίζουν αν κινδυνεύουν από αιφνίδια καρδιακή προσβολή και να λαμβάνουν ανάλογα προφυλάξεις. Ο αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Johns Hopkins χρησιμοποιεί τεχνολογία βαθιάς μάθησης.

Μπορεί να προβλέψει αν υπάρχει κίνδυνος καρδιακής προσβολής σε 10 χρόνια και πότε ακριβώς μπορεί να σταματήσει η καρδιά:

Ο αλγόριθμος που δημοσιεύθηκε ως Survival Study of Cardiac Arrhythmia Risk (SSCAR), χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη εκτίμηση επιβίωσης για κάθε ασθενή με καρδιακή νόσο. Ο αλγόριθμος αυτός, ο οποίος αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, υπολογίζει την πιθανότητα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής και καρδιακής προσβολής σε 10 χρόνια με μετρήσεις κινδύνου και παρουσιάζει με "υψηλή ακρίβεια" τον πιθανότερο χρόνο για αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αλγόριθμος χρησιμοποίησε εικόνες πραγματικών κατεστραμμένων καρδιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου φαίνεται η κατανομή της βλάβης, για να εκπαιδεύσει τον αλγόριθμο. Οι εικόνες που παρουσιάστηκαν στον αλγόριθμο με υψηλή αντίθεση άνοιξαν τον δρόμο στον αλγόριθμο να δει λεπτομέρειες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Ο αλγόριθμος κάνει τις προβλέψεις του συγκρίνοντας τις εικόνες που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη με τις εικόνες που του παρουσιάζονται.

Οι προβλέψεις του αλγορίθμου ήταν πιο ακριβείς από τις προβλέψεις των γιατρών σε κάθε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε. Επιπλέον, οι δοκιμές με διαφορετικό καρδιακό ιστορικό και διαφορετικά δεδομένα απεικόνισης μεμονωμένων ομάδων ασθενών από 60 κέντρα υγείας στις ΗΠΑ έδωσαν επίσης εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα. Ο νέος αλγόριθμος έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα βήματα στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...