Armed Conflicts
Updated at:

Ώρα «μηδέν» για το Μπαχμούτ! Όσοι Ουκρανοί φεύγουν το βράδυ εκτελούνται από snipers της Βάγκνερ σε πολυκατοικίες-Σκληρές μάχες σε σιδηρόδρομο

Τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα στην πόλη-επίκεντρο που ονομάζεται Μπαχμούτ που η πρόσφατη είδηση για την ρωσική προέλαση στον αυτοκινητόδρομο T0504, νοτιοδυτικά της πόλης, είναι ήδη ξεπερασμένη.

Έκτοτε έχουν γίνει σημαντικότερες πρόοδοι, αφού λαμβάνουν χώρα σημαντικές μάχες στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Αυτό έγινε γνωστό από διάφορες πηγές, μεταξύ άλλων και του αρχηγού της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, του Γιεβγκένι Πριγκόζιν. 

CONTINUE READING

«Όσο για τον σιδηροδρομικό σταθμό, πράγματι μονάδες της Βάγκνερ δίνουν σκληρές μάχες εκεί» δήλωσε.

Η ρωσική σελίδα SvPressa εικάζει πως οι Ουκρανοί ίσως αποφασίσουν να ανατινάξουν όλον τον σιδηροδρομικό σταθμό εάν δεν καταφέρουν να το διατηρήσουν στην κατοχή τους. Αυτό φαίνεται πως έκαναν και με άλλα διοικητικά κτήρια, όπως για παράδειγμα το δημαρχείο και το κτήριο της εφορίας. 

«Ο εχθρός φαίνεται να καταλαβαίνει ότι δεν θα γυρίσει στην πόλη και προσπαθεί να περιπλέξει στο μέγιστο την αποκατάσταση του Μπαχμούτ» ανέφερε η σελίδα.

Το ρωσικό άρθρο προσθέτει με σιγουριά πως οι μάχες έχουν πλέον μετατοπιστεί στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου διατηρούνται τα τελευταία οχυρά των ουκρανικών αμυνών. 

Ο Πριγκόζιν έγραψε στο κανάλι του στο Telegram, «Ήταν αρκετά δύσκολο να πραγματοποιήσουμε έφοδο στο κέντρο της πόλης. Εισήλθαμε από ιδιωτικές κατοικίες αλλά όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν εννιαόροφα κτήρια και ουρανοξύστες. Ήταν δύσκολο: στρατιώτες με πολυβόλα, ελεύθεροι σκοπευτές... αλλά μόλις έφτασαν σε έναν ουρανοξύστη, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα».

Η SvPressa τονίζει πως μέχρι τις 9 Απριλίου η Βάγκνερ διαθέτει στην κατοχή της το 75 τις εκατό της πόλης. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι Ουκρανοί διατηρούν το υπόλοιπο ποσοστό στην κατοχή τους. Λέγεται ότι υπάρχουν πολλές γκρι ζώνες, ειδικά στα δυτικά τμήματα του Μπαχμούτ. Περίπου το 10 με 15 τις εκατό ανήκει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την δημοσίευση.

CONTINUE READING

Οι Ουκρανοί Στρατιώτες Περικυκλώθηκαν

Το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών στην πόλη αναφέρεται πως είναι πεσμένο. Το Μπαχμούτ δεν είχε υπάρξει ποτέ τόσο περικυκλωμένο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και οι περισσότερες οδοί διαφυγής έχουν αποκοπεί, η SvPressa αναφέρει πως οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ακόμη ευκαιρίες να διαφύγουν από την πόλη μέσω ενός χωματόδρομου που περνά από το Khromovo και καταλήγει στο Τσάσοφ Γιαρ. 

«Αλλά με την εμφάνιση ελεύθερων σκοπευτών της Βάγκνερ σε ουρανοξύστες, είναι σχεδόν αδύνατο να το καταφέρεις αυτό. Οι δραπέτες θα σκοτωθούν από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών, οι οποίοι εργάζονται αποτελεσματικά το βράδυ με την βοήθεια στοχάστρων θερμικής απεικόνισης» τονίζει το ρωσικό άρθρο.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR