στρατιώτες
Armed Conflicts

Σε ποιους τομείς του μετώπου θα ριχθούν οι 30 χιλ Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στη Βρετανία;

Έξι νέες ταξιαρχίες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν τόσο στο εξωτερικό όσο και στην επικράτεια της χώρας τους, θα παραταχθούν σε έναν αριθμό διαφορετικών περιοχών όπου ο ουκρανικός στρατός σημειώνει απώλειες.

CONTINUE READING

30 Χιλιάδες Στρατιώτες Κατευθύνονται Προς το Μέτωπο

Όλα ξεκίνησαν όταν η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 30 χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών μέσω του προγράμματος Interflex. Η διοίκηση των ουκρανικών μονάδων θα προσπαθήσει να σχηματίσει έξι νέες ταξιαρχίες κατά μήκος ολόκληρου του μετώπου, καλύπτοντας κενά που έχουν δημιουργηθεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal αναφέρει παράλληλα πως «η επόμενη φάση εχθροπραξιών μοιάζει όλο και πιο επικίνδυνη για την Ουκρανία. Αξιωματούχοι και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου το γνωρίζουν αυτό. Σύμφωνα με αυτούς, ένας μακροχρόνιος πόλεμος θα στέψει νικήτρια την Ρωσία, η οποία έχει μετατρέψει την οικονομία της σε πολεμική μηχανή».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Γιούρι Κνουτόφ μιλώντας στην ρωσική σελίδα Life ανέφερε πως η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη για την Ουκρανία. Στο Κουπιάνσκ, στην Αβντίιβκα, στην Μαρίινκα και στο Ραμπότινο υπάρχει συνεχής πίεση από την ρωσική πλευρά, με την Ουκρανία να πρωτοστατεί μόνο στις κατευθύνσεις της Χερσώνας και του Ουγκλεντάρ. 

«Βρισκόμαστε σε ενεργή άμυνα στο Μπαχμούτ, όπως και κοντά στην Χερσώνα, όπου έχουν σχηματιστεί πολλά μικρά ουκρανικά προγεφυρώματα, κατά μήκος των οποίων επιχειρούν το ρωσικό πυροβολικό και η ρωσική αεροπορία» δήλωσε ο ειδικός.

Εκτός από τους παραπάνω τομείς του μετώπου, ειδικοί εικάζουν πως οι νέοι στρατιώτες του Κιέβου θα παραταχθούν και σε άλλες κατευθύνσεις, στις οποίες οι Ουκρανοί δεν μπορούν να προελαύσουν. Στόχος των νέων μονάδων θα είναι η αύξηση της πίεσης κατά του ρωσικού στρατού, έτσι ώστε να σημειώσουν πρόοδο.

«Με τους νέους στρατιώτες το Κίεβο θα προσπαθήσει να καλύψει κενά που σχηματίζονται στην γραμμή επαφής» δήλωσε ο Κνουτόφ, προσθέτοντας πως «οι πόροι των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν εξουθενωθεί, η στρατηγική εφεδρεία έχει χρησιμοποιηθεί».

CONTINUE READING

Τονίζεται μάλιστα πως οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν επιστροφή των 30 χιλιάδων Ουκρανών που εκπαιδεύονταν στην Βρετανία νωρίτερα από την προγραμματισμένη, μιας και ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Σε κάποιες ανατολικές περιοχές της χώρας λέγεται πως δεν έχει απομείνει ούτε ένας άντρας ηλικίας μεταξύ 20 και 50 χρονών, ενώ πλέον λέγεται πως καλούνται για μάχη μαθητές και άντρες άνω των 45 ετών.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR