Armed Conflicts
Updated at:

Προειδοποίηση Ρωσίας σε ΗΠΑ: Σταματήστε τα βιντεοπαιχνίδια και διαβάστε λίγο Πούτιν-Μην κάνετε λάθη που θα έχουν μοιραίες συνέπειες

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στέλνει στις ΗΠΑ να μην κάνουν λάθη που μπορεί να έχουν μοιραίες συνέπειες απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στον απόηχο της έγκρισης των ΗΠΑ προκειμένου οι Ουκρανοί να χρησιμοποιούν αμερικανικά όπλα για να πλήξουν στόχους στο έδαφος της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αντιμετωπίσουν «μοιραίες συνέπειες» εάν αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις της Μόσχας να μην αφήσει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχονται από την Ουάσιγκτον για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Ο Ριάμπκοφ σχολίαζε την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνει τη χρήση όπλων που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας που συμμετείχαν σε επιθέσεις στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το .swissinfo.ch

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους Αμερικανούς ηγέτες για λάθος υπολογισμούς που θα μπορούσαν να έχουν μοιραίες συνέπειες. Για άγνωστους λόγους, υποτιμούν τη σοβαρότητα της απόκρουσης που μπορεί να λάβουν», δήλωσε ο Ryabkov σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αναφέρθηκε στα σχόλια την περασμένη εβδομάδα του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ παίζουν με τη φωτιά και διακινδυνεύουν μια βαθύτερη παγκόσμια σύγκρουση – μία από μια σειρά προειδοποιήσεων από τη Μόσχα για τον κίνδυνο σοβαρής κλιμάκωσης.

CONTINUE READING

«Προτρέπω αυτούς στις ΗΠΑ… να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, τον οποίο προφανώς ξοδεύουν σε κάποιο είδος βιντεοπαιχνιδιών, αν κρίνουμε από την ελαφρότητα της προσέγγισής τους, μελετώντας αυτά που ειπώθηκαν λεπτομερώς από τον Πούτιν», είπε ο Ριάμπκοφ. .

Ο Πούτιν εχει δώσει «μια πολύ σημαντική προειδοποίηση και πρέπει να ληφθεί με τη μέγιστη σοβαρότητα», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε πως η Δύση θα εμπλακεί απευθείας με τη χρήση όπλων της από την Ουκρανία για πλήγματα βαθιά μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, επειδή αυτές οι επιθέσεις θα απαιτούσαν τη βοήθεια των δορυφόρων, των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ είχε το δικαίωμα να βοηθήσει την Ουκρανία να διατηρήσει το δικό της δικαίωμα στην αυτοάμυνα και αυτό δεν έκανε το ΝΑΤΟ μέρος στη σύγκρουση.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι το Κίεβο είναι ευγνώμων στην Ουάσιγκτον που της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει συστήματα πυραύλων HIMARS που προμήθευαν οι ΗΠΑ στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η Ουκρανία έχει από καιρό υποστηρίξει ότι οι περιορισμοί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση περιορίζουν σοβαρά την ικανότητά της να αμυνθεί.

Ο Ριαμπκόφ είπε πως οι απόπειρες του Κιέβου να επιτεθεί σε ρωσικά συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης θα αντικρουστούν και πως η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ασύμμετρα σε τέτοιες κινήσεις.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πως ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έθεσε στο στόχαστρο ένα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας βαθιά μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, το οποίο είναι τμήμα του ρωσικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για πυρηνική επίθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως οι συζητήσεις σχετικά με το αν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot πάνω από ρωσικό έδαφος δείχνουν πως η Δύση βρίσκεται σε πορεία κλιμάκωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR