USA
Updated at:

Βίντεο με Αμερικανούς εθελοντές από 25 πολιτείες κινούνται προς υποστήριξη της Εθνοφρουράς του Τέξας

Εθελοντές πολιτοφυλακές από τουλάχιστον 25 πολιτείες έχουν αρχίσει να ταξιδεύουν στο Τέξας για να υποστηρίξουν την Εθνοφρουρά του, αναφέρει ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο με βίντεο.

Δεν γνωρίζουμε την γνησιότητα του βίντεο αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάσταση στις ΗΠΑ οδεύει σε άκρως επικίνδυνες ατραπούς.

CONTINUE READING

Ο κυβερνήτης του Τέξας με την εθνοφρουρά του κατά Μπάιντεν

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είπε στον διάσημο δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον σε μια συνέντευξη ότι είναι «έτοιμος» εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφασίσει να καταλάβει την εθνική φρουρά της πολιτείας.

Ο Άμποτ είχε εκδώσει μια σφοδρή επίπληξη την Τετάρτη, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα καταστρέψει τον φράχτη που τοποθετούσε η πολιτεία στα σύνορα, λέγοντας ότι το Τέξας έχει πλήρη συνταγματική εξουσία να «υπερασπίζεται και να προστατεύεται» από τους παράνομους μετανάστες που ξεχύνονται στα νότια σύνορα.

Ο κυβερνήτης του Τέξας ανέφερε ότι η πολιτεία ήταν «έτοιμη» σε περίπτωση που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άκουγε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να καταλάβει τον έλεγχο της Εθνοφρουράς του Τέξας.

Ο Τραμπ δεσμεύεται να «συνεργαστεί χέρι-χέρι» με τον κυβερνήτη Άμποτ για την ασφάλεια των συνόρων
«Θα ήμουν σοκαρισμένος, γιατί αυτό θα ήταν μια κίνηση από την πλευρά του, μια ολοκληρωτική καταστροφή», είπε ο Άμποτ στον Κάρλσον, συνιδρυτή του Daily Caller και Daily Caller News Foundation.

«Όμως, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που συμβεί αυτό το απίθανο γεγονός, να βεβαιωθούμε ότι θα συνεχίσουμε ακριβώς αυτό που κάναμε τον τελευταίο μήνα, και αυτό είναι να χτίσουμε αυτά τα εμπόδια, είτε να είναι ένας φράχτης ή άλλα  φράγματα στα σύνορα.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάνουμε, για να επεκτείνουμε την άρνησή μας για παράνομη είσοδο στην πολιτεία του Τέξας», πρόσθεσε ο Άμποτ.

Σε μια συνέντευξη του, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε  ότι άλλες δέκα πολιτείες έστειλαν την εθνική φρουρά στα σύνορα του Τέξας και άλλες τόσες θα ακολουθήσουν.

Ο ίδιος ο Άμποτ λέει ότι είναι «έτοιμος» για μια σύγκρουση με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Ο Άμποτ υπενθύμισε στον πρώην παρουσιαστή του Fox News ότι υπέγραψε το SB4, το οποίο καθιστά την παράνομη είσοδο στο Τέξας πλημμέλημα.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι έστειλε στον Μπάιντεν οκτώ επιστολές ζητώντας βοήθεια για τα σύνορα.

«Μίλησα με τον πρόεδρο για τα σύνορα, τον συνάντησα στο Ελ Πάσο και του μίλησα απευθείας για το τι συμβαίνει», είπε ο Άμποτ στον Κάρλσον.

«Του παρέδωσα μια επιστολή που περιείχε άμεσες λύσεις που θα μπορούσε να πάρει, οι οποίες θα διασφάλιζαν αμέσως τα σύνορα χωρίς να χρειαστεί να ψηφιστεί κανένας νέος νόμος. Παρά το γεγονός ότι του έδωσα συνολικά οκτώ διαφορετικές επιστολές, αρνήθηκε να απαντήσει», τόνισε ο Άμποτ ο οποίος συνεχίζοντας ανέφερε :

«Θέλω να σας πω ότι, έχουμε ορίσει τον πρόδρομο αυτού που ονομάζεται Άρθρο IV, Τμήμα 4 του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών για να δείξουμε ότι έχουμε ζητήσει υποστήριξη από τον Πρόεδρο για να προστατεύσουμε την πολιτεία μας, και αυτοί αρνήθηκαν να το κάνουν οκτώ φορές και αυτό με εξουσιοδοτεί να κηρύξω εισβολή σύμφωνα με το Άρθρο Ι, Ενότητα 10 του Συντάγματος για να βεβαιωθώ ότι το Τέξας θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο στο οπλοστάσιό του για να υπερασπιστεί την πολιτεία μας.»

Ο Άμποτ είπε επίσης ότι δέκα άλλες πολιτείες που δήλωσαν υποστήριξη για την πολιτεία έστειλαν την Εθνική Φρουρά, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι περισσότερες από αυτές θα βοηθούσαν καθώς το Τέξας συνέχιζε να υψώνει φραγμούς στους μετανάστες.

«Όλα αυτά θα τελειώσουν στις 20 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, γιατί πιστεύω ότι ένας νέος πρόεδρος θα ορκιστεί, ένας πρόεδρος που θα επιβάλλει πραγματικά τους νόμους περί μετανάστευσης ολόκληρης της χώρας», είπε ο Άμποτ στον Κάρλσον.

Η Αμερική είναι χωρισμένη στα δύο και αυτό είναι πλέον μια απτή πραγματικότητα, αφού Τραμπ και Μπάιντεν ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί πολύ γρήγορα και στην Ευρώπη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR