Δάση, λιβάδια, πανέμορφοι καταρράκτες, καταπράσινα φαράγγια και γαλήνιοι ωκεανοί. Είναι εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το μεγαλείο της φύσης. Μόνο που αυτό το μεγαλείο έχει δύο όψεις: Δεν υπάρχει μόνο η ειδυλλιακή, που χαίρεσαι να βλέπεις, αλλά και η άλλη, η καταστροφική. Κι όταν η φύση «θυμώνει», η καταστροφική της μανία είναι εντυπωσιακή, όσο και δυσάρεστη: Ηφαίστεια σπέρνουν λάβα και χώμα, τυφώνες και ανεμοστρόβιλοι συναγωνίζονται σε αγριότητα αστραπές και κεραυνούς, τσουνάμι καταπίνουν ολόκληρες πόλεις και σεισμοί χωρίζουν δρόμους στα δύο. Δείτε σκηνές τέτοιες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός…
Τον Μάρτιο του 2010, το ηφαίστειο που κανείς δεν μπορεί να προφέρει, το Eyjafjallajokull της Ισλανδίας εκρήγνυται και γεμίζει σκόνη ολόκληρη την Ευρώπη.
Το Kilauea, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη, βρίσκεται στη Χαβάη και εδώ το βλέπετε να… ξερνά ωκεανούς λάβας λίγο πριν την αυγή.
Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του νησιωτικού κρατιδίου Τόνγκα στην Ωκεανία «ανοίγει» τρύπα στην επιφάνεια του νερού, σαν σαμπάνια από φονικό καπνό.
Στη μέση μιας νύχτας του 2008 στη Χιλή, ένα ηφαίστειο εκρήγνυται, την ίδια στιγμή που ο ουρανός γεμίζει αστραπές και κεραυνούς.
Τα τσουνάμι είναι ένας υδάτινος εφιάλτης, και ένα από τα πιο φονικά ήταν αυτό της Ινδονησίας τα Χριστούγεννα του 2004.
Πέντε χρόνια αργότερα, τσουνάμι πλήττει και την Ιαπωνία – εδώ βλέπετε ένα σπίτι… να κολυμπά κυριολεκτικά στα κύματα.
Ο πύρινος εφιάλτης, στις τερατώδεις πυρκαγιές της Καλιφόρνια που απανθράκωσαν χιλιάδες στρέμματα δασών το 2009.
Ένας ανεμοστρόβιλος σχηματίζεται εντυπωσιακά πάνω από τη Μινεσότα των ΗΠΑ.
Αυτή είναι η άκρως φωτογενής έκρηξη του ηφαιστείου της Αγίας Ελένης, που σημειώθηκε στις ΗΠΑ το μακρινό 1980.
Και να τι μπορεί να κάνει η φύση στην άσφαλτο: Ο σεισμός των Φιλιππίνων το 2012 κατακερματίζει τον δρόμο και καταπίνει οχήματα.
Το 2010, το Πακιστάν ζει μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες στην Ιστορία του.
Έτσι μοιάζει μία «υπερκυτταρική καταιγίδα» από αυτές που δημιουργούν ένα αχανή συμπαγή όγκο πάνω από το έδαφος και διαρκούν για ώρες.
Κι έτσι μοιάζει ένας διπλός κυκλώνας, όπως σημειώθηκε στην Ισλανδία το 2006.
Έχετε δει πιο εντυπωσιακούς κεραυνούς να χτυπούν πόλη; Είναι το Περθ της Αυστραλίας.
Μια αμμοθύελλα ξεσπά στη μαροκινή Σαχάρα και η χρυσαφένια έκταση σε λίγα δευτερόλεπτα θα καλυφθεί από ένα χωμάτινο τσουνάμι.