Zvezda - D-20
Armed Conflicts

Δείτε το! Ρωσικά πυροβόλα καλύπτουν μεγάλη επίθεση στην Ζαπορίζια! (Βίντεο)

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής Zvezda, στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τα ρωσικά πληρώματα των πυροβόλων D-20 των μονάδων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εκτελούν καθημερινές αποστολές μάχης. Καταστρέφουν συστοιχίες πυροβολικού στρατιωτών, όπλα και εξοπλισμό των Ουκρανών, διαλύουν αμυντικές δομές και καταστέλλουν διοικητικά κέντρα. 

Χτυπούν τους Ουκρανούς στρατιώτες με βλήματα διαμετρήματος 152 χιλιοστών. Η ταχυβολία φτάνει τα πέντε βλήματα ανά λεπτό και το βεληνεκές ξεπερνάει τα 17 χιλιόμετρα. Οι αναγνωριστικές ομάδες στέλνουν τις πληροφορίες των στόχων στους πυροβολητές της Μόσχας. Τα ρωσικά drones βοηθούν και αυτά στην διόρθωση των πυρών.

"Τα UAV βοηθούν πάρα πολύ το πυροβολικό. Όταν ένα drone ανιχνεύει ένα είδος στόχου, μεταδίδει τις ακριβείς συντεταγμένες του στην συστοιχία," δήλωσε ένα μέλος πληρώματος πυροβόλου D-20 με το ψευδώνυμο Latuza.

Τα πληρώματα αυτών των όπλων εργάζονται κάθε ώρα και υπό κάθε καιρικές συνθήκες, τονίζει η ρωσική δημοσίευση. Οι στρατιώτες ρισκάρουν τις ζωές τους κάθε δευτερόλεπτο, αφού ο εχθρός μπορεί να απαντήσει κάθε στιγμή. 

Κάλυψαν Επίθεση Στην Κατεύθυνση Της Ζαπορίζια

CONTINUE READING

Προηγουμένως, η Zvezda είχε δημοσιεύσει υλικό που έδειχνε πώς ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε επίθεση στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια υπό την κάλυψη πυροβόλων τύπου D-30.

Σύμφωνα λοιπόν με εκείνη την δημοσίευση της σελίδας, η ανταποκρίτρια της Zvezda Victoria Kosoglyadenko μίλησε για την ακρίβεια των όπλων στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, όπου τα πυροβόλα παρείχαν κάλυψη στον στρατό.

Οι πυροβολητές κάνουν πλέον αυτοματοποιημένες κινήσεις, με το άκουσμα των βολών να έχει γίνει συνήθεια, σημειώνει η σελίδα. 

Στο νότιο τομέα, δηλαδή στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, υπάρχει ενεργή προώθηση σε όλες τις περιοχές. Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων υποστηρίζεται από συστοιχίες D-30 με έντονα πυρά.

"Δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα, το διαμέτρημα 122 χιλιοστών δεν είναι το μεγαλύτερο αλλά είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό. Το μοναδικό σύστημα του όπλου χρησιμοποιείται μόνο από δύο όπλα σε όλον τον κόσμο," φαίνεται να δήλωσε ο έμπειρος πυροβολητής με το ψευδώνυμο "Γερμανός"

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα απλό, ακριβές και αξιόπιστο εργαλείο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ρωσική Zvezda στην δημοσίευσής της, προσθέτοντας πως στον τομέα της αξιοπιστίας ένα τέτοιο πυροβόλο συγκρίνεται με τυφέκια εφόδου της Kalashnikov, αφού "δεν αποτυγχάνουν ποτέ"

"Τα πυροβόλα έχουν λάβει γυναικεία ονόματα, για να υπενθυμίζουν στους στρατιώτες για ποιο λόγο πολεμούν," κλείνει η σελίδα. 

 

GALLERY

D-30
D-30
D-30
D-30
D-30
D-30
D-30
D-30
D-30
D-30
D-20
D-20
D-20
D-20
D-20
D-20
D-20
D-20
D-20
D-20
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR