Health

Έφτασε στην Ελλάδα το διπλό self test για κορονοϊό και γρίπη - Πώς γίνεται

Έφτασαν στην Ελλάδα τα διπλά self test για τη διάγνωση τόσο του κορονοϊού όσο και τη γρίπης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύση Ευγενίδη, το τεστ αυτό κοστίζει περίπου 10 ευρώ, ενώ η διαδικασία είναι η ίδια με του απλού self test.

«Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ενημερωθεί ακόμη και δεν τα ζητάει, όμως φαίνεται πως θα γίνουν ανερχόμενη τάση τον χειμώνα» λένε οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. «Περιμένουμε αργότερα την κίνηση στα διπλά self test για κορονοϊό και γρίπη», αναφέρει ο κ. Ευγενίδης.

CONTINUE READING

Αγοράζοντας το ίδιο τεστ και με το ίδιο δείγμα σε δύο θέσεις ανίχνευσης μπορούμε μέσα σε 10 λεπτά να δούμε αν είμαστε θετικοί, είτε στον κορονοϊό είτε στη γρίπη. 

Θεσσαλονίκη: Στα φαρμακεία τα διπλά self test για κορωνοϊό και γρίπη

Πώς λειτουργούν τα διπλά self test

Δείτε βίντεο του GR TIMES:

Τα διπλά self test λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με αυτά που κάναμε μέχρι τώρα για τον κορονοϊό. Διαθέτουν τη γνωστή μπατονέτα προκειμένου ο χρήστης να πάρει το επίχρισμα από τη μύτη, στη συνέχεια να τη βουτήξει στο ειδικό υγρό και μετά να ρίξει τις απαιτούμενες σταγόνες, αυτήν τη φορά σε δύο διαφορετικές θυρίδες που βρίσκονται πάνω στην πλακέτα.

Η μία θυρίδα είναι για τον Covid-19 και η άλλη για τη γρίπη. Έτσι, στην περίπτωση που προκύψει θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη θυρίδα του κορονοϊού, θα εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ.

Στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και εάν είναι τύπου Α στο αντίστοιχο γράμμα.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR