Πολύκαρπος Αδαμίδης: Όλοι όσοι είναι στο βεληνεκές των ρωσικών όπλων είναι εν δυνάμει στόχοι

Απόλυτη περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Ρωσίας και κατά προέκταση μήνυμα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται εκτός πλαισίου, είναι το σχόλιο του Πολύκαρπου Αδαμίδη, καθηγητή Κοινοτικού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος αναφέρθηκε, μιλώντας στο ΕΡΤnews στην επίθεση με πύραυλο που προσγειώθηκε 450 μέτρα από το κονβόι που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Οδησσό, όπως μετέδωσε το CNN.

Σαφέστατα το πρώτο μήνυμα στην καλύτερή του εκδοχή είναι ότι δεν υπάρχουν όρια και ότι όλοι βρίσκονται στο βεληνεκές πρόσβασης των ρωσικών δυνάμεων και ότι όλοι μπορούν να αποτελέσουν δυνάμει στόχους. Αυτό είναι το αθώο, ενώ το κακό μήνυμα θα ήταν αν η στόχευση σημαίνει ότι δυνητικά όλοι είναι στόχοι της Ρωσίας ή ότι επιδιώκεται να χτυπηθεί η ελληνική αποστολή με ότι θύματα. Και οι δύο αναγνώσεις είναι εξαιρετικά σοβαρές και σίγουρα αποτελούν κώδωνα κινδύνου.

Έχει δηλωθεί ξεκάθαρα και από τον Ρώσο πρόεδρο και από τους Ρώσους επιτελείς ότι οποιαδήποτε παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σηματοδοτεί επίθεση. Σίγουρα λοιπόν αποτελεί συνέχεια αυτής της ρητορικής ότι έχουμε περάσει σε ένα νέο στάδιο, ενώ όλοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News