κινεζική αμφίβια απόβαση
USA

«Ουκρανία 2»: Οι ΗΠΑ θα στείλουν «απεριόριστα» όπλα στην Ταϊβάν-Θέλουν τεχνητούς υφάλους για να αποτρέψουν κινεζική απόβαση! (Εικόνες)

Ένας Αμερικανός στρατιωτικός ειδικός πρότεινε να κατασκευαστούν τεχνητοί ύφαλοι για να αποτραπούν οι κινεζικές αμφίβιες αποβάσεις στις ταϊβανέζικες ακτές και για να περιπλέξουν τις ναυτικές επιχειρήσεις πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αυτές οι οικονομικές και ανθεκτικές δομές έχουν αναφερθεί πως έχουν και άλλα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα, προωθώντας τον τουρισμό και προσελκύοντας θαλάσσια ζωή.

CONTINUE READING

Η ιδέα δεν είναι καθόλου θετική για την Κίνα, αφού εάν γίνει πραγματικότητα μπορεί να δει τα σκάφη της να «κολλάνε» σε αυτούς του τεχνητούς υφάλους, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξοδέψει πόρους για να τα βγάζει ξανά στο νερό. Αυτό προφανώς επιβραδύνει το τέμπο των επιχειρήσεων και παρουσιάζει στους Ταϊβανέζους πολλές επιλογές για να προκαλέσουν ζημιά στους επιτιθέμενους.

Παράλληλα, ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον θα παρέχει «σημαντική» στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν για να απωθήσει την Κίνα.

Ο ίδιος δήλωσε πως νιώθει ικανοποιημένος που «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέχουν σύντομα σημαντική επιπρόσθετη υποστήριξης ασφάλειας στην Ταϊβάν μετά από απόφαση που ενέκρινε το Κογκρέσο το περασμένο έτος».

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εξοπλίσουν την ασιατική χώρα όπως ακριβώς έκαναν και με την Ουκρανία.

Τι Παίζει με τους Υφάλους;

τεχνητός ύφαλος

Σύμφωνα με τον Scott Savitz, έναν έμπειρο μηχανικό στην RAND Corporation, οι τεχνητοί ύφαλοι θα καθυστερούσαν το κύριο εργαλείο της Κίνας: «την ταχεία κίνηση μεγάλων ποσοτήτων προσωπικού και εξοπλισμού μέσω του στενού μήκους 160 χιλιομέτρων προς το νησί», εννοείται με «θαλάσσιες» δυνάμεις. Η εναέρια μεταφορά δεν επιτρέπει την μετακίνηση στρατιωτικού υλισμικού με μεγάλη μάζα ή σε μεγάλη ποσότητα, οπότε δεν είναι μία εξίσου αποδοτική επιλογή.

Η Ταϊβάν από την άλλη διαθέτει μόνο λίγα σημεία στα οποία μπορούν να αποβιβαστούν οι Κινέζοι, όπως θάλασσες που έχουν το απαραίτητο βάθος για να υποστηρίξουν αμφίβιες εφόδους και αποβατικά σκάφη. Οπότε, μη εκρηκτικά φυσικά εμπόδια μπορούν να αποδειχθούν όσο αποτελεσματικές είναι οι ναυτικές νάρκες, τα εκρηκτικά εναέρια και ναυτικά drones ή ένα όπλο ή πυροβόλο σε μία ναυτική αρμάδα.

CONTINUE READING

«Πλοία ή/και αποβατικά σκάφη» που θα επιχειρήσουν σε αυτά τα νερά «θα έπρεπε να κάνουν τον γύρο ή θα καρφωνόντουσαν πάνω στους τεχνητούς υφάλους» με αποτέλεσμα να γινόντουσαν «σταθεροί στόχοι», έγραψε ο Savitz σε άρθρο του για την Real Clear Defense.

«Θα προκαλούσαν επίσης χάος σε μία γεμάτη πλοία επιχειρησιακή περιοχή, καθυστερώντας της κινήσεις άλλων πλοίων και αποβατικών σκαφών. Δεδομένης αυτής της πιθανής ζημιάς και αναταραχής, η Κίνα θα ήταν λιγότερο διατιθεμένη να επιχειρήσει μία αμφίβια έφοδο» έκλεισε ο ειδικός. 

κινεζική αμφίβια απόβαση
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR