Russia
Updated at:

Διαπραγματεύσεις μεταξύ Κρεμλίνου και Πριγκόζιν συνεχίζονται μέχρι και την τελευταία ώρα για την Μόσχα

Ο δημοσιογράφος Όλιβερ Κάρολ επικαλούμενος πηγή πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι έχουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ Κρεμλίνου και Πριγκόζιν, οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και αυτή την τελευταία ώρα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αποσπάσματα της μισθοφορικής εταιρείας Wagner έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Μόσχας, σύμφωνα με τοπικούς αστυνομικούς.

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για τη δυνατότητα κλήσης καταδίκων να υπηρετήσουν βάσει σύμβασης.

Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι οι πολίτες περιορισμένης ικανότητας θα μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την περίοδο της επιστράτευσης και του πολέμου.

Οι μόνες εξαιρέσεις είναι όσοι έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα.

Η Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκριναν εναλλάξ αυτόν τον νόμο την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό το ενδεχόμενο   είχε αναφέρει και ο Στρατηγός ε.α. Μπαλτζώης σε εκπομπή του Open tv, αναμένοντας αυτήν την κίνηση, ενώ τόνισε  ότι να δούμε να δρα η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ή επιθετικά ελικόπτερα κατά της Wagner, τότε όλα θα δείχνουν ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην ρήξη Πούτιν-Πριγκόζιν.

ΤΥπενθυμίζουμε ότι η πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι ουσιαστικά απομονωμένη από αστυνομικές και στρατιωτικές μονάδες. Όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός, που μέχρι τώρα παρέμενε σε εφεδρεία στις παραμεθόριες περιοχές, αποσύρεται ταχέως στη Μόσχα.

Ο κίνδυνος για την Ρωσία αυτήν την δεδομένη περίοδο, είναι το σενάριο μιας πιθανής ταυτόχρονης ουκρανικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, με πολλές μονάδες να απουσιάζουν για να στηρίξουν πόλεις και την Μόσχα.

Ο πόλεμος που παίρνει χαρακτήρα εμφυλίου στην Ρωσία, θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στην περιοχή αυτή, στις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR