Russia

Έξαλλος ο Πεσκόφ με την Δύση! Την κατηγορεί για "υστερία" μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά στη Λευκορωσία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την Κυριακή ως «υστερική» την αντίδραση των δυτικών χωρών στα σχέδια της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία , αναφέρει η EFE. 

«Η Δύση δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να θυμηθεί με κανέναν τρόπο το θέμα των αμερικανικών πυρηνικών όπλων, που σταθμεύουν εδώ στην Ευρώπη, αλλά επιλέγει μια υστερική αντίδραση στα σχέδιά μας να κατασκευάσουμε σιλό για την αποθήκευση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας», υποστήριξε σε συνέντευξή του.  

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου παραδέχτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η πρόθεση να αναπτυχθούν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία είναι μια απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ.

«Η συμμαχία επεκτείνεται προς τα σύνορα με τη Ρωσία», είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την είσοδο της Φινλανδίας στη βορειοατλαντική συμμαχία.  Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Βόλφοβιτς, απέκλεισε τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

"Το σημαντικό δεν είναι η ποσότητα, το σημαντικό είναι η ποιότητα και το να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε. Και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε... Αλλά δεν νομίζω ότι θα καταλήξουμε να τα χρησιμοποιήσουμε", είπε σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων BELTA . 

Ο Βόλφοβιτς τόνισε ότι τα πυρηνικά όπλα, είτε τακτικά είτε στρατηγικά, έχουν σκοπό να αποτρέψουν και να «εγγυηθούν την ασφάλεια της Ρωσίας και της Λευκορωσίας». Όσον αφορά τις προθεσμίες, παραδέχτηκε ότι είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο. Ο Πούτιν ανακοίνωσε προηγουμένως μια συμφωνία με το Μινσκ για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, για την οποία οι Λευκορώσοι ειδικοί ξεκίνησαν την εκπαίδευση στις 4 Απριλίου.
 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR