Ερντογάν με αλ Σίσι και HÜRJET
World

Σεισμός στις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου; Τουρκικά ΜΜΕ: «Το Κάιρο ενδιαφέρεται να αγοράσει το εκπαιδευτικό HÜRJET»

Το νέο τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος HÜRJET ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο, μεταξύ άλλων για να εντυπωσιάσει το Κάιρο πετυχαίνοντας μία συμφωνία αγοράς του.

CONTINUE READING

Ενδιαφέρονται οι Αιγύπτιοι για το HÜRJET

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου HÜRJET έφυγαν από υποδομές της τουρκικής κατασκευάστριας TAI για να συμμετάσχουν σε μία επίδειξη αεροπορικών ικανοτήτων στην Σαμψούντα εντός του πλαισίου προκλητικών εορτασμών ονόματι Ataturk, Youth and Sports Day. Αργότερα θα συμμετάσχουν και σε μία παρόμοια πτήση επίδειξης στην Σμύρνη εντός της άσκησης EFES-2024.

Τώρα ανακοινώθηκε όμως από τουρκικό μέσο η πρώτη αποστολή του HÜRJET στο εξωτερικό. Το τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα συμμετάσχει στην αεροπορική επίδειξη Egypt International Airshow που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο μεταξύ 3 κα 5 Σεπτεμβρίου φέτος.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, η Αίγυπτος αναζητά αυτήν την περίοδο ένα νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Οι Τούρκοι μεταδίδουν πως το Κάιρο ενδιαφέρεται για το HÜRJET.

«Κατά την διάρκεια αυτής της αεροπορικής επίδειξης, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις σχετικά με το HÜRJET και με άλλα προϊόντα της TAI με τοπικές χώρες, ειδικά με την Αίγυπτο» γράφει το τουρκικό άρθρο.

Εμείς να σας ενημερώσουμε πως η Egypt International Airshow είναι μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές επιδείξεις στον τομέα της άμυνας στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική. Σε αυτή θα παραβρεθούν ηγετικά ονόματα από τον τομέα της διεθνούς αεροπορικής, αμυντικής και τεχνολογικής βιομηχανίας.

Στο γεγονός θα συμμετάσχουν και πασίγνωστες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Boeing, η Airbus, η Lockheed Martin, η Dassault Aviation κλπ. Στόχος τους είναι να προωθήσουν τα προϊόντα και τις τεχνολογίες τους, έτσι ώστε να βρουν πιθανούς αγοραστές και να εξασφαλίσουν κάποια κερδοφόρα συμφωνία. Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει και η τουρκική TAI με το εκπαιδευτικό HÜRJET, το οποίο βέβαια βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης και παραγωγής.

Η Egypt International Airshow παράγει και εντυπωσιακό θέαμα για το κοινό, αφού οι εταιρείες στέλνουν ομάδες αποτελούμενες από πολύ ικανούς πιλότους που εκτελούν ακραίους ελιγμούς στον αέρα, επιδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητες του κάθε αεροσκάφους.

CONTINUE READING

Οι Τούρκοι έχουν στόχο να παράγουν 2 HÜRJET ανά μήνα, ενώ είναι αισιόδοξοι πως θα βρουν και ξένους αγοραστές.

«Εντός της επόμενης δεκαετίας πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τον στόλο εκπαιδευτικών αεροσκαφών τους. Κάποιες τέτοιες χώρες είναι οι ΗΠΑ, το Περού, η Κολομβία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, τα ΗΑΕ, η Σουηδία κλπ» έκλεισε το τουρκικό άρθρο.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR