Εντυπωσιασμένο το μεγαλύτερο think tank της Τουρκίας με την Ελληνική βοήθεια: Μοίρασαν αγκαλιές

Ανάμεσα σε όλα τα κράτη, το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αλλαγής των σχέσεων ήταν η Ελλάδα και οι αντιδράσεις της Αθήνας. Διαφορετικοί Έλληνες πολιτικοί έχουν καλέσει τους Τούρκους ομολόγους τους σε διαφορετικά επίπεδα και έχουν συμπεριφερθεί σαν να ήταν καλά οι σχέσεις. Πρώτα από όλα η Ελληνίδα Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου τηλεφώνησε στον Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Τρίτον, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την περιοχή του σεισμού και συναντήθηκε με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του μετέφερε τα συλλυπητήριά του. Μάλιστα, ακόμη και το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη ήταν η πιο σημαντική εξέλιξη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν θα συναντηθεί ξανά μαζί του λόγω των δηλώσεων Μητσοτάκη κατά της Τουρκίας στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το τηλεφώνημα Μητσοτάκη είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News