βλήματα πυροβολικού
Russia
Updated at:

Αποκάλυψη ΣΟΚ! Η Ρωσία παράγει 12 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού την ημέρα-3 φορές περισσότερα από ΗΠΑ και Ευρώπη μαζί

Κάθε ημέρα η ρωσική αμυντική βιομηχανία παράγει το εντυπωσιακό ποσό των 12.320 βλημάτων πυροβολικού, κάθε ένα από τα οποία έχει κόστος παραγωγής περίπου 1.000 δολάρια.

Αν κάνουμε τα μαθηματικά η Μόσχα παράγει συνολικά 375.000 χιλιάδες πυρομαχικά πυροβολικού ανά μήνα και 4,5 εκατομμύρια βλήματα ανά έτος. Οι αριθμοί είναι πραγματικά τεράστιοι και σίγουρα ανησυχούν τους εχθρούς της Ρωσίας.

CONTINUE READING

Ούτε στα Όνειρά του το ΝΑΤΟ...

Οι αριθμοί αυτοί αποκαλύφθηκαν από την εταιρεία Bain & Company και μεταδόθηκαν από το δυτικό Sky News. Σύμφωνα με την Bain & Company, η Ρωσία αναμένεται να παράξει 4,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού εντός του έτους που διανύουμε. 

Αν και παραμένει άγνωστο πόσα από αυτά τα βλήματα ανακτώνται από το πεδίο της μάχης και επαναχρησιμοποιούνται, η ρωσική παραγωγή πυρομαχικών είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη παραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Για να συγκρίνετε, οι ΗΠΑ μαζί με όλες τις χώρες της Ευρώπης παράγουν συνολικά 1,3 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού ετησίως, νούμερο 3 φορές μικρότερο από αυτό της Ρωσίας.

Η Bain & Company τόνισε πως αυτή η διαφορά στην παραγωγική ικανότητα μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι εμφανέστατη στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, όπου τα πυροβόλα του Κιέβου αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις πυρομαχικών. ΗΠΑ και Ευρώπη δεν καταφέρνουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με αρκετά βλήματα πυροβολικού, τουλάχιστον όχι με αυτά που χρειάζεται το ουκρανικό πυροβολικό για να αντιμετωπίσει την ρωσική απειλή με αποτελεσματικότητα.

Ένας Ουκρανός πυροβολητής είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως για κάθε βλήμα που εκτοξεύουν οι ουκρανικές δυνάμεις, η ρωσική πλευρά εκτοξεύει πέντε. Σύμφωνα με την ουκρανική Militarnyi από την άλλη, η ικανότητα της Ρωσίας να παράγει και να επισκευάζει ταχύτατα τέτοια πυρομαχικά κρατά σταθερά χαμηλό το κόστος του κάθε βλήματος. Σήμερα υπολογίζεται πως η Μόσχα δαπανεί περίπου 1.000 δολάρια για κάθε βλήμα 152 χιλιοστών που παράγει.

CONTINUE READING

Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το μέσο κόστος για ένα παρόμοιο βλήμα φτάνει τα περίπου 4.000 δολάρια και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τα 5.000 δολάρια. Η μεγάλη διαφορά στο κόστος ανά μονάδα επηρεάζει εξίσου σημαντικά την ικανότητα της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει την Ρωσία στο πεδίο της μάχης.

Και φυσικά να σας ενημερώσουμε πως οι ρωσικές εταιρείες παραγωγής όπλων δεν περιορίζονται μόνο σε βλήματα πυροβολικού, αλλά παράγουν δεκάδες χιλιάδες πυρομαχικών διαφόρων τύπων μηνιαίως με μεγάλη συνέπεια.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR