Greek-Turkish Relations

Άρθρο κόλαφος Διεθνούς ΜΜΕ κατά της Τουρκίας: "Η πολεμική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιτραπεί-Η Ινδία να δώσει εδώ και τώρα τους πυραύλους BrahMos στους Έλληνες"

"Το ΝΑΤΟ πολιτικοποιεί την εχθρότητα της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Δημοκρατίες όπως η Ινδία είναι υποχρεωμένες να την προστατεύουν", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Το Αιγαίο Πέλαγος 214.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται μεταξύ της Ελλάδας στα δυτικά της και της Τουρκίας στα ανατολικά της, είναι γνωστό για τη Διαμάχη του Αιγαίου μεταξύ αυτών των δύο χωρών για περισσότερα από 1400 νησιά και βραχονησίδες που βρίσκονται στα νερά του.

Το θέμα

Πρόκειται για μια μακροχρόνια διαμάχη για ένα σύνολο αλληλένδετων αμφιλεγόμενων ζητημάτων μεταξύ τους για το ζήτημα της κυριαρχίας και των συγγενικών δικαιωμάτων στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους. Περισσότερα από 1400 νησιά και βραχονησίδες που βρίσκονται στα νερά του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχουν γίνει το μήλο της έριδος μεταξύ των δύο εθνών.

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, ενός οργανισμού που υπόσχεται να βοηθήσει ένα κράτος μέλος εάν κάποια χώρα απειλήσει την ασφάλειά του.

Αλλά όταν δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε διαμάχη και δεν μπορούν να καταλήξουν σε καμία λύση στη διαφορά, το ζήτημα γίνεται πολύπλοκο για να το αντιμετωπίσουν  ΝΑΤΟ και  ΗΠΑ.

Είναι απρόθυμοι να επιλέξουν μεταξύ των δύο.

Μια προσεκτική μελέτη της διαφοράς δείχνει ότι οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ,δεν θεωρούν ότι η διαμάχη μπορεί να οδηγήσει σε ναυτική σύγκρουση και να τις επηρεάσει αρνητικά. Ως εκ τούτου, έχουν σχεδόν πολιτικοποιήσει τη διαμάχη, όπως έγινε στην περίπτωση του Κασμίρ. Ταιριάζει στην πολιτική και την αντίληψή τους.

Οι Συνθήκες

Η ιστορία μας λέει ότι οι εξωτερικές δυνάμεις, προσπάθησαν να βρουν μια φόρμουλα για τη λύση της διαφοράς που θα ήταν αποδεκτή από την Ελλάδα και την Τουρκία, ώστε να αρθεί μια κατάσταση εχθρότητας και μίσους.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης που συνήφθη το 1923, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να κρατήσει τα νησιά αποστρατικοποιημένα.

Την ίδια στιγμή,  μη στρατιωτική ακτοπλοϊκή διέλευση στα Τουρκικά Στενά έδωσε εντολή στην Τουρκία να αποστρατικοποιήσει τα Στενά. Οι εμπόλεμες χώρες τήρησαν τις ρήτρες της συνθήκης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μια άλλη συνθήκη του 1947 έδωσε 12 νησιά στην Ελλάδα με τον όρο της ολικής αποστρατικοποίησής τους.

Η εκ των υστέρων όραση δείχνει ότι η Ελλάδα συμφώνησε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ επειδή πίστευε ότι αυτό θα της παρείχε την ασφάλειά της ενάντια στον  γείτονα που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμά της στα περισσότερα νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ενώ η Τουρκία αναγνώρισε και τις δύο συνθήκες, η θέση της Ελλάδας ήταν ότι η Τουρκία έδωσε λάθος ερμηνεία διαφόρων ρητρών της συνθήκης.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 για το καθεστώς των Στενών αντικαθιστά τη Συνθήκη της Λωζάννης (για τα Στενά) καθώς δίνει στην Τουρκία την εξουσία να στρατιωτικοποιήσει τα Τουρκικά Στενά.

Η  Ελλάδα έχει ένα πολύ βάσιμο σημείο.

Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να στρατιωτικοποιήσει τα Στενά μέσω της Σύμβασης του Μοντρέ και στη συνέχεια να ζητά από την Ελλάδα να τηρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης που ορίζει τη μη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

Το 1995 η Ελλάδα επικύρωσε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που ονομάζεται UNCLOS, που παρείχε ένα νομικό πλαίσιο για την αναγνώριση των ορίων των θαλάσσιων ζωνών των παράκτιων εθνών. Εκατόν εξήντα χώρες, εκτός από την Τουρκία, έγιναν συμβαλλόμενα μέρη της UNCLOS.

Τώρα η UNCLOS ορίζει ότι η κυριαρχία του παράκτιου έθνους εκτείνεται πέρα ​​από το χερσαίο έδαφος και τα εσωτερικά του ύδατα, σε μια γειτονική ζώνη θάλασσας που περιγράφεται ως Χωρική Θάλασσα σε 12 ναυτικά μίλια από τη γραμμή βάσης της ακτής του, με κυριαρχικά δικαιώματα  να ασκεί πάνω της.

Η Βουλή της Ελλάδος υιοθέτησε την UNCLOS το 1995.

Η Τουρκία αντιτάχθηκε σε αυτό. Αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Λέσβος, η Σάμος και η Κώς.

Η επιθετική στάση της Το

CONTINUE READING

υρκίας

Οι  κατηγορίες ένθεν και κείθεν , έχουν γίνει σχεδόν η καθημερινότητα των δύο χωρών. Όμως οι τουρκικές αρχές έχουν συνηθίσει να εκπέμπουν καθημερινά απειλές και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα, ισχυριζόμενες ότι ελληνικά αεροπλάνα παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Στις 9 Ιουλίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν της Τουρκίας προειδοποίησε την Ελλάδα «να μείνει μακριά από όνειρα και πράξεις όπως θα μετανιώσει αργότερα». Προέτρεψε την Ελλάδα «να συνέλθει και να αποστρατικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου.

Η Τουρκία εξουσιοδότησε την κυβέρνησή της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εάν η Ελλάδα επεκτείνει το δικαίωμά της στα 12 ναυτικά μίλια. Είπε επίσημα ότι εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, θα είχε τον έλεγχο στα δύο τρίτα του Αιγαίου Πελάγους, στερώντας έτσι από την Τουρκία την κύρια πρόσβασή της στα διεθνή ύδατα και τις εμπορικές διαδρομές.

Η Τουρκία, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της σε συγκαλυμμένες απειλές, είπε, «αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, θα λειτουργούσε αυτό ως αιτία belli, που σημαίνει αιτία πολέμου».

Το 2020 η Τουρκία έστειλε ένα σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Rais για να χαρτογραφήσει πιθανές γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο κοντά στο ελληνικό νησί Kαστελόριζο.

Σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συγκρούστηκε με πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού επειδή και τα δύο βρίσκονταν κοντά στο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, το οποίο ωστόσο επέστρεψε στη βάση μετά τη σύγκρουση.

Καταφεύγοντας στις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, η Τουρκία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα τις παραβιάζει αυξάνοντας τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο Πέλαγος, κάτι που απειλεί την ασφάλειά της.

Σύμφωνα με τη θέση της Ελλάδας ορισμένα νησιά έχουν στρατιωτική φρουρά, επειδή βρίσκονται κοντά στην ακτή της Σμύρνης, όπου η Τουρκία έχει αναπτύξει μια μεγάλη δύναμη αποβίβασης που ονομάζεται Τέταρτη Στρατιά, η οποία την καθιστά «ικανή να καταλάβει  ελληνικό νησί».

Η Ελλάδα παραδέχεται τη στρατιωτική της παρουσία σε αυτά τα νησιά αλλά μόνο για αυτοάμυνα.

Το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Αυτό έγινε ο καταλύτης για την Ελλάδα να στρατιωτικοποιήσει τα Δωδεκάνησα κοντά στην Τουρκία για αμυντικούς σκοπούς. Η UNCLOS λέει ότι μια χώρα έχει δικαίωμα επί της χωρικής θάλασσας και του εναέριου χώρου της.

Επί του παρόντος, η Ελλάδα έχει έξι ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα στο Αιγαίο Πελάγος. 

Καθώς υπήρξαν τακτικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροπλάνα, η Ελλάδα έχει υποβάλει σχετική  καταγγελία της στο ΝΑΤΟ.

Θυμηθείτε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 βελτίωσε τα όρια και αρκετά νησιά και νησίδες πέρα ​​από τρία μίλια παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα εκτός από τρεις ομάδες νησίδων. Επί του παρόντος η Τουρκία έχει χωρικά ύδατα  έξι ναυτικών μιλίων.

Τρέχουσα ένταση

Η Τουρκία μετέτρεψε την Αγία Σοφία ηλικίας 1500 ετών από μουσείο σε τζαμί. Η Ελλάδα το θεωρεί έμμεση επίθεση στην ιστορία του πλούσιου πολιτισμού της. Ο Ερντογάν πέτυχε διπλούς στόχους λαμβάνοντας αυτή την αντιπολιτισμική απόφαση.

Πρώτον, υπηρέτησε την φιλο-ισλαμιστική εκλογική περιφέρεια με βλέμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δεύτερον, εμπόδισε την εκτίμηση των Τούρκων για τον ένδοξο ελληνικό πολιτισμό και την υπηρεσία του στην ανθρωπότητα.

Ο ανταγωνισμός εστεάζεται τώρα  στο ποιος θα εξερευνήσει τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, όπου πάρχουν ανταγωνιστικές αξιώσεις για τα θαλάσσια σύνορα και τους πολύτιμους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το επεισόδιο των Ιμίων του 1996 είχε φέρει τις δύο χώρες κοντά στο χείλος του πολέμου. 

Ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Καθώς η Τουρκία και η Ελλάδα είναι μέλη του ΝΑΤΟ, είναι φυσικό οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να διαδραματίζουν συμβιβαστικό και συμβουλευτικό ρόλο, παρακαλώντας αμφότερους να τηρήσουν αυτοσυγκράτηση και να επιλύσουν το ζήτημα μέσω διαλόγου. Το γεγονός όμως είναι ότι τα λόγια τους δεν ταιριάζουν με τις πράξεις τους.

Η Τουρκία δεν υιοθέτησε την UNCLOS, μια πρόταση ορόσημο ενάντια στη φίμωση των μετριοπαθών φωνών και από τις δύο πλευρές και τη μείωση της έντασης.

Η  UNCLOS  έχει καθορίσει μια δίκαιη πολιτική κάθε παράκτιας χώρας να διεκδικεί τα 12 ναυτικά μίλια ως το νόμιμο εδαφικό όριο με τον αντίστοιχο εναέριο χώρο που πρέπει να τηρείται για μη εισβολή ή υπερπτήσεις.

Η άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί αυτή τη φόρμουλα, την οποία η Ελλάδα υιοθέτησε μέσω πρότασης στο κοινοβούλιο, υποδηλώνει τις σχεδιάσεις της στη διαμάχη.

Ούτε οι ΗΠΑ ούτε το ΝΑΤΟ παίρνουν πολύ σοβαρά τη διαμάχη για το Αιγαίο. Η πολιτική τους εξαρτάται από την επιταγή του ΝΑΤΟ να επιδιώκει την καλή θέληση και των δύο μελών του στο Αιγαίο. Δεν λαμβάνουν υπόψη τις απειλές που εκτοξεύει η Άγκυρα μέρα με τη μέρα.

Αγνοούν την «Τέταρτη Στρατιά» της Τουρκίας που σταθμεύει στη Σμύρνη για να αρπάξει  νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Τουρκία έχει ένα σημαντικό ναυτικό  και ενισχύει τη θαλάσσια ισχύ της, ενώ επιδεικνύει επιθετική στάση εναντίον της Ελλάδας.

Και οι δύο χώρες αναζητούν πράγματι υποστήριξη από την Ουάσιγκτον. Αλλά το πώς συμπεριφέρεται η Ουάσιγκτον έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και στα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ τον Μάιο του 2022.

Είπε, «το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να επιτρέψει μια περαιτέρω πηγή αστάθειας στη νοτιοανατολική πλευρά του».

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, έπεσε στο τραπέζι η  αγορά των μαχητών F-35. Ωστόσο μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Πρόεδρος Μπάιντεν διευκρίνισε την προοπτική παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Η τουρκική κυβέρνηση επωφελήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ ξέχασαν ότι η Τουρκία αγόρασε ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Οι απειλές της Τουρκίας για την Ελλάδα αυξάνονται. Η υποτιθέμενη παραβίαση του εναέριου χώρου είναι η συχνά επαναλαμβανόμενη κατηγορία κατά της Ελλάδας. Για παράδειγμα, οι κίνδυνοι που απειλούνται είναι: «Η Ελλάδα θα πλήρωνε βαρύ τίμημα αν συνεχίσει να παρενοχλεί τουρκικά μαχητικά για να μπουν στο Αιγαίο Πέλαγος».

Αναφερόμενος στην ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη δυτική πόλη της Σμύρνης το 1922, ο Ερντογάν βροντοφώναξε: «Αν πάτε παρακάτω, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα».

Τέλος το Associated Press και το ABC News της 11ης Ιουλίου 2022, έγραψαν: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διευκρινίσει εάν ένας χάρτης που εμφανίστηκε από έναν εθνικιστή σύμμαχο του Ερντογάν που έδειχνε πολλά μεγάλα, κατοικημένα ελληνικά νησιά ως τουρκικά. είναι επίσημη τουρκική πολιτική;».

Τρέχουσα κατάσταση

Το Al Jazeera, στις 26 Σεπτεμβρίου, έγραψε ότι η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη και διαμαρτυρήθηκε για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων σε δύο νησιά του Αιγαίου κοντά στις τουρκικές ακτές.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό, η Ελλάδα είπε ότι η έκθεση ήταν «εντελώς αβάσιμη» και κατηγόρησε την Άγκυρα για επιθετικούς σχεδιασμούς.

Η ναυτική τους κόντρα μετρά αρκετές δεκαετίες. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε στον Έλληνα Πρέσβη ότι η Αθήνα πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις και να σεβαστεί το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε  την Ελλάδα για ισχυρή πρόκληση και «παίζει επικίνδυνα παιχνίδια». Ο Έλληνας Πρέσβης Χριστοδούλου Λάζαρος έγραψε δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ εξηγώντας τη στάση της χώρας του όταν ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τέλος, η Ελλάδα υπέβαλε καταγγελία στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ μετά την υπαινιγμό του Ερντογάν για πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο.

Η φιλοδοξία του Ερντογάν για το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν είναι σίγουρος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2023. Ως εκ τούτου, έχει μετατοπίσει την προσοχή από την εσωτερική στην εξωτερική πολιτική, όπου μπορεί να παίξει το ισλαμικό χαρτί.

Βρίσκει προφάσεις για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα και να την αναγκάσει να παραδώσει πολλά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, κάτι που είναι και η πολιτική του εταίρου του στον συνασπισμό στην κυβέρνησή του.

Ο Ερντογάν ήταν ο κύριος συνωμότης στην αντισαουδική κλίκα των τεσσάρων που ήθελαν να αφαιρέσουν τον φύλακα των δίδυμων ιερών ιερών της Μέκκας και της Μεδίνας από τα χέρια των Σαουδάραβα μοναρχών και να ιδρύσουν μια νέα δύναμη των ισλαμιστών για να εργαστούν για το Ισλαμικό Χαλιφάτο .

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται επιθετικά στις κρίσεις της Συρίας και της Υεμένης. Η Τουρκία ανέδειξε το ζήτημα του Κασμίρ κατ' εντολή του Πακιστάν σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών. Ο Ερντογάν αισθάνεται ότι η πολεμική του στάση δεν θα αμφισβητηθεί λόγω της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Τον τελευταίο καιρό, η Τουρκία έχει έρθει πιο κοντά στο Πακιστάν και κατασκευάζει πλοία και υποβρύχια για το ναυτικό του.

Η στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, ιδιαίτερα η προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Αρμενίας στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η ενεργός παρέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, πρώτα με το να μαστιγώνει τα ανθελληνικά αισθήματα στους Τουρκοκύπριους στο βορρά και τελικά να απαιτεί την δημιουργία 2 κρατών με σε αναγκαστική κατοχή της Κύπρου, ανάγκασε την Ελλάδα να στρατιωτικοποιήσει τα Δωδεκάνησα.

Βάρος στον Ελεύθερο Κόσμο

Η πολεμική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, που επιθυμεί  να καταλάβει τα νησιά της στο Αιγαίο Πέλαγος, χτίζοντας την ισχυρή ένοπλη παρουσία της που ονομάζεται "Tέταρτη Στρατιά" κοντά στο στρατηγικό λιμάνι της Σμύρνης, η φιλοδοξία της για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του 19ου αιώνα υπό τη σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου και η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών (όπως η Ινδία ή η Σαουδική Αραβία) κ.λπ. δεν μπορεί να επιτραπεί.

Ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να διαφυλάξει και να προστατεύσει την Ελλάδα και το δικαίωμά της πάνω στα νησιά και τις βραχονησίδες του Αιγαίου Πελάγους.

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις αντιελληνικές ξιφομαχίες και να περιορίσει την ανθελληνική ευφορία, η οποία ξεσπά κατά διαστήματα μεταξύ του τουρκικού πληθυσμού όταν παρακινηθεί από την ηγεσία του.

Η Ινδία, η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο, δεν μπορεί να ανεχθεί την παρέμβαση από οποιαδήποτε ξένη χώρα, πολύ περισσότερο από μια που προσπαθεί να πουλήσει ένα θρησκευτικό εμπόρευμα.

Η Ινδία έχει φιλικές και εγκάρδιες σχέσεις με την Ελλάδα και, όπως και ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος, αναγνωρίζει την ιστορική συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Η Ινδία θα πρέπει να χαιρετίσει κάθε κίνημα που σκοπεύει να στηρίξει την Ελλάδα ενάντια στον τουρκικό εκφοβισμό, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς στρατιωτικής βοήθειας.

Η Ινδία θα παράσχει μια σειρά όπλων στην Αρμενία για να προστατευθεί από τις στρατιωτικές απειλές από τους «Τρεις Αδερφούς».

Θα είναι προς το συμφέρον του ελεύθερου κόσμου εάν η Ινδία παράσχει επαρκή στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών πυραύλων BrahMos, ώστε οι επαναλαμβανόμενες απειλές που εκπέμπει η Άγκυρα να αποσιωπηθούν."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Τα παραπάνω αναφερόμενα στο άρθρο του λίαν  έγκριτου  EURASIANTIMES, αποτελούν πραγματικό κόλαφο για την Τουρκία και την επιθετικότητα σε βάρος της χώρας μας.

Η προτροπή του άρθρου για άμεση  αποστολή στρατιωτικής βοήθειας  από την Ινδία προς τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων των πανίσχυρων πυραύλων BrahMos, έρχεται προς ενίσχυση των γραφόμενων σε προηγούμενα άρθρα μας αναφορικά με την αναγκαιότητα περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεών μας με την Ινδία, "φέρνοντας την" στο Αιγαίο, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων συνεργασίας.

Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης  από την  προσέγγισή της με τηνΙνδία.

Για παράδειγμα, η Ινδία χρησιμοποιεί το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400, που χρησιμοποιείται επίσης από την Τουρκία. Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την Ινδία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στο HAF να δοκιμάσει το αεροσκάφος του ενάντια στην εκπαιδευτική μοίρα του συστήματος S-400.

Επιπλέον, η Ελλάδα μπορεί επίσης να αγοράσει τον ινδικό πύραυλο κρουζ BrahMos που θα μπορούσε να ενσωματωθεί με το αεροσκάφος της Rafale.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα τρομερό όπλο όταν ενσωματωθεί με γαλλικά Rafales, το οποίο, σε συνδυασμό με την ικανότητα των Ελλήνων πιλότων, θα προκαλούσε πανικό στην Άγκυρα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR