Armed Conflicts

Κατάρ: Ζήτα από το Ισραήλ μέσω του ΟΗΕ να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς

 Ο εμίρης του ΚατάρΧαμάντ μπιν Ταμίμ αλ Θάνι, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με σκοπό να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς. Η έκκληση αυτή έλαβε χώρα σε ομιλία του εμίρη στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στην Ντόχα.

Το Κατάρ διαμεσολάβησε πρόσφατα μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών για την επίτευξη εκεχειρίας στις μάχες και την απελευθέρωση ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας η εκεχειρία κατέρρευσε και οι μάχες άρχισαν εκ νέου.

Ο αλ Θάνι δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να καταλάβει πως η εποχή της κατοχής έχει τελειώσει και κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι του επέτρεψε να συνεχίσει τις επιθετικές του ενέργειες στη Γάζα για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Είναι ντροπή που η διεθνής κοινότητα επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα για σχεδόν δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονούνται συστηματικά και σκόπιμα αθώοι πολίτες», δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ. «Όλες οι ανθρώπινες αξίες έχουν παραβιαστεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη από τις κατοχικές αρχές» πρόσθεσε.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR