Ρώσος σχεδιαστής drones
Russia
Updated at:

Η Ρωσία έκανε τις βομβίδες της "3D" για να πετυχαίνουν χαρακώματα Ουκρανών (Εικόνες)

Οι επιχειρήσεις μάχης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) είναι ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του πολέμου του σήμερα. Στρατεύματα και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιούν drones τεσσάρων ελίκων (quadcopters) για να ρίχνουν βομβίδες σε εχθρικές θέσεις.

Ποια Είναι η Μέθοδος;

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν επινοήσει μία μέθοδο για ακριβείς βομβαρδισμούς εναντίον ουκρανικών χαρακωμάτων. Η κρατική Zvezda δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την τοποθέτηση winglet σε βομβίδες για να αυξηθεί η σταθερότητα. Τα winglet κατασκευάστηκαν από εκτυπωτή 3D.

Τα winglet είναι τα κάθετα κομμάτια που τοποθετούνται στις άκρες των φτερών αεροσκαφών σταθερών πτερύγων για να αυξηθεί η σταθερότητά τους.

Ένα drone που αιωρείται πάνω από ουκρανικές θέσεις μπορεί να ρίξει ένα βλήμα από έναν εκτοξευτή βομβίδων, ακριβώς πάνω από ουκρανικά χαρακώματα. Τα μικρά κομμάτια που κατασκευάστηκαν από τον 3D εκτυπωτή επιτρέπουν πιο ομαλή πτώση των πυρομαχικών, διασφαλίζοντας ακριβή χτύπημα του χαρακώματος.

Στρατιώτες από την 40η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Ειρηνικού Στόλου δημιουργούν αυτά τα "φτερά" σε ένα μικρό εργαστήριο που βρίσκεται σε υπόγειο καταφύγιο. Και όλα αυτά γιατί είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις ένα χαράκωμα με βλήμα.

CONTINUE READING

Ωστόσο, με τα στοιχεία των 3D εκτυπωτών ενσωματωμένα στην βομβίδα, τα πυρομαχικά μπορούν να εκτοξεύουν απευθείας και με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να αναφέρει ο Ρώσος σχεδιαστής με το ψευδώνυμο Java.

Πώς το Κάνουν;

Επιπλέον, είναι πολύ απλό να τροποποιηθούν αυτά τα drones με τέτοια τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής, αρκετός φωτισμός και μία τυπική ποικιλία από εργαλεία. Εννοείται πως απαιτείται και ο ίδιος ο 3D εκτυπωτής.

Οι συντεταγμένες του στόχου του drone είτε βρίσκονται από άλλο drone που παρατάσσεται παράλληλα είτε από συστοιχίες ραντάρ, όπως τύπου Sobolyatnik. Εξαιτίας του ισχυρού σήματος της κεραίας του, το ραντάρ μπορεί με ακρίβεια να ανιχνεύσει ότι ή όποιον βρίσκεται σε διάφορα σημεία, όπως π.χ. ένα άτομο, ένα άρμα μάχης ή ένα όχημα μάχης πεζικού.

Το συγκρότημα Sobolyatnik αποτελείται από ένα καλώδιο, μία κεραία, μία μονάδα ενέργειας και ένα πάνελ ελέγχου. Το βάρος όλου του συστήματος είναι περίπου 40 κιλά, ενώ χρειάζονται μόνο 5 λεπτά κατά μέσο όρο για να στηθεί ή να αποσυναρμολογηθεί.

Είναι δυνατό να χτυπηθούν ουκρανικές θέσεις κατά μήκος όλης της γραμμής συγκρούσεων, πάντα με την χρήση drones και προηγμένων τεχνολογιών αναγνώρισης, αναφέρει η ρωσική σελίδα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR