48N6DM
World
Updated at:

Άρχισαν τα Όργανα! Οι Ρώσοι χτυπούν ουκρανικές πόλεις με S-400 και S-300! Ο κίνδυνος για τους Ουκρανούς (Εικόνες)

Η ουκρανική αμυντική σελίδα ενημέρωσης Defense Express αναφέρει πως έλαβε μία φωτογραφία που δείχνει θραύσματα από πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ρώσοι έναντι του Κιέβου στις 14 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πυρομαχικά 48N6DM των συστημάτων S-400. 

CONTINUE READING

"[Ουκρανικές] πόλεις που απέχουν αρκετά από τα σύνορα ή την πρώτη γραμμή κινδυνεύουν από σφοδρές και επικίνδυνες βομβαρδιστικές επιθέσεις," τονίζει η σελίδα.

Πιο Συγκεκριμένα

Πιο αναλυτικά λοιπόν, η σελίδα Defense Express αναφέρει πως κατά την διάρκεια ενός βομβαρδισμού έναντι της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός φαίνεται να χρησιμοποίησε συστήματα S-300 και S-400. Συγκεκριμένα το Κίεβο χτυπήθηκε από αυτά τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, σύμφωνα τουλάχιστον με επίσημες αναφορές της αεροπορικής διοίκησης της χώρας.

CONTINUE READING

Λίγο έπειτα, η ιστοσελίδα γράφει πως έλαβε φωτογραφίες από πηγές της που δείχνουν τα απομεινάρια αυτών των αντιαεροπορικών πυραύλων, πάνω στα οποία αναγράφεται η κωδική ονομασία 48Н6ДМ. Μέχρι πρότινος ξέραμε πως οι Ρώσοι είχαν χρησιμοποιήσει πυραύλους των S-300, αλλά γνωρίζαμε μόνο για τον τύπο πυρομαχικών 5V55. Αυτοί οι πύραυλοι έχουν μικρότερο βεληνεκές και μικρότερη εκρηκτική κεφαλή.

Ο πύραυλος 48N6DM από την άλλη, τον οποίο δεν διαθέτουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, έχει μεγαλύτερη κεφαλή και παρατεταμένο βεληνεκές. Η εμβέλεια του 5V55 ήταν 75 χιλιόμετρα, ενώ η κεφαλή του ζύγιζε 133 κιλά. Ο 48N6DM όμως επιδεικνύει βεληνεκές 250 χιλιομέτρων και έχει κεφαλή 180 κιλών.

Οι Ουκρανοί υποθέτουν πως τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν από το λευκορωσικό έδαφος και συγκεκριμένα από το διάδρομο προσαπογειώσεων Zyabrovka, μία αεροπορική βάση κοντά στην Γόμελ. Το σημείο αυτό απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την Ουκρανία. Από την ίδια λευκορωσική βάση, ρωσικά συστήματα S-300 χτύπησαν στο παρελθόν ουκρανικούς στόχους εδάφους στην περιοχή Τσέρνιγκοφ.

Ο Κίνδυνος Για Τους Ουκρανούς

Δεδομένης της αυξημένης εμβέλειας των πυραύλων 48N6DM, οι Ουκρανοί βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Η ουκρανική σελίδα έρχεται με εικόνα να δείξει το βεληνεκές των πυραύλων, εάν τα συστήματα εκτόξευσης βρίσκονται σε τρεις λευκορωσικές βάσεις. 

Οι τρεις ακτίνες είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτές των πυραύλων 5V55, με τους Ρώσους να μπορούν να χτυπήσουν πλέον ουκρανικές πόλεις όπως το Ζιτομίρ, την Ρίβνε, το Λουτσκ και την Λβίβ. 

"Προηγουμένως, με την χρήση των πυραύλων 5V55 όλες αυτές οι πόλεις δεν βρίσκονταν στην ζώνη κινδύνου των ρωσικών συστημάτων," αναφέρει η Defense Express. 

GALLERY

48N6DM
48N6DM
48N6DM
θραύσμα 48N6DM
θραύσμα 48N6DM
βεληνεκές 48N6DM
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR