άρμα drone
Russia

Η Ρωσία μετέτρεψε ένα κλεμμένο ουκρανικό άρμα σε FPV drone και το αποτέλεσμα τρομάζει (Βίντεο)

Όπως σας έχουμε πληροφορήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, το μέλλον των κύριων αρμάτων μάχης και γενικά των βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων μοιάζει δυσοίωνο. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η όλο και αυξανόμενη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones) και αντιαρματικών πυραύλων στο πεδίο της μάχης. Τα άρματα είναι αργά και κατ' επέκταση ευάλωτα, για αυτό και γίνονται εύκολοι στόχοι των εχθρικών UAV ή πυραύλων.

Σε μία αναπάντεχη εξέλιξη, ο ρωσικός στρατός αποκαλύπτεται πως πραγματοποιεί δοκιμές με ένα ουκρανικό άρμα που πέρασε στα χέρια του. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο οι Ρώσοι έχουν μετατρέψει το τεθωρακισμένο σε μη επανδρωμένο όχημα με σκοπό να αλλάξουν τον ρόλο του κύριου άρματος μάχης έτσι όπως τον γνωρίζαμε τόσα χρόνια.

CONTINUE READING

Θα Γίνουν Drones τα Ρωσικά Άρματα

Πιο αναλυτικά, ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο X δείχνει ένα σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο ουκρανικό άρμα τύπου T-72AMT εξοπλισμένο με σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου (remote control). Αυτό το σύστημα το τοποθέτησαν οι Ρώσοι με σκοπό να δοκιμάσουν να κατευθύνουν το άρμα από απόσταση, δηλαδή χωρίς να υπάρχει πλήρωμα εντός του κύτους του. 

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς θα ήθελε να εκμεταλλευτεί ο ρωσικός στρατός ένα μη επανδρωμένο κύριο άρμα μάχης στο πεδίο της μάχης. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε γιατί πραγματοποιεί η Ρωσία αυτές τις δοκιμές ούτε εάν σκοπεύει το Κρεμλίνο να τροποποιήσει και δικά του τεθωρακισμένα με συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου. Θεωρητικά ένα τέτοιο όχημα θα βοηθούσε στην ελαχιστοποίηση των απωλειών, αφού δεν χρειάζεται καθόλου ανθρώπινη παρουσία εντός του.

Στο παρελθόν έχουμε ξανά δει στο ουκρανικό πεδίο της μάχης μη επανδρωμένα άρματα μάχης, τις περισσότερες φορές σε επιχειρήσεις-αυτοκτονίας. Εύστοχο παράδειγμα είναι η χρήση τέτοιων αρμάτων για επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης κλπ. 

CONTINUE READING

Όσον αφορά το ρωσικό βίντεο, ξεκινά δείχνοντάς μας την οπτική γωνία μέσα από το άρμα, συγκεκριμένα από το τμήμα του κύτους που κανονικά βρίσκεται το πλήρωμα. Για να ελεγχθεί το άρμα απομακρυσμένα οι Ρώσοι τοποθέτησαν μία κάμερα σε αυτό το σημείο του οχήματος για να μπορεί ο χειριστής του άρματος να το κατευθύνει. Το υλικό που καταγράφει η κάμερα μεταδίδεται ακαριαία σε ένα σύστημα κεφαλής που φοράει ο χειριστής, ο οποίος και βρίσκεται μακριά από το όχημα. Ο χειριστής κρατάει στα χέρια του ένα χειριστήριο με το οποίο μπορεί να κινήσει το άρμα και πιθανόν να ελέγχει και άλλες λειτουργίες του οχήματος. Αυτά τα συστήματα αποκαλούνται FPV (First Person View), επειδή ο χειριστής βλέπει μπροστά στα μάτια του το μέρος που βρίσκεται το άρμα χάρις στην συσκευή που φοράει στο κεφάλι του.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR