αναχαίτιση αεροσκάφους
World

Αμερικανικό "UFO" παραβίασε τα ρωσικά σύνορα για 30 λεπτά | Τρελή γκάφα πολιτικού των ΗΠΑ που πέρασε ρωσικό πλοίο για αμερικανικό (Εικόνα)

Ένα αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα σύνορα της Ρωσίας στην Θάλασσα Μπάρεντς. Αυτό ανέφερε το κανάλι Mash στο Telegram.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 11:00 τοπική ώρα Μόσχας την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, κοντά στην ρωσική πόλη Μπουρμάνσκ.

CONTINUE READING

Αναγνωριστικός εξοπλισμός της Ρωσίας εντόπισε τον στόχο σε υψόμετρο μεταξύ 900 και 3.200 μέτρων, όταν και ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 340 χιλιομέτρων την ώρα. Ωστόσο, μέσα σε διάστημα μόλις μισής ώρας το αντικείμενο είχε ήδη εγκαταλείψει τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Στις 4 Οκτωβρίου, δύο νατοϊκά στρατηγικά αναγνωριστικά αεροσκάφη είχαν ξανά παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ρωσίας στην ίδια περιοχή. Το πρώτο ήταν ένα Boeing RC-135 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ το δεύτερο ήταν ένα ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος περιπολίας τύπου Boeing P-8 Poseidon της νορβηγικής βασιλικής πολεμικής αεροπορίας.

Τον Αύγουστο, ένα ρωσικό μαχητικό τύπου MiG-31 είχε συνοδέψει ένα νορβηγικό Poseidon κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Τρελή Γκάφα από Πολιτικού του Κογκρέσου

Σε μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα είδηση των τελευταίων ωρών, ο Corey Mills, μέλος του κογκρέσου των ΗΠΑ, έδωσε συγχαρητήρια στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό την ημέρα εθνικής εορτής του μέσω δημοσίευσής του στην πλατφόρμα X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πολιτικός κατά λάθος χρησιμοποίησε την εικόνα ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου στην δημοσίευσή του.

«Χαρούμενη 248η Επέτειο Ίδρυσης του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού» έγραψε ο Mills, συνοδεύοντας τα λόγια του με μία εικόνα, η οποία εμπεριέχει το ρωσικό καταδρομικό Peter the Great της κλάσης Kirov.

Ο πολιτικός ανακάλεσε πως από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού μέχρι και σήμερα, οι στόλοι της χώρας έχουν καταφέρει να προστατεύσουν την ελευθερία και τα ναυτικά χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Mills αργότερα αφαίρεσε την φωτογραφία του ρωσικού σκάφους από την δημοσίευσή του, αφήνοντας μόνο το συγχαρητήριο κείμενο.

CONTINUE READING

Στα μέσα του φετινού Ιουλίου, μέσα στο διαδίκτυο είχαν αναφέρει την απόσυρση του πλοίου Peter the Great. Το βαρύ πυρηνοκίνητο καταδρομικό μάχης της Μόσχας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία του κόσμου.

Πρόσφατα εκσυγχρονίστηκε το καταδρομικό Admiral Nakhimov της ίδιας κλάσης για να μεταφέρει στο κατάστρωμά του υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, το εκσυγχρονισμένο σκάφος θα ξεκινήσει δοκιμές θαλάσσης στο τέλος του 2023.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR