έκρηξη και Βούτσιτς
Balkans
Updated at:

Πρωτοφανείς δηλώσεις Βούτσιτς: «Σε 3-4 μήνες θα ξεκινήσει Παγκόσμιος-Το τρένο έφυγε και δεν γυρίζει πίσω»

Σε ανησυχητικές δηλώσεις προέβη ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς πριν λίγες ώρες, μιλώντας για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός μεγάλου πολέμου στο προσεχές μέλλον. Παράλληλα, η Σερβία φαίνεται πως υποστηρίζει τις διαπραγματευτικές συνομιλίες για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου ο Βούτσιτς

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε πως βρισκόμαστε 3 με 4 μήνες πριν μία μεγάλη σύγκρουση. Από ότι φαίνεται ο ηγέτης του Βελιγραδίου αναφέρονταν σε έναν πιθανό παγκόσμιο πόλεμο.

«Το τρένο έφυγε από τον σταθμό και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από τα λόγια του Βούτσιτς καταλαβαίνουμε ότι θεωρεί τον ουκρανικό πόλεμο ως την πιθανότερη αφορμή έναρξης του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Πράγματι, η ρωσο-ουκρανική σύρραξη είναι σήμερα η σημαντικότερη ένοπλη σύρραξη στον πλανήτη, όμοια της οποίας δεν είχε λάβει χώρα στην Ευρώπη εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Κανείς δεν προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο. Πλησιάζουμε μία πραγματική καταστροφή» πρόσθεσε ο Σέρβος ηγέτης, ανησυχώντας τα πλήθη με τις δυσάρεστες προβλέψεις του.

Αν και ο ίδιος δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ξέσπασμα ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, εκτίμησε πως οι συνέπειες μίας τόσο μεγάλης μελλοντικής σύρραξης θα είναι πραγματικά καταστροφικές.

«Ποιος είναι έτοιμος να χάσει 1, 2, 5, 10 ή 15 εκατομμύρια ανθρώπους;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος, κλείνοντας έτσι τις δηλώσεις του, οι οποίες και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Υποστηρίζει τις Διαπραγματευτικές Συνομιλίες

Παρά την χρόνια καλή σχέση που διατηρεί το Βελιγράδι με την Μόσχα, στην Διεθνή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ελβετία με σκοπό να συζητηθεί η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, οι εκπρόσωποι της Σερβίας ήταν θετικοί στις προτάσεις της Δύσης. 

Οι ίδιοι υποστηρίξαν την σημασία συμμόρφωσης με το καταστατικό του ΟΗΕ και την διεθνή νομοθεσία. Η σερβική ομάδα τόνισε πως υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας. Ωστόσο, στα ρωσικά μέσα δεν άρεσαν καθόλου οι εν λόγω δηλώσεις.

Φυσικά οι Σέρβοι προέβησαν σε αυτές τις δηλώσεις με το βλέμμα στην κατάσταση του Κοσόβου, όπου η κόντρα Βελιγραδίου και Πρίστινα συνεχίζεται κανονικά. Βέβαια να σας ενημερώσουμε πως και οι αρχές το Κοσόβου ήταν υπέρ των δυτικών προτάσεων για ειρήνη στην Ουκρανία.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR