robot dog
China

Τρομαχτικό Βίντεο: Κινεζικός ρομποτικός σκύλος-φονιάς ηγείται μονάδας πεζικού σε έφοδο κτηρίου

Οι ρομποτικοί σκύλοι του κινεζικού στρατού μοιάζουν να βγήκαν από την σειρά Black Mirror, αλλά στην πραγματικότητα είναι υπερσύγχρονα ρομποτικά μοντέλα που προσαρμόζονται σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Αυτό ανέφερε το CNN, καλύπτοντας ένα σχετικό ρεπορτάζ.

CONTINUE READING

Κατά την διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τον στρατό της Καμπότζης, η Κίνα επίδειξε έναν τύπο ρομποτικού σκύλου εξοπλισμένο με αυτόματο τυφέκιο εφόδου στην πλάτη του. Ο οπλισμός μετατρέπει το ρομπότ σε μία φονική μηχανή, αλλάζοντας πολλά πράγματα στον τρόπο διεξαγωγής ενός μελλοντικού πολέμου.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τον Ρομποτικό Σκύλο-Φονιά

Πιο συγκεκριμένα, ο ρομποτικός σκύλος σχεδιάστηκε για να λαμβάνει μέρος σε μαχητικές επιχειρήσεις σε αστικά περιβάλλοντα, αντικαθιστώντας τους ανθρώπινους στρατιώτες σε αποστολές αναγνώρισης, εντοπισμού εχθρικών στόχων και αποστολές κρούσης.

Το δίλεπτο βίντεο που καταγράφηκε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Golden Dragon 2024 δείχνει έναν από αυτούς τους ρομποτικούς σκύλους να περπατά, να πηδάει και να κάθεται στο έδαφος ή να κινείται προς τα πίσω. Το ρομπότ δεν λειτουργούσε αυτόνομα, αφού υπήρχε ένας απομακρυσμένος χειριστής που έδινε αυτές τις εντολές.

Σε μία από τις ασκήσεις, το ρομπότ οπλισμένο με ένα αυτόματο τυφέκιο εφόδου ηγήθηκε μίας κινεζικής μονάδας πεζικού σε ένα κτήριο. 

Εκτός από ρομποτικούς σκύλους, ο κινεζικός στρατός κατά την διάρκεια αυτών των εντυπωσιακών στρατιωτικών ασκήσεων χρησιμοποίησε και μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones).

Πολλά Νέα Στρατιωτικά Ρομπότ

Το 2020, η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε αποκαλύψει στον κόσμο τους δικούς της ρομποτικούς σκύλους ως μέρος του συστήματος ABMS, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύει ταχύτατα δεδομένα και να αντιμετωπίζει κατ' επέκταση εχθρικές απειλές.

Τα ρομπότ είδαν πρόσφατα και την πρώτη καταγεγραμμένη συμμετοχή τους σε έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας. Φυσικά αναφερόμαστε στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Κατά την διάρκεια της σύρραξης έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά καινοτόμα συστήματα, όπως μη επανδρωμένα αεροχήματα, μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, ακόμη και ρομποτικές πλατφόρμες.

CONTINUE READING

Οι Ουκρανοί απέδειξαν πρώτοι πως ακόμη και τα φθηνότερα drones μπορούν να προκαλέσουν πανάκριβες ζημιές σε τεράστια εχθρικά συστήματα, όπως άρματα μάχης ή ακόμη και πολεμικά πλοία.

Η Κίνα φαίνεται πως κατανόησε άμεσα την σημασία των μη επανδρωμένων πλατφορμών και σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα drones στο πλανήτη. Το ότι αποκάλυψαν τον ρομποτικό σκύλο δημόσια σημαίνει επίσης πως η ανάπτυξή του μάλλον έχει ολοκληρωθεί. Ίσως αυτό το σύστημα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία στον κινεζικό στρατό.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR