World

"Αστακός" το Βίλνιους για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ! Θα φυλάσσεται από χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό με σύγχρονα όπλα

Πριν από τη σύνοδο κορυφής, το Βίλνιους μετατράπηκε σε φρούριο προστατευμένο από σύγχρονα όπλα. Δεκαέξι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έστειλαν περίπου χίλια στρατεύματα, μαχητικά αεροσκάφη και σύγχρονο εξοπλισμό για τη φύλαξη της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία έχει αναπτύξει 12 εκτοξευτές Patriot, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων κρουζ ή στρατιωτικών αεροσκαφών.

Με τη σειρά της, η Ισπανία διέθεσε το σύστημα αεράμυνας NASAMS για τη σύνοδο κορυφής και η Γαλλία στέλνει οβίδες Caesar.

Η Γαλλία, η Φινλανδία και η Δανία αναπτύσσουν στρατιωτικά αεροσκάφη στη Λιθουανία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία παρέχουν δυνατότητες κατά των UAV.

Επιπλέον, η Πολωνία και η Γερμανία έστειλαν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων ενισχυμένες με ελικόπτερα.

Η Λιθουανία έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των συνοριοφυλάκων στα σύνορα της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, μαζί με αξιωματικούς από τη Λετονία και την Πολωνία. Και οι δύο χώρες έστειλαν αστυνομία για περιπολία στο Βίλνιους.

«Ετοιμαζόμαστε για διάφορες προκλήσεις», είπε ο Ρουστάμας Λιουμπάεβας, επικεφαλής της συνοριακής υπηρεσίας. Πρόσθεσε ότι φοβάται τα κύματα μεταναστών, τις παραβιάσεις των συνόρων ή την εμφάνιση στρατιωτικού εξοπλισμού χωρίς εξήγηση.

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR