αμμολωρίδα Kinburn Spit
Armed Conflicts
Updated at:

Ρώσος Ειδικός: Ύπουλος ο Ζελένσκι-Ανατίναξε το φράγμα για να καταλάβει την αμμολωρίδα Kinburn-Spit! Είναι στρατηγικό κλειδί

Σύμφωνα με νέες αναφορές, οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εγκαταλείπουν την ουκρανική αμμολωρίδα Kinburn Spit. Αληθεύει ή όχι; Όπως και να έχει, η ουκρανική ηγεσία την έχει βάλει στο στόχαστρο, μιας και από αυτήν ελέγχεται κάθε είσοδος στον Δνείπερο από την Μαύρη Θάλασσα.

Τι Ακριβώς Έγινε;

Βάση νεότερων δεδομένων από τις αρχές της περιοχής της Χερσώνας, το ύψος του νερού του ποταμού Δνείπερου στο Aleshki και στο Όλα Πριστάν -μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος της περιοχής- έφτασε τα 12 μέτρα. Η περιβαλλοντική καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα την πυροδότηση πολλών ναρκών, που το νερό «τράβηξε» από το έδαφος. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε Μαζί με την Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρογκόφ.

CONTINUE READING

Μία εξίσου δραματική κατάσταση εκτυλίσσεται στο Kinburn Spit. Σύμφωνα με το γραφείο της κρατικής εταιρείας «Τα Δάση της Ουκρανίας», η περιοχή έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, με τον δρόμο κοντά στο χωριό Geroiskoe (ο οποίος συνδέει την χερσόνησο Kinburn με την ηπειρωτική Ουκρανία) να βρίσκεται ολοκληρωτικά κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τώρα, οι ουκρανικές μονάδες αναφέρεται πως θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την υλικοτεχνική καταστροφή που υπέστησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Όπως αναφέρει και η ρωσική SvPressa, «ο μόνος που επωφελήθηκε από την ανατίναξη του φράγματος είναι ο Ζελένσκι, παρά το γεγονός πως ορκίστηκε στην μάνα του ότι δεν το έκανε αυτός».

Παρόμοια άποψη έχει και ο πρώην αξιωματούχος πληροφοριών της Βρετανίας, Frank Ledwidge, ο οποίος είναι βέβαιος ότι οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στην χερσόνησο Kinburn.

Όποιος ελέγχει την γραμμή Kinburn Spit, ελέγχει ταυτόχρονα την πρόσβαση στον ποταμό Δνείπερο από την Μαύρη Θάλασσα. Οπότε καταλαβαίνετε την σημασία της περιοχής, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Εάν καταληφθεί από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή θα δεχθούν μεγάλη πίεση. 

Λέγεται πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Γκεράσιμοφ, θα παρατάξει πολλές ταξιαρχίες εκεί, ταξιαρχίες που μέχρι πρότινος ήταν αρκετά απαραίτητες στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια. Ωστόσο, αναμένεται να δεχθούν ρωσικά πυρά πυροβολικού κατά την προσέγγισή τους.

Όπως και να έχει όμως, μία ουκρανική επίθεση από το Οτσακόβ μέσω της χερσονήσου Kinbur θα έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία όλων των πολιτών της Κριμαίας. Ανησυχία και φόβος θα κυριαρχήσει στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στην περιοχή. Και αυτό είναι κάτι που θα ήθελε πολύ το Κίεβο.

Το Πιο Ευνοϊκό Σενάριο για την Μόσχα

Το καλύτερο που έχει να κάνει η Ρωσία είναι να εκμεταλλευτεί την γραμμή Kinburn Spit σαν μία πολύ καλή παγίδα. Μόλις εισέλθουν οι ουκρανικές μονάδες σε αυτήν, τότε η ρωσική αεροπορία μπορεί να χτυπήσει τον ουκρανικό στρατό με κατευθυνόμενες βόμβες που θα εμφανιστούν άμεσα στον ουρανό. 

CONTINUE READING

Το πλάτος της αμμολωρίδας είναι 5 με 8 χιλιόμετρα, χαρακτηριστικό ευνοϊκό για τους Ρώσους πιλότους, μιας και οι Ουκρανοί θα ήταν αδύνατο να βρουν κάλυψη εκεί. 

Συμπερασματικά, η μεταφορά ολόκληρων ταξιαρχιών κατά μήκος μίας τόσο λεπτής γραμμής, είναι απλή αυτοκτονία για το Κίεβο.

GALLERY

αμμολωρίδα Kinburn Spit
αμμολωρίδα Kinburn Spit
αμμολωρίδα Kinburn Spit
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR