κατεστραμμένο άρμα
Armed Conflicts
Updated at:

Ο εφιάλτης του ΝΑΤΟ: Οι Ρώσοι έχουν μάθει πώς να καταστρέφουν τα κορυφαία όπλα του-Bayraktar, HIMARS & Javelin είναι «παιχνιδάκια» για την Μόσχα!

Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, ο ρωσικός στρατός κατέρριψε ακόμη ένα τουρκικής παραγωγής αναγνωριστικό και επιθετικό UAV τύπου Bayraktar TB2. Σύμφωνα με Δυτικούς ειδικούς, αυτό ήταν ένα από τα λίγα drones που είχε απομείνει στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Αν και το Κίεβο είχε μεγάλες ελπίδες για αυτές τις συσκευές, απογοητεύτηκαν αρκετά γρήγορα. 

Το ίδιο συνέβη και με άλλα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο από το ΝΑΤΟ. Η ρωσική υπηρεσία RIA Novosti κατονομάζει κάποιους από αυτούς τους τύπους όπλων, οι οποίοι δεν στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών τους από τον ουκρανικό και δυτικό στρατό.

CONTINUE READING

Τα Τουρκικά Bayraktar

Το χρονικό της πρόσφατης κατάρριψης του drone πάνω από ρωσικές θέσεις στην αμμολωρίδα Kinburn Spit ήταν το εξής: το Bayraktar σε μία από τις πτήσεις του πλησίασε πολύ κοντά τις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να καταστραφεί από την αεράμυνά τους. Οι Ρώσοι βρήκαν κατευθυνόμενες βόμβες μικρού μεγέθους τύπου MAM-L στο σημείο της συντριβής του.

Σύμφωνα με την RIA Novosti, πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει τις ήδη υπάρχουσες απόψεις για αυτό το drone, οι οποίες τονίζουν ότι «οι δυνατότητές του υπερεκτιμήθηκαν από την Δύση» και φυσικά από την Τουρκία. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως το Κίεβο εντυπωσιάστηκε από την απόδοση του UAV στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ωστόσο όταν χρησιμοποιήθηκε έναντι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, όλα άλλαξαν.

Αντιαρματικοί Javelin

Στην συνέχεια της λίστας, η ρωσική αμυντική σελίδα τοποθετεί δυτικά αντιαρματικά όπλα. Συγκεκριμένα μιλά για τα αντιαρματικά συστήματα Javelin, τα οποία αν και σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά, σε άλλα σενάρια δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα ρωσικό τεθωρακισμένο κινούνταν κανονικά ακόμη και μετά από τέσσερα πλήγματα από Javelin.

Το κύριο πρόβλημα των Javelin, σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους, είναι η αξιοπιστία του συστήματος πλοήγησης του πυραύλου, μιας και αναφέρθηκαν δυσκολίες υπό ειδικές καιρικές συνθήκες και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν πολλές πηγές θερμότητας, τότε το σύστημα μπορεί να αποτύχει να εστιάσει στον κινητήρα (πηγή θερμότητας) του άρματος-στόχου του πυραύλου.

CONTINUE READING

Προσαρμόστηκαν οι Ρώσοι

Για το τέλος ο Ρώσος αρθρογράφος-ειδικός κράτησε τους HIMARS. Αν και δεν αποκάλεσε τους αμερικανικούς πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (MLRS) αποτυχία, ανέφερε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τους αντιμετωπίζουν με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συγκριτικά με έξι μήνες πριν.

Γενικά, το ρωσικό άρθρο εστιάζει στην προσαρμοστικότητα του ρωσικού στρατού, θέλοντας να δείξει πως όπλα που διέπρεπαν στην αρχική φάση του πολέμου σήμερα δεν είναι τόσο χρήσιμα για τους Ουκρανούς. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στις ένοπλες συρράξεις, ειδικά σε συρράξεις όπου λαμβάνουν μέρος αμέτρητοι διαφορετικοί τύποι συστημάτων και εξοπλισμού.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR