MiG-29 (Fulcrum)
Armed Conflicts

Κίνδυνος για τη Μόσχα-Μπορεί το σοβιετικό MiG-29 να λάβει βαλλιστικούς πυραύλους;

Όπως όλα δείχνουν ο ινδικός στρατός θα δοκιμάσει πρώτος αυτήν την ενσωμάτωση, ωστόσο τα αποτελέσματα ενδιαφέρουν παρά πολύ τους Ουκρανούς.

CONTINUE READING

Βαλλιστικός Πύραυλος στα Μαχητικά MiG-29;

Πιο συγκεκριμένα, το ινδικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε τα σχέδιά του να ενσωματώσει ισραηλινής παραγωγής πυραύλους αεράμυνας τύπου Rampage στα σοβιετικής προέλευσης μαχητικά MiG-29 του.

Το ινδικό υπουργείο ελπίζει να ολοκληρώσει την διαδικασία ενσωμάτωσης εντός διαστήματος 12 μηνών. Αναμένεται πως όταν εκτοξεύεται από ένα MiG-29, ο ισραηλινός standoff πύραυλος Rampage θα επιδεικνύει μέγιστο βεληνεκές πυρός στα 150 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την σελίδα Janes.

Τα standoff όπλα είναι πύραυλοι ή βόμβες που μπορούν να εκτοξευθούν από απόσταση αρκετά μεγάλη, ώστε η πλατφόρμα που τα εκτοξεύει (π.χ. ένα αεροσκάφος με το πλήρωμά του) να μην βρίσκεται στο βεληνεκές πυρών του εχθρικού στόχου. 

«Υπάρχει μία επιτακτική ανάγκη ενσωμάτωσης standoff όπλου αέρος-εδάφους για να φτάσει το αεροσκάφος MiG-29 τις πλήρεις δυνατότητές του» δήλωσαν οι Ινδοί σε επίσημες αποκαλύψεις τους.

«Η ενσωμάτωση του πυραύλου θα απαιτούσε ουσιαστικά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός κατάλληλου εκτοξευτή, την ηλεκτρομηχανική διασύνδεση με το αεροσκάφος και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και δοκιμές από τους σχετικούς φορείς» πρόσθεσε το υπουργείο άμυνας της Ινδίας.

Η ασιατική χώρα είχε αποκαλύψει την πρόθεσή της να αγοράσει πυραύλους αεράμυνας Rampage από το Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2022. Μέχρι το τέλος του φετινού Αυγούστου είχαν εμφανιστεί και οι πρώτες φωτογραφίες που επιβεβαίωναν την έναρξη των παραδόσεων πυραύλων Rampage στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο πύραυλος Rampage είναι ουσιαστικά η μετατροπή του πυραύλου EXTRA διαμετρήματος 306 χιλιοστών, ο οποίος σχεδιάστηκε για τους ισραηλινούς πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων PULS, σε βαλλιστικό πύραυλο. Η μετατροπή αυτή κατέληξε σε ένα όπλο εναέριας εκτόξευσης, την οποία ανέλαβαν οι ισραηλινές εταιρείες Israel Aerospace Industries (IAI) και Elbit Systems.

CONTINUE READING

Ο πύραυλος έχει 4.7 μέτρα μήκος, ενώ το βάρος εκτόξευσής του φτάνει τα 570 κιλά. Λέγεται πως η κεφαλή του περιέχει ισχυρά εκρηκτικό φορτίο βάρους 150 κιλών και πως ο πύραυλος πλοηγείται με ένα συνδυαστικό σύστημα πλοήγησης, το οποίο περιλαμβάνει καθοδήγηση με αδρανειακό και δορυφορικό σύστημα. Το σύστημα αυτό προωθείται από τους Ισραηλινούς ως ανθεκτικό σε προσπάθειες παρεμβολών από εχθρικά συστήματα. Το σημαντικό χαρακτηριστικό τέτοιων όπλων είναι όμως το βεληνεκές πυρός. Αυτό όμως δεν το έχει αποκαλύψει το Τελ Αβίβ, για αυτό και οι αναφορές για εμβέλεια μεταξύ 160 και 300 χιλιομέτρων δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR