Society
Updated at:

Το ξέσπασμα της τρανς καθηγήτριας που θέλει να κάνει παιδί: Απορρίφθηκε το αίτημά της για τεκνοθεσία

Εν μέσω δηλώσεων και αντιπαραθέσεων για το  «καυτό» ζητήμα της τεκνοθεσίας και του γάμου ομόφυλων ζευγαριών η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα, αναφέρεται στα εμπόδια που βρίσκει στις προσπάθειες της να αποκτήσει παιδί, καθώς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ) απέρριψε προφορικά το αίτημα τεκνοθεσίας της.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή της, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα espressonews.gr  είχε αποκαλύψει τις προσπάθειές της να κάνει παιδί, λέγοντας: «Εχω φυλάξει το γενετικό υλικό μου εδώ και 8-9 χρόνια, αλλά δεν μου επέτρεπαν να το χρησιμοποιήσω επειδή είμαι τρανς… Πριν από έναν μήνα μού το επέτρεψαν, αλλά τώρα είναι πλέον αργά, γιατί κοντεύω το όριο που μπορεί μια γυναίκα να γίνει μητέρα… Αν μου είχαν επιτρέψει πριν από εννέα χρόνια να το κάνω μέσω παρένθετης, θα το είχα κάνει. Οπότε προτιμώ την τεκνοθεσία».

Σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook η 47χρονη Ελληνοαμερικανίδα Κάθριν Ράιλι, που εκτός από ακαδημαϊκός είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων,  κάνει μαθήματα αγγλικών σε φροντιστήρια των βορείων προαστίων και έχει μιλήσει δημόσια υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα έβαλε με όλους και με όλα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει μάχη για να αποκτήσει δικό της παιδί.

CONTINUE READING

Εκφράζει την αγανάκτησή της για την απόφαση και αναρωτιέται με ποιό δικαίωμα την εμποδίζουν από το να γίνει μητέρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της τρανς καθηγήτριας:

"ΑΠΟΡΡΙΨΗ (προφορική) του αιτήματος μου τεκνοθεσίας από το ΚΚΠΠΑ. Άφαντοι ήταν οι κοινωνικοί λειτουργοί από τον Μάϊο. Κατ' επανάληψη να αγνοούν τις κλήσεις μου, αναπάντητα email και επειδή δεν μπορούσαν να τεκμηριώσουν την απόφασή τους, είπαν ότι είμαι 'διστακτική' στο να μιλήσω για την ζωή μου. Όσοι με γνωρίζετε και προσωπικά ξέρετε ότι είμαι άνθρωπος που δεν διστάζω να μιλήσω. Ισχυρίζονται επίσης ότι η τρανς ταυτότητά μου είναι ανασταλτικός παράγοντας (ψυχολογικά τραύματα) ως εκ τούτου την ανικανότητά μου να γίνω κηδεμόνας.

Έχω μιλήσει κυριολεκτικά για κάθε πτυχή της ζωής μου. Δεν έχω ποτέ κρύψει τίποτα. Η υπηρεσία ΔΕΝ ηχογραφεί τις συζητήσεις μας που κατά την άποψη μου είναι ΛΑΘΟΣ (θα έδινα φυσικά την συγκατάθεσή μου να γίνει αυτό). Πώς θα αποδείξω ότι ήμουν σωστή καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας και ότι πληρώ τα κριτήρια; Γιατί να μου στερούν το νομικό μου δικαίωμα στο να γίνω γονέας; 23 χρόνια έχω 'μεγαλώσει' γενιές παιδιών μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας. Έχουν κλάψει μαθητές στην αγκαλιά μου, έχω τρέξει ουκ ολίγες φορές με σφουγγαρίστρες όταν ήταν άρρωστα, έχω χαρεί με τις επιτυχίες τους και έχω μείνει άγρυπνη όταν βίωναν πόνο, ανησυχίες και στενοχώριες. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΗΤΕΡΑ;;;;;; Επτά ολόκληρους μήνες αναμονής και αγνόησης! Ένας ακόμη χρόνος χαμένος.

Μου λένε πρέπει να ξεκινήσω εκ νέου την διαδικασία. Ξανά εξετάσεις, ιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες. Δεν θέλω να με κυνηγήσουν πάλι από τα νοσοκομεία επειδή είμαι τρανς. Δεν θα το αντέξω ξανά. Μεγαλώνω. Τα περιθώρια στενεύουν. Σας εκλιπαρώ όλους, βοηθήστε με. Δεν τους αντέχω άλλο".

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR