Armed Conflicts
Updated at:

Δ. Κωνσταντακόπουλος σε ρωσικό ΜΜΕ: Μια έκρηξη πυρηνικής συσκευής στην Αλεξανδρούπολη θα έφτανε λόγω ανέμου στην Αθήνα

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε σε ρωσική ιστοσελίδα αποκαλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι η χώρα μας είναι στόχος ρωσικών πυραύλων σε κάθε υποθετικό σενάριο σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Τι αναφέρει ο ίδιος στο ρωσικό ΜΜΕ:

“Έχω προειδοποιήσει για τους κινδύνους δημιουργίας νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μου, αφού ακόμα και έκρηξη ακόμη μιας «μικρής» τακτικής πυρηνικής συσκευής θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή λόγω ραδιενέργειας.

CONTINUE READING

Μία από τις κύριες βάσεις των ΗΠΑ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, στην Δυτική Θράκη.

Τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στην περιοχή.

Έτσι, η ακτινοβολία από  ( μια έκρηξη) στην Αλεξανδρούπολη θα μπορούσε γρήγορα να φτάσει στη μητροπολιτική περιοχή της Αττικής, όπου ζει ο μισός ελληνικός πληθυσμός.

Δεν έλαβα καμία αιτιολογημένη αντίρρηση για αυτό, αλλά συνάντησα μεγάλο σκεπτικισμό και επικρίθηκα ότι υποτίθεται ότι είχα μια νοοτροπία καταστροφής.

Τα στοιχεία δεν μου φέρνουν χαρά, και εξακολουθώ να προσεύχομαι να μην αποδειχθεί τίποτα άλλο.

Η Ευρώπη έχει άγνοια κινδύνου για πιθανό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Από τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ μέχρι τον Μακρόν και τον Σολτς, η εμπειρία των πολέμων με την Ρωσία δεν έχει διδάξει τίποτα στη Δύση.

Ο Ναπολέων οδήγησε μια εκστρατεία στη Ρωσία και ηττήθηκε. Οι δυτικές δυνάμεις παρενέβησαν στις ρωσικές υποθέσεις και ενήργησαν κατά των Μπολσεβίκων (1918−1921), αλλά αντιμετώπισαν ταπείνωση και οι δικοί τους στρατιώτες στασίασαν.

Η Γερμανία του Χίτλερ επιτέθηκε στη Ρωσία και καταστράφηκε.

Φαίνεται ότι τώρα τη φήμη τους ζηλεύουν ο Μπάιντεν, ο Σολτς, ο Μακρόν, ο Στόλτενμπεργκ, η φον ντερ Λάιεν και άλλοι, ίσως η πιο παρακμάζουσα ομάδα «ηγετών» της Δύσης σε ολόκληρη την ιστορία της.

CONTINUE READING

Με χαμηλή νοημοσύνη, αυτοί οι άνθρωποι έχουν πιθανώς, στην καλύτερη περίπτωση, μια αόριστη κατανόηση της ευρωπαϊκής ιστορίας, γεγονός που τους καθιστά εύκολο να επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Το μόνο πρόβλημα όμως είναι ότι, τώρα έχουμε πυρηνικά όπλα και μια ολόκληρη σειρά τεχνολογιών που δεν υπήρχαν πριν από το 1945.

Γι' αυτό και μια νέα εκστρατεία κινδυνεύει να γίνει η Μάχη του Βατερλώ όχι μόνο για τη Δύση, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, αν δεν δραστηριοποιηθούν όλες οι χώρες μαζικά το συντομότερο δυνατό, για να αποτρέψουν την καταστροφή του πλανήτη.

Εξηγήσαμε πρόσφατα ότι οι πρόσφατες αποφάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αυξάνουν δραματικά την πιθανότητα ενός παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου, επειδή ανατρέπουν τις βασικές αρχές της «στρατηγικής σταθερότητας» που καθιέρωσαν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ στο παρελθόν.

Ακόμα κι αν δεν πάμε σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο αυτή τη στιγμή, η Ρωσία και το ΝΑΤΟ είναι σε θέση να μετατρέψουν τον πλανήτη σε κόλαση ακόμη και πριν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

Αυτή δεν είναι μόνο η προσωπική μου άποψη. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα πει το ίδιο πράγμα.

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα μεγάλης εμβέλειας ικανά να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία και όχι να «προκαλέσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Το επιχείρημα ήταν αρχικά ότι απαραίτητο δεν έπρεπε να  προκληθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά ο Μπάιντεν παραδόθηκε υπό την πίεση του «πολεμικού κόμματος» της συλλογικής Δύσης και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οπότε είτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει, και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο όταν οι αποφάσεις αφορούν την επιβίωση της ανθρωπότητας, είτε ξέρει τι λέει, αλλά για λόγους που είναι γνωστοί μόνο σε αυτόν, προτιμά να ρισκάρει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή το ενδεχόμενο της καταστροφής της ανθρωπότητας.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τους αναγνώστες να δεχτούν τα γραπτά μου στην ονομαστική τους αξία.

Δεδομένου ότι παρακολουθώ λίγο πολύ συστηματικά τα προβλήματα του ελέγχου των πυρηνικών όπλων και των σχέσεων Ανατολής-Δύσης για πολλά χρόνια, τα άρθρα μου φωτίζουν το μονοπάτι που μας οδήγησε σταδιακά στην παρούσα κατάστασή.

Ο μεγάλος Γάλλος γενετιστής Albert Jacquard έγραψε κάποτε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την κατανόηση της πραγματικότητας είναι οι περιορισμοί της φαντασίας μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έναν μηχανισμό άρνησης της πραγματικότητας, όπως ακριβώς και οι στρουθοκάμηλοι, όταν νιώθουν ότι η πραγματικότητα μας κυριεύει.

Όταν δεν αντέχουν το άγχος του κινδύνου ή δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν, προτιμούν να κλείνουν τα μάτια στον κίνδυνο.

Όμως ο εφιάλτης δεν θα πάει πουθενά, αφού είναι στην εξωτερική πραγματικότητα. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουν από αυτήν είναι να αναγκάσουν το κράτος και την κοινωνία να αναλάβουν ενεργή δράση.

Τις τρεις ημέρες από τότε που ο Μπάιντεν ενέκρινε τη χρήση αμερικανικών όπλων για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία, συνέβησαν διάφορα γεγονότα: οι Γάλλοι ετοιμάζονται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, οι Γερμανοί συζητούν το ενδεχόμενο στρατολόγησης 900.000 εφέδρων, Ολλανδοί και Δανοί λένε ότι δεν είναι εναντίον, εάν τα F-16 που παρέχουν στην Ουκρανία εξαπολύσουν πλήγματα σε ρωσικό έδαφος κά.

Αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα. Δηλαδή, οι Ρώσοι θα βρίσκονται σε μια κατάσταση συνεχούς αβεβαιότητας και της απειλής ότι μπορεί να υποστούν πυρηνική επίθεση.

Η αυξανόμενη αβεβαιότητα ενθαρρύνει τις προκλήσεις και θα μπορούσε κατά λάθος να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

Η παρουσία τέτοιων όπλων στην Ουκρανία, όπου ο Ζελένσκι φαίνεται να ελέγχεται πλήρως από τη Δύση γενικά και το εξτρεμιστικό «πολεμικό κόμμα» ειδικότερα, διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό κάθε πρόκληση, δηλαδή αποσταθεροποιεί την κατάσταση. Είναι σαν ένα παιχνίδι πόκερ, όπου τα στοιχήματα των αντιπάλων σας αυξάνονται συνεχώς.

Φονικές επιθέσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Μπέλγκοροντ με τη βοήθεια αμερικανικών όπλων.

Η Ρωσία, όπως είπε ο ίδιος ο Πούτιν, απάντησε με επίθεση προς την κατεύθυνση του Χαρκόβου

Τι πιστεύουν λοιπόν στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο;

Πιστεύουν ότι θα ανακατεύονται όλο και περισσότερο στις υποθέσεις της Ουκρανίας και η Μόσχα δεν θα αντιδράσει καθόλου;

Ή μήπως θέλουν να αντιδράσει, θέλουν να κλιμακωθεί, αλλά δεν θέλουν να είναι υπεύθυνοι όταν θα πρόκειται για μια πυρηνική σύγκρουση;

Ο Πούτιν ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν μικρά ευρωπαϊκά κράτη, των οποίων οι ηγέτες, δεν καταλαβαίνουν σε τι μπαίνουν.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δεν το ανέφεραν καν. Λοιπόν, τι νομίζετε; Πού πάει αυτό τελικά;”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προχθεσινή επίθεση στην Κριμαία και η ταυτόχρονη τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν, έχουν αυξήσεις τις πιθανότητας επίθεσης-έκπληξης  από την Μόσχα.   

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR