Μπορεί η Microsoft να εισάγει νέες εφαρμογές στο Word προκειμένου τα emails σας ή η επιστολές σας να έχουν έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα, ωστόσο, εκδίδει ένα «διάταγμα» για την σωστή χρήση του, κατακρίνοντας όσους αφήνουν δύο κενά μεταξύ των προτάσεων!
Μάλιστα, η επιλογή αυτή θα επισημαίνεται πλέον ως σφάλμα στο Microsoft Word και οι χρήστες που πατούν το πλήκτρο διαστήματος δύο φορές μετά την τελεία, θα βλέπουν στο γραπτό τους εκείνες τις άχαρες μπλε ζιγκ ζαγκ γραμμές.
Την αλλαγή αυτή, που παρατήρησε για πρώτη φορά ο καθηγητής νομικής του Πανεπιστημίου του Ντένβερ, Άλαν Τσεν και αναφέρθηκε επίσης στο περιοδικό τεχνολογίας The Verge, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στο Word, επομένως οι χρήστες μπορεί να μην το έχουν παρατηρήσει μέχρι να ενημερώσουν το λογισμικό τους.
Κατάλοιπο της εποχής των γραφομηχανών
Η συνήθεια της χρήσης δύο διαστημάτων είναι ένα απομεινάρι από την εποχή των γραφομηχανών, όταν οι δακτυλογράφοι χρησιμοποιούσαν δύο κενά για να ορίσουν σαφέστερα το τέλος μιας πρότασης.
Οι χαρακτήρες ήταν «μονόπλευροι» τότε, πράγμα που σήμαινε πως καταλάμβαναν τον ίδιο χώρο στην σελίδα – σήμερα οι περισσότερες γραμματοσειρές προσαρμόζουν το πλάτος των χαρακτήρων έτσι ώστε οι προτάσεις να είναι πιο ευανάγνωστες.
Πολύ λίγοι οδηγοί στυλ συμβουλεύουν την χρήση δύο διαστημάτων μετά από μια τελεία ενώ τα σύγχρονα οφέλη από την χρήση του είναι λίγα, εκτός από το να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο σε μια σελίδα.
Εάν πάλι δεν μπορείτε να συνηθίσετε να αφήνετε ένα κενό ανάμεσα στις λέξεις, μπορείτε να κάνετε το εξής:
Όταν το Word το επισημαίνει ως λάθος, κάντε δεξί κλικ για να δείτε τις επιλογές σας.
Μπορείτε να ζητήσετε από το Work να αγνοήσει αυτό το ζήτημα όταν εμφανιστεί ξανά ή να δείτε κάθε γραμματικό ζήτημα που το λογισμικό θα επισημάνει και θα αφαιρέσει τα κενά από την λίστα σφαλμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι, η Microsoft έφερε την τεχνητή νοημοσύνη στο Word με το νέο εργαλείο Ideas.
Συγκεκριμένα, το εργαλείο αυτό προχωρά πέρα από την ήδη υπάρχουσα αυτόματη διόρθωση των λέξεων και προτείνει πιο κατάλληλες και πιο ευανάγνωστες προτάσεις, ανάλογα με το κείμενο και τη χρησιμοποιούμενη γλώσσα.