Armed Conflicts
Updated at:

Άλλος βομβαρδίζει και άλλοι πληρώνουν (Βαλκάνια-Ελλάδα)! Το Κίεβο μετά την ρωσική επίθεση ζήτησε εισαγωγή ρεύματος από Α.Ευρώπη και Βαλκάνια

Μετά την πρωινή επίθεση στην ουκρανική επικράτεια, η οποία κατέστρεψε εργοστάσια ρεύματος, το Κίεβο ζήτησε κατεπείγοντος ρεύμα από χώρες της Α.Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η Ουκρανία, μετά από ένα μαζικό χτύπημα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ενεργειακή υποδομή, ζήτησε την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πέντε γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε η εταιρεία Ukrenergo.
 

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εισαγωγές θα πραγματοποιηθούν εντός 24 ωρών από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη Μολδαβία.Στην δυτική Ουκρανία, αρκετοί οικισμοί έμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

CONTINUE READING

«Ο συνολικός όγκος θα είναι 13.447 MW ανά ώρα με μέγιστη ισχύ σε μεμονωμένες ώρες έως και 1.098 MW», ανέφερε η δήλωση.Όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, όλες οι περιφέρειες αναγκάζονται να εφαρμόζουν ωριαίες διακοπές για οικιακούς καταναλωτές και χρονοδιαγράμματα περιορισμού ρεύματος για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Την Παρασκευή, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε ένα μαζικό χτύπημα σε κρίσιμης σημασίας ουκρανική υποδομή καυσίμων και ενέργειας που υποστηρίζει το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, ως απάντηση στη χρήση έξι πυραύλων ATACMS από το Κίεβο στο αεροδρόμιο του Ταγκανρόγκ.
 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο στόχος του χτυπήματος επετεύχθη και όλα τα αντικείμενα χτυπήθηκαν.
 

Γιατί η Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια βιώνουν τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

CONTINUE READING

Η εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία έχει γίνει μία από τις αιτίες για τις οποίες πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης βιώνουν τις μέγιστες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία.
 

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δίνουν σε μεγάλη κλίμακα ηλεκτρική ενέργεια προς την Ουκρανία για την αποζημίωση των πληγμάτων του ρωσικού στρατού σε εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
 

Η Ελλάδα πλήττεται από την αύξηση ροών ηλεκτρικής ενέργειας προς την Ουκρανία, γεγονός το οποίο, ευθύνεται για τις υψηλές τιμές ανά κιλοβατώρα αλλά και τις μεγάλες αποκλίσεις των τιμών στο χρηματιστήριο ενέργειας.

CONTINUE READING

 

Γενικά άλλος βομβαρδίζει ( Ρωσία) και άλλοι πληρώνουν ( Βαλκάνια-Ελλάδα).

Το Ρεύμα αυξάνεται αδικαιολόγητα αλλά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την 4η Μονάδα της ΔΕΗ και τα ορυχεία στην Μεγαλόπολη

Μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Δεκέμβριο, για τους Έλληνες καταναλωτές, ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας στα πράσινα τιμολόγια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην πατρίδα μας έχουμε εκτόξευση στα 202,22 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην χονδρεμπορική, η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας σημειώνοντας άλμα κατά 72,3% στη μέση τιμή εκκαθάρισης μέσα σε ένα διήμερο.

Ενώ λοιπόν η τιμή του ρεύματος έχει γίνει ουσιαστικά χρηματιστήριο, η κυβέρνηση η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την  4η Μονάδα της ΔΕΗ και τα ορυχεία στην Μεγαλόπολη.

CONTINUE READING

Η Επιτροπή Φορέων Μεγαλόπολης συνεχίζει τον αγώνα για να μην κλείσουν τα ορυχεία και η 4η Μονάδα της ΔΕΗ, για να μην ερημώσει ο τόπος και μεθαύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ενέργειας στην Αθήνα, αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία.

Ειδικότερα, σε αγωνιστικό της κάλεσμα η Επιτροπή Φορέων Μεγαλόπολης, “κλιμακώνοντας τον αγώνα των κατοίκων της Μεγαλόπολης, για να μην κλείσουν τα ορυχεία και η 4η Μονάδα της ΔΕΗ, για να μην ερημώσει ο τόπος μας και να μην γίνει χαβούζα όλης της Πελοποννήσου”, καλεί: “Τα εργατικά, συνταξιουχικά και επαγγελματικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής να πάρουν μέρος: Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ενέργειας στην Αθήνα. Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στη Τρίπολη για να απαιτήσουμε: Να μην κλείσουν τα ορυχεία και η 4η Μονάδα της ΔΕΗ. Να μην ερημώσει ο τόπος μας και να μην γίνει χαβούζα όλης της Πελοποννήσου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με άρθρο μας, καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια μεταφοράς λιγνίτη από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα μέσω του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα.

Η ύπαρξη πολλών φορτηγών στο τελωνείο της Νίκης είναι συνηθισμένη εικόνα πλέον. Το τελωνείο της Νίκης αποτελεί σημαντικό σημείο ελέγχου για τη μεταφορά λιγνίτη από την Ελλάδα προς τα Σκόπια, διασφαλίζοντας την τήρηση των κανονισμών και των διεθνών συμφωνιών κατά την εξαγωγή του συγκεκριμένου ορυκτού.

Η διακρατική συμφωνία για μεταφορά λιγνίτη από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα έγινε πριν ένα χρόνο περίπου.
Ο λιγνίτης καλύπτει κυρίως τις ανάγκες του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στα  Μπίτολα, αλλά μέρος των ποσοτήτων χρησιμοποιείται και στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Οσλομέι.

Μετά την “μετάβαση” της χώρας μας στην πράσινη ενέργεια, οι λιγνιτικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί κατά πολύ κι ως εκ τούτου η καύση ορυκτών καυσίμων, γι αυτόν και για άλλους λόγους, η κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με την γειτονική χώρα για μεταφορά λιγνίτη.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR