ρωσικό μαχητικό Su-35S
Russia
Updated at:

Ρωσική μοίρα Su-35S απογειώθηκε με προορισμό την Ουκρανία και... (Βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει δημοσιεύσει υλικό μίας μοίρας μάχης μαχητικών πολλαπλών ρόλων τύπου Su-35S των Εναέριων Δυνάμεων (VKS) της Μόσχας. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι του υπουργείου άμυνας στο Telegram.

Τι Δείχνει το Βίντεο;

Το δημοσιευμένο υλικό δείχνει τα μαχητικά να απογειώνονται από ένα στρατιωτικό πεδίο προσαπογειώσεων και να ανυψώνονται προς την γραμμή των σύννεφων στον αέρα. Πετούν τόσο ψηλά για να ξεφύγουν πιθανά εισερχόμενα χτυπήματα από εχθρικά συστήματα αεράμυνας. Από την θέση τους αυτή εκτοξεύουν πολλαπλούς πυραύλους σε προκαθορισμένους στόχους.

Αφού ο πιλότος του μαχητικού πετά πάνω από την περιοχή, είναι ορατό από το πιλοτήριο του μαχητικού καπνός στο έδαφος. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ο πύραυλος του Su-35S χτύπησε τον στόχο.

"Οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών της Εναέριας Δύναμης εκτελούνται με πυραύλους καταστολής διαφόρων κλάσεων," σημείωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας. 

Προηγουμένως, σημειώθηκε πως η ρωσική αεροπλοΐα, οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις και το ρωσικό πυροβολικό, επιτέθηκαν σε κέντρο διοίκησης των Ουκρανών. Σύμφωνα με τους Ρώσους, ο στόχος ήταν το διοικητικό κέντρο της 128ης Ταξιαρχίας Ορεινών Καταδρομέων των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου. Η τοποθεσία του, σύμφωνα με αναφορές ήταν κοντά στην πόλη Βίλνιανσκ, στην περιοχή Ζαπορίζια.

CONTINUE READING

Το Μαχητικό Su-35S

Το Su-35S αποτελεί μία βελτιωμένη εκδοχή της έκδοσης Su-35BM, η οποία με την σειρά της αποτέλεσε την πρώτη έκδοση του αρχικού Su-35 που παράχθηκε σε ποσότητα. Το αεροσκάφος (Su-35S) χρησιμοποιείται από την ρωσική ΠΑ, ωστόσο προσφέρεται και για πελάτες του εξωτερικού. 

Εντός του σκελετού συναντάμε τους κινητήρες AL-41F1S, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο Su-35BM. Αυτή η νέα έκδοση πέταξε για πρώτη φορά το 2008, ενώ από όσο ξέρουμε η ρωσική ΠΑ παρήγγειλε αρχικά μία παρτίδα 48 αναβαθμισμένων Su-35S. Μέχρι το 2012 είχαν παραδοθεί τέσσερα από αυτά, αν όχι και παραπάνω. Μέχρι το 2017, το Κρεμλίνο είχε στα χέρια του συνολικά 68 μονάδες. Κίνα και Ινδονησία παρήγγειλαν και αυτές την συγκεκριμένη έκδοση.

Αυτό που έκανε τόσο ξεχωριστή την έκδοση Su-35BM (και κατ' επέκταση κάνει και την Su-35S) είναι πως έφερε στο Su-35 τεχνολογίες από το ακυρωμένο πρόγραμμα του Su-37. Αυτές οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά, ραντάρ και άλλες τροποποιήσεις στην άτρακτο. Να σημειώσουμε πως το αεροσκάφος δεν διαθέτει canard, όπως π.χ. το Rafale.

Στην αεροναυπηγική, τα canard είναι σχηματισμός πτερύγων (φτερών), κατά τον οποίο ένα ζευγάρι από μικρά φτερά τοποθετείται μπροστά από τις βασικές πτέρυγες ενός αεροσκάφους ή όπλου (π.χ. πυραύλου). Ο σκοπός των canard είναι η βελτίωση της σταθερότητας, του ελέγχου και της ευκινησίας στον αέρα.

GALLERY

Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35
Su-35S
Su-35BM
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR