Au-33 Gepard
Armed Conflicts
Updated at:

Νέα ρωσική ασπίδα κατά ουκρανικών drones: Μπαλόνια-Ραντάρ και εκπαιδευτικά μαχητικά στα σύνορα! (Εικόνες)

Στις 26 Μαρτίου, άλλο ένα ουκρανικό drone καμικάζι καταρρίφθηκε πάνω από την ρωσική επικράτεια. Το σοβιετικής εποχής Tu-141 Strizh έπεσε σε μία κατοικία ενός ρωσικού χωριού και ως αποτέλεσμα τραυμάτισε τρία άτομα.

Οι επιθέσεις με drones καμικάζι ήρθαν ως την απάντηση του Κιέβου στις συνεχόμενες σφοδρές ρωσικές επιθέσεις έναντι των ουκρανικών υποδομών ενέργειας. 

Η ρωσική Reporter, σε πρόσφατο άρθρο της, προσπάθησε να απαντήσει σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: "Πόσο έτοιμη είναι η ρωσική αεράμυνα για αυτούς τους απροσκάλεστους επισκέπτες;"

CONTINUE READING

Σύμφωνα με την ίδια, μετά την αναδιαμόρφωση της ρωσικής αεράμυνας με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, έχει μειωθεί η ικανότητα να ελέγχεται ολόκληρος ο εναέριος χώρος πάνω από την Ρωσική Ομοσπονδία. Παράλληλα, η σελίδα ανέφερε πως δεν υπάρχει ο συντονισμός και η επικοινωνία που υπήρχε παλαιότερα μεταξύ των μονάδων αεράμυνας της χώρας.

Μιας και η τοποθέτηση συστημάτων αεράμυνας δίπλα από κάθε οικισμό ή σημαντικό στοιχείο δεν είναι μία βιώσιμη λύση, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν τόσα συστήματα, η ρωσική Reporter προτείνει πλήρη ανασχηματισμό της ρωσικής αεράμυνας εξαιτίας της εμφάνισης μίας νέας απειλής: δηλαδή των πολλών αναλώσιμων drones καμικάζι, τα οποία έχουν μικρό μέγεθος και πετούν σε χαμηλά υψόμετρα. 

"Πρέπει να καταρρίπτονται γρήγορα, πριν προλάβουν να εισέλθουν βαθιά μέσα στην επικράτειά μας και να βρεθούν πάνω από πόλεις και οικισμούς."

Σύμφωνα με τον Ρώσο αρθρογράφο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους.

Τρόπος 1ος: Μπαλόνια!

Αρχικά, η Report προτείνει την δημιουργία ενός συστήματος για έγκυρη προειδοποίηση εναέριων στόχων που πετούν σε χαμηλά υψόμετρα, όπως UAV. Επειδή όμως τα αεροσκάφη έγκυρης προειδοποίησης και εναέριου ελέγχου (AWACS) της Ρωσίας είναι ήδη ελάχιστα (όπως επιβεβαιώνει και το ρωσικό άρθρο), η σελίδα προτείνει κάτι πιο δημιουργικό.

Παροτρύνει λοιπόν τις ρωσικές αρχές να χρησιμοποιούν δεμένα μπαλόνια, όπως το δεμένο αεροστατικό σύστημα Au-33 Gepard της εταιρείας NPO Avgur-RosAeroSystems. Είναι ένα μπαλόνι μεσαίας κατηγορίας (1.000 με 5.000 κυβικών μέτρων), ικανό να κρατήσει φορτίο μέγιστου βάρους 300 κιλών σε μέγιστο υψόμετρο 2 χιλιομέτρων, παρέχοντας παράλληλα ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτό για έως και 2 εβδομάδες. 

Η εταιρεία ανέπτυξε βέβαια και μία ισχυρότερη έκδοση, την αποκαλούμενη Puma. Αυτή εξοπλίζεται με ραντάρ έγκυρης προειδοποίησης και μπορεί να λειτουργεί 25 μέρες συνεχόμενα. Εκτός από κατασκοπευτικό εξοπλισμό και ραντάρ, το μπαλόνι μπορεί να δεχθεί συστήματα επικοινωνίας κλπ. 

Η Reporter αναφέρει πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν παραγγείλει 50 τέτοια συστήματα το 2011, ωστόσο έκτοτε δεν δημοσιεύτηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

CONTINUE READING

Τρόπος 2ος: Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη

Ο δεύτερος τρόπος επίλυσης του θέματος σύμφωνα με την ρωσική δημοσίευση είναι η χρήση ελαφρώς επιθετικών αεροσκαφών για την κατάρριψη των ουκρανικών drones. Τέτοια αεροσκάφη μπορεί να είναι το ελαφρύ εκπαιδευτικό Yak-52B της Yakovlev Design Bureau, εξοπλισμένο με όπλα και πυροβόλα ή το εκπαιδευτικό μάχης Yak-130

"Έχουμε τα πάντα, απλά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε," έκλεισε το άρθρο της η σελίδα.

GALLERY

Yak-130
Yak-130
Yak-130
Yak-52
Yak-52
Yak-52
Puma
Puma
Au-33 Gepard
Au-33 Gepard
Au-33 Gepard
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR