Redback
World
Updated at:

Ο πολωνικός στρατός σκέφτεται τα νοτιοκορεάτικα ΤΟΜ Redback (Εικόνα & Βίντεο)

Η νοτιοκορεάτικη αμυντική κατασκευαστική Hanwha ανακοίνωσε πως επίδειξε τις δυνατότητες καταστροφικότητας, ευκινησίας και επιβίωσης του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πεζικού Redback στην πόλη Nowa Dęba της Πολωνίας.

Η επίδειξη αυτή έλαβε χώρα ως μέρος ενός προγράμματος δοκιμής του πολωνικού στρατού.

Θα Πάρουν οι Πολωνοί τα ΤΟΜ;

Η εταιρεία Hanwha αναφέρει πως το Redback είναι ένα κομμάτι αμυντικού εξοπλισμού πως θα μπορούσε να αποκτηθεί από τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις υπό το συμβόλαιο Framework Contract, το οποίο υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2022. Μέσα σε αυτήν την συμφωνία περιλαμβάνονται ήδη 672 αυτοκινούμενα πυροβόλα K9 και 980 κύρια άρματα μάχης K2.

Ο υπουργός άμυνας της Πολωνίας Mariusz Blaszczak σημείωσε πως το εγχώριας παραγωγής όχημα μάχης Borsuk αποτελεί προτεραιότητα, αλλά η χώρα χρειάζεται να διαφοροποιήσει τις προμήθειές της και να αντικαταστήσει τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού της όσο γρηγορότερα γίνεται.

"Όταν επιλέγουμε όπλα, ακολουθούμε την φωνή έμπειρων στρατιωτών," δήλωσε ο Πολωνός υπουργός στο Twitter.

Το σύγχρονο όχημα Redback διαθέτει ένας εύρος φουτουριστικών και καινοτόμων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα σύνθετες ερπύστριες, το ενεργό σύστημα προστασίας Iron Fist και το σύστημα περιστασιακής επίγνωσης Iron Vision, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κράνος χειριστών.

CONTINUE READING

Το Μοντέρνο Redback

Το Redback είναι ένα νέο νοτιοκορεάτικο όχημα μάχης πεζικού, το οποίο όπως προαναφέραμε ανέπτυξε η εταιρεία Hanwha Defense. Το συγκεκριμένο τεθωρακισμένο σχεδιάστηκε συγκεκριμένα για να καλύψει τις απαιτήσεις του αυστραλιανού στρατού. Το σασί κυκλοφόρησε το 2020, ενώ το ΤΟΜ μαζί με τον πυργίσκο αποκαλύφτηκαν δημόσια το 2021. 

Το Redback είναι ένα προηγμένο, καλά οπλισμένο και βαριά θωρακισμένο όχημα. Πιθανότατα αποτελεί ένα από τα πιο καλά προστατευμένα ΤΟΜ του κόσμου σήμερα. Ζυγίζει το εξωφρενικό ποσό των 42 τόνων, χαρακτηριστικό που το επιτρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως βαρύ όχημα μάχης πεζικού.

Η θωράκισή του, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Plasan, παρέχει προστασία από διατρητικά βλήματα 30 χιλιοστών. Από την αρχή, το ερπυστριοφόρο όχημα σχεδιάστηκε να αντέχει εκρήξεις ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών. Μπορεί να επιβιώσει από εκρήξεις ίσες με 10 κιλά TNT, οπουδήποτε κάτω από το κύτος ή τις ερπύστριες.

Ο βασικός του οπλισμός αποτελείται από το πυροβόλο 30 χιλιοστών Mk44S Bushmaster II, ικανό να εκτοξεύσει όλα τα πυρομαχικά 30 x 173 χιλιοστών που βρίσκονται σε χρήση με 19 έθνη.  

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR