Russia
Updated at:

Ρωσικά συστήματα S-300/400 στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας- Επίθεση των Ουκρανών με drones στην Κριμαία

Οι Ρώσοι σύμφωνα με βίντεο μετακινούν αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και S-400 στα σύνορα με την Πολωνία, ως μία ακόμη ένδειξη πιθανής κλιμάκωσης.

Η όλη ενέργεια υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ασκήσεως με την Λευκορωσία, η οποία όμως αποτελεί προπέτασμα “καπνού”, για τα πραγματικά σχέδια της Μόσχας.    

 

Επίθεση ουκρανικών done στην Σεβαστούπολη      

Στη Σεβαστούπολη καταστράφηκαν 10 ουκρανικά drones που επιτέθηκαν στην πόλη ανέφερε ο κυβερνήτης της πόλης.

“Οι δυνάμεις αεράμυνας και ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας κατέρριψαν σήμερα και τα 10 drones στον εναέριο χώρο πάνω από τη Σεβαστούπολη, αφού αυτά τα συστήματα προσπάθησαν να επιτεθούν στην πόλη” ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Mikhail Razvozhaev στο κανάλι του στο Telegram.

«Το αποτέλεσμα της σημερινής εχθρικής επίθεσης στη Σεβαστούπολη ήταν η αεράμυνα και ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, να καταρρίψουν 10 στα 10 τα ουκρανικά UAV πάνω από τη θάλασσα», έγραψε ο κυβερνήτης.
Διευκρίνισε ότι δεν υπέστη ζημιές ούτε ένα κτίριο στην πόλη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν κινδυνεύει η πόλη αυτή και η Κριμαία από μαζικές επιθέσεις drones από το Κίεβο, ενώ είναι πασιφανές ότι και οι Ουκρανοί επιδιώκουν πλέον, ισχυρά πλήγματα σε ρωσικές πόλεις.

Τσετσένοι  μαχητές στο μέτωπο έτοιμοι για όλα

Περισσότεροι από 21.000 Τσετσένοι μαχητές έχουν συμμετάσχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, ενώ περισσότεροι από 9.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή.

Αυτό ανέφερε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram.

Εν τω μεταξύ, ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι ορισμένες ουκρανικές μονάδες έχουν αποχωρίσει  από την πρώτη γραμμή κοντά στο Σολεντάρ, υλοποιώντας μια νέα αναδιάταξη τους.

Κουπιάνσκ και Κρασναλιμάνσκι είναι το επίκεντρο των μαχών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από εκατό μαχητές στις κατευθύνσεις του Κουπιάνσκ και Κρασναλιμάνσκ, σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την πορεία των μαχών.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας επιτέθηκαν στις μονάδες της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και της 103ης αμυντικής ταξιαρχίας των Ουκρανών κοντά στους οικισμούς Sinkovka και Berestovoye στην περιοχή Kharkov.

«Περισσότεροι από 30 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία οχήματα καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Στην κατεύθυνση Κρασναλιμάνσκ, το ρωσικό πυροβολικό της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας χτύπησε στόχους στην περιοχή Serebryanka και Ternov.

Το Κίεβο έχασε πάνω από 75 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης , πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα φορτηγό, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το τι είναι αλήθεια και το τι προπαγάνδα θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες, αφού είναι πλέον πασιφανές ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν με ότι διαθέτουν, για να σώσουν την παρτίδα στο ουκρανικό έδαφος, αλλιώς θα αναγκαστούν να διαπραγματευθούν υπό δυσμενείς όρους.   

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR