Armed Conflicts
Updated at:

Η Γερμανία ετοιμάζεται να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας: Αίτημα κινητοποίησης 900.000 εφέδρων στη Γερμανία

Η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν 900.000 εφέδρους.Για να πάρει τέτοια απόφαση σημαίνει ότι έχουν αποφασίσει να εμπλέξουν την Ευρώπη σε πόλεμο.

της Μαρίας Δεναξά

«(Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στη Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα» δήλωσε  η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε σήμερα, 1η Ιουνίου.

CONTINUE READING

«Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke το Σάββατο, όπως αναφέρει η faz.net

«Η Ρωσία παράγει μόνο όπλα. Στα σχολικά βιβλία που απεικονίζουν τη Γερμανία ως εχθρικό κράτος. Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου εκπαιδεύονται πλέον στη χρήση όπλων

Η βουλευτής κάλεσε τη Bundeswehr, τον γερμανικό Στρατό δηλαδή, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε».

Στη Γερμανία οι έφεδροι περιλαμβάνουν όλα τα πρώην στρατιωτικά μέλη και τους στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιρουμένων των πρώην Ανατολικογερμανών στρατιωτικών που δεν εντάχθηκαν στην Bundeswehr μετά την επανένωση το 1990.

«Αν μπορούσαμε να στρατολογήσουμε μόνο τους μισούς από αυτούς ως εφέδρους με τη σχετική τεχνογνωσία τους, αυτό θα ήταν ένα απίστευτο πλεονέκτημα» υποστήριξε η Στρακ-Ζίμερμαν.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων, Πάτρικ Σένσμπουργκ, πρότεινε επίσης τη συστηματική καταγραφή της κατάστασης της υγείας και της διαθεσιμότητας όλων των πρώην μελών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να προγραμματιστεί η θητεία τους στην εσωτερική ασφάλεια και την εθνική και συμμαχική άμυνα και να τους επιτραπεί σταδιακά να εκπαιδεύονται ξανά.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ζελένσκι στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Θα έχω την ευκαιρία, όταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι μεταβεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα για τελετές με την ευκαιρία της Ημέρας Αποβίβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, να τον καλωσορίσω και στη συνέχεια να συζητήσω πολύ ρητά τι πρόκειται να κάνουμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία».

Όρμπαν: Ευρώπη και ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Απέχουμε εκατοστά από την καταστροφή»

Το ΝΑΤΟ «πλησιάζει όλο και περισσότερο στον πόλεμο» με τη Ρωσία, κάθε εβδομάδα, δήλωσε στο ουγγρικό κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας ο Βίκτορ Όρμπαν καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας συναντώνται στην Πράγα για να συζητήσουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, με φόντο την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει εν κρυπτώ στην Ουκρανία να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα,  όπως αποκάλυψε το Politico.

«Κάθε εβδομάδα που περνάει βλέπω όλο και περισσότερα σημάδια ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για στρατιωτική δράση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη έχει εισέλθει σε ένα ενδιάμεσο στάδιο προετοιμασίας για πόλεμο με τη Ρωσία, καθώς παρασύρεται όλο και περισσότερο στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «η μετάβαση στον πόλεμο δεν γίνεται σε ένα βήμα» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν τρία στάδια: συζήτηση, προετοιμασία και καταστροφή... Τώρα τελειώνουμε τη συζήτηση, και βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Απέχουμε εκατοστά από την καταστροφή».

Επίσης, ανέφερε ότι  οι διαπραγματεύσεις για την αποστολή Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία και για να επιτραπεί στον ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να επιτεθεί σε ρωσικούς στόχους ήταν ιδέες που ήταν «ανησυχητικές» και έφεραν το ΝΑΤΟ πιο κοντά στον πόλεμο, σύμφωνα με το Reuters.

Μια αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα διακινδύνευε να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο αντί να προστατεύει τα κράτη - μέλη της Συμμαχίας, είπε και συμπλήρωσε: «Είναι παράλογο το ΝΑΤΟ, αντί να μας υπερασπιστεί, να παρασύρει εμάς, ένα κράτος μέλος, σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό είναι τόσο παράλογο όσο ένας πυροσβέστης αποφασίζει να έρθει και να σβήσει μια φωτιά με φλογοβόλο».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR