World

Ο Μίτσκοσκι "στον κόσμο του": Από την Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ καλεί Αμερικανούς επενδυτές στη... Μακεδονία

Σε μια ακόμη κατάφορη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι ο οποίος βρίσκεται από χθες Κυριακή στην Ουάσιγκτον για να  εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.

Αυτή τη φορά, ο εριστικός και ανιστόρητος Μιτσκόσκι, με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον απευθύνθηκε σε Αμερικανούς επενδυτές, τους οποίους κάλεσε να επενδύσουν στην «Μακεδονία», κάτι το οποίο φυσικά αποτελεί κατάφορη παραβίαση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="sr" dir="ltr">Следниве неколку дена во Вашингтон и во Њујорк ќе престојува владина делегација која што ќе ја предводам јас, а во нејзин составен дел се и министрите за надворешни работи, внатрешни работи и одбрана. <a href="https://t.co/lSjl94djZz">pic.twitter.com/lSjl94djZz</a></p>&mdash; Христијан Мицкоски (@MickoskiHM) <a href="https://twitter.com/MickoskiHM/status/1809973334789980429?ref_src=twsrc%5Etfw">July 7, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

«Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις.

Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μια εταιρεία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Μακεδονίας.

Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη Μακεδονία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες μετανάστες» σημείωσε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι στο μήνυμά του αυτό.

Ο Μητσοτάκης θα θέσει πολιτικά ζήτημα για τη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ

Στην εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας ο κ. Καραμανλής είχε επίσης αναφερθεί στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ μάλιστα ο κ. Σαμαράς είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να καταγγείλει και να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, λόγω της στάσης της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια.

Σημειωτέον ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μίτσκοσκι ερωτηθείς προσφάτως εάν στην Ουάσινγκτον θα συναντηθεί με τον κ.Μητσοτάκη, απάντησε ότι εάν τελικά πραγματοποιηθεί συνάντηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ότι θα συζητήσουν “με αξιοπρέπεια ως εταίροι και καλοί γείτονες” και δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση ελπίζει σύντομα να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR