World
Updated at:

Οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό Su-25 στη Χερσώνα- Πόσα μαχητικά, drones, ελικόπτερα έχουν καταρρίψει μέχρι σήμερα

Πρωί πρωί, ο ουκρανικός στρατός, κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό Su-25 στην περιοχή Χερσώνα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο Telegram, η ουκρανική Υπηρεσία Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΕΔ. 

Το μαχητικό καταστράφηκε από μονάδα της ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων της Χερσώνας, της αεροπορικής διοίκησης South περίπου στις 9:30 το πρωί.

Τους τελευταίους μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταρρίπτουν μανιωδώς εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη στη νότια και ανατολική Ουκρανία κοντά στην πρώτη γραμμή.

Την περασμένη εβδομάδα, τα ρωσικά στρατεύματα αύξησαν τη χρήση της αεροπορίας τους στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν να προσγειώσουν 13 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού - τέσσερα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταστρέψει διπλάσια ρωσικά αεροσκάφη από όσα έχασε η ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια των δέκα ετών του πολέμου στο Αφγανιστάν. 

Από την αρχή της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε 277 αεροπλάνα και 260 ελικόπτερα . Καταρρίφθηκαν επίσης 1472 drones των Ρώσων. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR