Zvezda - ρωσικόκινεζικό απόσπασμα για περιπολία στον Ειρηνικό
Russia

Έντρομο το ΝΑΤΟ: Ρωσία-Κίνα σχημάτισαν κοινό στόλο φονικών πλοίων για να «σαρώνουν» τον Ειρηνικό Ωκεανό (Βίντεο)

Όπως αναφέρει το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε σημερινή δημοσίευσή του, πολεμικά πλοία του πολεμικού ναυτικού της χώρας και ναυτικές δυνάμεις του κινεζικού πολεμικού ναυτικού έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν συνεργατικές αποστολές ως μέρος της τρίτης κοινής ναυτικής περιπολίας του Ειρηνικού Ωκεανού.

Αφότου τα πλοία έφυγαν από το Βλαδιβοστόκ, σχηματίστηκε ένα κοινό απόσπασμα στα νερά του κόλπο Peter The Great. Το απόσπασμα ξεκίνησε να κινείται κατά μήκος μίας πορείας που είχαν συμφωνήσει προηγουμένως η Ρωσία και η Κίνα.

CONTINUE READING

Το στρατιωτικό προσωπικό έχει αναλάβει το καθήκον της ενίσχυσης της ναυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, διατηρώντας την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ελέγχοντας την θαλάσσια περιοχή και προστατεύοντας τα συμφέροντα της ναυτικής οικονομικής δραστηριότητας των δύο υπερδυνάμεων.

Κατά την διάρκεια της κοινής περιπολίας, οι ναύτες της Ρωσίας και της Κίνας θα εργαστούν σε διάφορους σχηματισμούς στην θάλασσα, οργανώνοντας πολλούς διαφορετικούς τύπους άμυνας του αποσπάσματος, ανεφοδιάζοντας καύσιμα εν πλω κλπ. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθούν ανθυποβρυχιακές αποστολές και πτήσεις ελικοπτέρων στα καταστρώματα πλοίων.

Ως μέρος του διεθνούς αποσπάσματος, η Ρωσία αντιπροσωπεύεται από τα μεγάλα αντιτορπιλικά Admiral Tributs και Admiral Panteleev (κλάση Udaloy), από μία κορβέτα της κλάσης Steregushchiy και μία της κλάσης Gremyashchiy, όπως και από το τάνκερ μεσαίας κατηγορίας Pechenga.

Από την πλευρά του κινεζικού πολεμικού ναυτικού τώρα, στο γεγονός συμμετείχαν τα αντιτορπιλικά Guiyang και Qiqihar, τα περιπολικά πλοία Tongling και Rizhao και το πλοίο προμηθειών Taihu.

Κατά την διάρκεια περιπολίας της Μόσχας και του Πεκίνου, τα αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας του ρωσικού Ειρηνικού Στόλου και η αντίστοιχη αεροπορία του κινεζικού στρατού θα αλληλοεπιδράσουν με τα πληρώματα των πλοίων επιφανείας. 

Μία ημέρα πριν, το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε αναφέρει πως ένα απόσπασμα κινεζικών πολεμικών πλοίων είχε ολοκληρώσει μία αποστολή στο Βλαδιβοστόκ. Εντός τεσσάρων ημερών, η διοίκηση του αποσπάσματος των κινεζικών πλοίων επισκέφθηκε τον διοικητή του ρωσικού Ειρηνικού Στόλου, ναύαρχο Βίκτορ Λίνα, ενώ επισκέφθηκε επίσης το γραφείο του δημάρχου της πόλης Βλαδιβοστόκ και πολεμικά πλοία του στολίσκου Primorsky των ρωσικών δυνάμεων του Ειρηνικού Στόλου.

Συνεργασία Καίριας Ανησυχίας για το ΝΑΤΟ και τους Συμμάχους του

Όπως προαναφέραμε, σκοπός του κοινού αποσπάσματος πλοίων της Ρωσίας και της Κίνας ήταν η ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο δυνάμεων, οι οποίες αποτελούν τους σημαντικότερους εχθρούς του ΝΑΤΟ και των εταίρων τους.

CONTINUE READING

Προφανώς αυτή η περιπολία δεν άρεσε καθόλου στην Δύση, μιας και η βορειοατλαντική συμμαχία διεκδικεί δικά της συμφέροντας στην περιοχή του Ειρηνικού και κυρίως στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, οπού συχνά έρχεται σε απόσταση αναπνοής με κινεζικά σκάφη.

Παρόμοια αναστάτωση πρέπει να ένιωσε η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, δύο χώρες-σύμμαχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που βλέπουν την όλο και αυξανόμενη συνεργασίας Ρωσίας και Κίνας ως μία επικίνδυνη απειλή, ακόμη και υπαρξιακού χαρακτήρα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR