Armed Conflicts

Τούρκος Συνταγματάρχης: “Οι Ρώσοι θα συντρίψουν σε χρόνο μηδέν τους Patriot στην Ουκρανία”-Η Μόσχα αύξησε την παραγωγή πυραύλων Iskander

Οι Τούρκοι “ τρολάρουν” ( ας μας επιτραπεί η έκφραση) τους Αμερικανούς στο θέμα των πυραύλων Patriot, και μέσω Τούρκου Συνταγματάρχη, μέλος σε ινστιτούτο, τους προειδοποιούν για συντριπτικό πλήγμα εναντίον των αμερικανικής κατασκευής αντιβαλλιστικών συστημάτων.   

Για να το λένε πάντως οι Τούρκοι, που είναι “ φιλαράκια” με τους Ρώσους, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν ενδεχομένως.  

Η Τουρκία προέβλεψε μια ισχυρή απάντηση από τη Ρωσία στη μεταφορά των συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία, αναφέρει ρωσικό, πρακτορείο ειδήσεων.

“Η απάντηση της Ρωσίας στη μεταφορά των συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία θα είναι συντριπτική”, δήλωσε στο RIA Novosti ο Sadiq Akyar, Συνταγματάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, λέκτορας στο τμήμα διεθνών σχέσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Girne στην Τουρκία.

Τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας συμπεριλήφθηκαν σε ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από την Ουάσιγκτον προς το Κίεβο ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

CONTINUE READING

"Πιθανώς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Ζελένσκι να έλαβε ορισμένες οδηγίες από τον Μπάιντεν σχετικά με τη μελλοντική θέση της Ουκρανίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέρη συμφώνησαν για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Patriot. Αλλά αυτό αναμφίβολα θα ακολουθηθεί από μια συντριπτική απάντηση από τη Ρωσία. " είπε η τουρκική πηγή.

Ο Akyar τόνισε ότι η Μόσχα θα εξαπολύσει τρομερές επιθέσεις με πυραύλους σε στρατιωτικές και υλικοτεχνικές υποδομές σε πολλές ουκρανικές πόλεις ταυτόχρονα, ή θα επεκτείνει τις επιθέσεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Αξιωματικό, τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, έχουν δοκιμαστεί στον πρώτο και τον δεύτερο πόλεμο στον Περσικό Κόλπο, και η Μόσχα γνωρίζει τα πάντα για αυτά.

«Οι Patriot δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα έναντι των S-300 ή S-400, που τεχνικά θεωρούνται ανώτεροι του Patriot, αλλά σε συνδυασμό με άλλα συστήματα, μπορούν να γίνουν πονοκέφαλος για τη Ρωσία. Σε αυτή την περίπτωση, τα  συστήματα αεράμυνας Patriot θα γίνουν ο πρωταρχικός στόχος των ρωσικών όπλων», κατέληξε ο Τούρκος ειδικός.

Στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να προμηθεύουν  όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, ενώ η Μόσχα προμηθεύεται οπλικά συστήματα από το Ιράν  και την Βόρεια Κορέα.

Διπλασιάζεται η παραγωγή πυραύλων iskander

Η ρωσική κρατική εταιρεία «Rostec» αύξησε την παραγωγή τακτικών βαλλιστικών πυραύλων για τα συστήματα Iskander 9K720, αποκάλυψε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της «Rostec» Βλαντιμίρ Αρτιάκοφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Rosiya 24».

Η απόφαση για αύξηση της παραγωγής προφανώς στοχεύει στη στήριξη της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

“Τα συστήματα υψηλής ακρίβειας λειτουργούν αποτελεσματικά, καταστρέφοντας ουκρανικές υποδομές σε αυτήν την περιοχή. Πρόκειται για το σύστημα Iskander, το οποίο είναι αρκετά αποδοτικό και λειτουργεί με συνέπεια, με υψηλό βαθμό ακρίβειας και αξιοπιστίας. Πρέπει να πούμε εδώ ότι αυξάνουμε σημαντικά την παραγωγή εκτοξευτών και πυρομαχικών” είπε ο Artyakov.

Ενώ στην Λευκορωσία έχουμε συνεχή συγκέντρωση τεράστιων ρωσικών δυνάμεων ενόψει της επικείμενης ρωσικής αντεπίθεσης, η Μόσχα βρήκε το αντίδοτο στην Ουκρανία με την χρήση βαλλιστικών πυραύλων, με τους οποίους θα ισοπεδώσει την χώρα για να πετύχει τα σχέδια της, σύμφωνα με τα συμφραζόμενα Ρώσων αξιωματούχων.  

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR