τεχνική νοημοσύνη
Επιστήμη

NASA: Πρώην επιστήμονας διεξάγει πείραμα για να αποδείξει πως... ζούμε σε προσομοίωση

Σύμφωνα με τον επιστήμονα ζούμε στο Matrix αλλά οι άνθρωποι είναι διχασμένοι ως προς το αν έχει δίκιο.

Ο Τόμας Κάμπελ ήταν επιστήμονας της NASA και τώρα προσπαθεί να μάθει αν είμαστε όλοι παγιδευμένοι μέσα σε μια προσομοίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν αποδειχθεί ότι είναι αληθινό, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο κόσμος γύρω μας αποτυπώνεται μέσα σε έναν υπολογιστή, ακριβώς όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι.

Τα πειράματα του Campbell θα περιλαμβάνουν μια επίδειξη που έχει σχεδιαστεί για να δείξει πώς το φως και η ύλη μπορούν να συμπεριφέρονται όπως τα κύματα και τα σωματίδια.

Σύμφωνα με τον Campbell, αν μπορεί να αφαιρέσει τον παρατηρητή, τότε η πραγματική καταγεγραμμένη πληροφορία δεν υπήρξε ποτέ.

Βασικά, όπως χωρίς τον παίκτη, το σύμπαν γύρω από έναν χαρακτήρα σε ένα βιντεοπαιχνίδι δεν υπάρχει.

Οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πολυτεχνείου της Καλιφόρνια (CalPoly) αρχίζουν να δουλεύουν ήδη πάνω στο πρώτο πείραμα.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η θεωρία του Campbell έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και οι άνθρωποι διχάζονται στο διαδίκτυο ως προς το αν μπορεί να έχει δίκιο.

Ένας θαυμαστής του επιστήμονα έγραψε στο Reddit για να μοιραστεί τη γνώμη του: «Λατρεύω τον Thomas Campbell, είναι μια πραγματική ιδιοφυΐα».

Ένας δεύτερος είπε: «Δεν θα βιντεοσκοπούσα καν τον εαυτό μου να κοιμάται για να αποδείξω αν είμαι στοιχειωμένος και θέλετε να μάθω αν ζω σε μια προσομοίωση;»

Ένας τρίτος έγραψε: «Αν βρισκόμασταν σε μια προσομοίωση, δεν θα έβγαζαν αρνητικά αποτελέσματα οι όποιες δοκιμές για να το αποδείξουν, αφού η προσομοίωση θα ήταν προγραμματισμένη να διαψεύδει τα αποτελέσματα;»

Παρόλα αυτά, ο Campbell εκτιμά ότι υπάρχουν πέντε πειράματα που έχουν τη δυνατότητα να «αμφισβητήσουν τη συμβατική κατανόηση της πραγματικότητας και να αποκαλύψουν βαθιές συνδέσεις μεταξύ της συνείδησης και του σύμπαντος».

Πιστεύει ότι ενώ η ανθρωπότητα μπορεί να είναι παγιδευμένη σε μια εικονική πραγματικότητα, η «συνείδησή μας δεν είναι προϊόν της προσομοίωσης - είναι θεμελιώδης για την πραγματικότητα».

Αν ο Campbell έχει δίκιο, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι τι θα σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα και θα εγείρει πολλά ερωτήματα γύρω από το τι υπάρχει πέρα από την προσομοίωσή μας και ποιος την ελέγχει.

Με πληροφορίες από uniladtech.com

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ