USA

Αρχηγός Στρατού των ΗΠΑ: Η Ρωσία έχασε στην Ουκρανία- Έχασε στρατηγικά, επιχειρησιακά και τακτικά

Η Ρωσία έχασε στρατηγικά, επιχειρησιακά και τακτικά στον πόλεμό της στην Ουκρανία , δήλωσε στα ΜΜΕ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Μαρκ Αλεξάντερ Μίλεϊ, την Τρίτη, μετά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αναφέρει το Agerpres.

«Η Ρωσία είναι πλέον μια παγκόσμια παρία και ο κόσμος συνεχίζει να εμπνέεται από το θάρρος και την ανθεκτικότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Αλεξάντερ Μίλεϊ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Μπροστά στη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας, η Ουκρανία παραμένει ανθεκτική. Για την Ουκρανία δεν είναι ένας πόλεμος επιθετικότητας, αλλά ένας πόλεμος άμυνας. Η Ρωσία πληρώνει βαρύ τίμημα για αυτόν τον επιθετικό πόλεμο», πρόσθεσε ο στρατηγός Μαρκ Αλεξάντερ Μίλεϊ.

«Με λίγα λόγια, η Ρωσία έχασε. Έχασε στρατηγικά, επιχειρησιακά και τακτικά», είπε ο αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ. «Η Ρωσία δεν θα αντισταθεί περισσότερο από τον ουκρανικό λαό και τους συμμάχους του», διαβεβαίωσε.

Την ίδια στιγμή, ο στρατηγός Μίλεϊ είπε ότι είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ή πόσο θα διαρκέσει η ρωσική επίθεση από το Μπαχμούτ, που είναι «ένας πολύ βίαιος πόλεμος φθοράς». «Αυτή η επίθεση του Μπαχμούτ είναι σχετικά σταθερή.

Το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής είναι μπρος-πίσω. Δεν υπάρχουν ασυνήθιστοι ελιγμοί. Πόσο θα κρατήσει; Είναι δύσκολο να πούμε. Διαρκεί για εβδομάδες. Είναι ένας αγώνας που παρακολουθούμε πολύ στενά», είπε. Παράλληλα, ο στρατηγός Μίλεϊ διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτηση, ότι δεν αποκλείει το γεγονός ότι η Ρωσία έχει τις απαραίτητες δυνατότητες να επιτεθεί ξανά στο Κίεβο, διευκρίνισε όμως ότι δεν έχει δει σημάδια.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR