βαλλιστικός πύραυλος και Ισραηλινός αρχηγός γενικού επιτελείου
Armed Conflicts
Updated at:

Μόλις Τώρα: Καρέ-καρέ η αναχαίτιση εισερχομένου πυραύλου πάνω από το ισραηλινό Εϊλάτ-Στη "καρδιά" της Γάζας ο επικεφαλής της Σιν Μπετ (Βίντεο)

Άλλα μία ένθερμη ημέρα στη Μέση Ανατολή, αλλά μία επίθεση προς το εβραϊκό κράτος, αποκάλυψε σήμερα ο ισραηλινός στρατός και επιβεβαιώνουν και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) δήλωσαν πως το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Arrow αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα με στόχο το ισραηλινό Εϊλάτ.

CONTINUE READING

Η ισραηλινή πόλη Εϊλάτ να τονίσουμε πως αποτελεί την μόνη του εβραϊκού κράτους στην Ερυθρά Θάλασσα, οπότε έχουμε να κάνουμε με μία πόλη στο νότιο Ισραήλ, ο πληθυσμός της οποίας δεν ξεπερνά τους 50 χιλιάδες κατοίκους.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε πως το σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς ονόματι Arrow (Βέλος) αναχαίτισε τον πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε με στόχο το Εϊλάτ.

Το εν λόγω όπλο αναχαιτίστηκε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, για αυτό και δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός ή ζημιά στο εβραϊκό κράτος.

Υλικό που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα ένα βίντεο στο X φαίνεται πως δείχνει την εν λόγω αναχαίτιση της εισερχόμενης απειλής.

Να προσθέσουμε πως η Ιερουσαλήμ δεν αποκάλυψε ποιος εκτόξευσε αυτόν τον πύραυλο, ωστόσο αναφορές προτείνουν πως το εν λόγω όπλο εκτοξεύθηκε από το έδαφος της Υεμένης, κατά πάσα πιθανότητα από τους αντάρτες Χούθι.

Την περασμένη εβδομάδα να ανακαλέσουμε πως ένας βαλλιστικός πύραυλος είχε εκτοξευθεί επιβεβαιωμένα από τους Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, με στόχο και πάλι την πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ. Και τότε όμως το σύστημα Arrow είχε καταφέρει να εξουδετερώσει την απειλή.

Ο Επικεφαλής της Σιν Μπετ στη Γάζα Σήμερα

Σύμφωνα με άλλη σημαντική είδηση των τελευταίων ωρών, έχουμε βίντεο και επίσημες αναφορές που επιβεβαιώνουν πως ο Ισραηλινός αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού έφτασε σήμερα βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Σιν Μπετ για να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ο Ερζί Χαλέβι, αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, να συζητά σε διάφορες σκηνές με τον Ρόνεν Μπαρ, αξιωματικό πληροφοριών του εβραϊκού κράτους και σημερινού διευθυντή της Σιν Μπετ. Η Σιν Μπετ είναι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ.

Πλήγματα της Χεζμπολάχ Κατά Ισραηλινών Στρατιωτών

CONTINUE READING

Για το τέλος κρατήσαμε ένα άλλο ενδιαφέρον βίντεο, το οποίο δημοσίευσε πριν λίγο η λιβανέζικη ισλαμική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με την παλαιστινιακή Χαμάς και υποστηρίζεται και η ίδια από το Ιράν.

Στο εν λόγω υλικό οι Λιβανέζοι ανέφεραν πως παρουσιάζονται πλήγματα της οργάνωσης κατά πεζικάριων του ισραηλινού στρατού κατά μήκος των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR