Greek-Turkish Relations

Επικίνδυνο παιχνίδι στην Κύπρο! ''S-300 της Ελλάδας; Η Τουρκία θα απαντήσει με τους S-400-''-Ευθείες απειλές για νέο "Αττίλα"

Σοβαρές τουρκικές απειλές για νέο "Αττίλα" στην Κύπρο. 

Οι ΗΠΑ που θέλουν να κάνουν τη Μεσόγειο παιδική χαρά επιχειρούν να κλιμακώσουν την ένταση στην Κύπρο. Ενώ η Ουάσιγκτον αίρει το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης, συζητούνται τα αποτελέσματα της πιθανής κούρσας εξοπλισμών στο νησί, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ  

Το TRT Haber αναζήτησε απαντήσεις και μίλησε με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Beykent, Δρ. Kemal Olçar:  "Οι ΗΠΑ, προκειμένου να μειώσουν την εξάρτηση ιδιαίτερα της Ευρώπης και άλλων περιοχών από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας, δίνουν έμφαση στη μεταφορά αυτών των αποθεμάτων, που εμφανίζονται στη Μεσόγειο στην Ευρώπη. Έκαναν τη Μεσόγειο παιδική χαρά και η Κύπρος είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού". 

Το ρεπορτάζ του τουρκικού μέσου σημειώνει ακόμη πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν δύναμη επιπέδου Σώματος στην Κύπρο. Το σώμα αποτελείται από 40 χιλιάδες στρατιώτες. Εκατοντάδες τανκς, οβίδες, συστήματα αεράμυνας ξεχωρίζουν ως αποτρεπτικά. Επιπλέον, UAV και SİHA βρίσκονται στο αεροδρόμιο Geçitkale εδώ και 3 χρόνια. 

Να θυμίσουμε πως σε χθεσινό άρθρο στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκαλύψαμε την καινούρια 'τουφεκιά' Ερντογάν για βάση στην Καρπασία αντίπαλον δέος της Αλεξανδρούπολης. Ο Ερντογάν είπε ακόμη: «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα σχετικά με τα όπλα, τα πυρομαχικά, τον εξοπλισμό, τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα σε αυτά τα θέματα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το τελευταίο βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο και ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των τουρκοκυπριακού λαού». είπε.

Το ρεπορτάζ του τουρκικού ΜΜΕ πάει και...πολύ παραπέρα: 

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν την εξουσία στο νησί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τόσο πολύ που η απόσταση της Τουρκίας από το νησί είναι μόλις 71 χιλιόμετρα. Η Ελλάδα απέχει 900 χιλιόμετρα.

 

Ο Δρ. Olçar λέει τα εξής για το θέμα:

'Εάν, για παράδειγμα, η Ελλάδα αναπτύξει μια ταξιαρχία κομάντο, ένα σύνταγμα καταδρομέων ή μια μονάδα ειδικών δυνάμεων στο νότο, εάν μια δομή διαφορετική από την υπάρχουσα στρατιωτική δομή αναδυθεί στο νότο, η Δημοκρατία της Τουρκίας στο βορρά πρέπει να δημιουργήσει μια ισότιμη μονάδα ή ανώτερη αξία από το υπάρχον σώμα που βρίσκεται στη Βόρεια Κύπρο. Ας βάλει η Ελλάδα τους S-300. Είχε δοκιμάσει το 97 πιο πριν. Στο βορρά, το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας βάζει τους S-400 στο σημερινό του απόθεμα. Τοποθετεί ίση, ισοδύναμη ή μεγαλύτερη ποσότητα οπλικών συστημάτων. Ή αναπτύσσει ένα νέο σύνολο στρατευμάτων. Δεν υπάρχει τέλος σε όλα αυτά."

«Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Και ο Olçar συνεχίζει:

"Η Τουρκία έχει πολύ προηγμένα SİHA και UAV. Και η τουρκική αεροπορία έχει τη δομή να επέμβει στην Κύπρο άμεσα. Το ναυτικό της Τουρκίας είναι πολύ ισχυρό. Έχουμε ένα ναυτικό που είναι πολύ ικανό να προστατεύσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις θάλασσες που ονομάζουμε "Γαλάζια πατρίδα". Η Ελλάδα δεν το ξέρει αυτό; Φυσικά και το ξέρει. Ξέρει το ναυτικό, ξέρει την αεροπορία, ξέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Από τη μια, η Τουρκία έχει ήδη δοκιμάσει τι είναι χερσαία δύναμη, η Ελλάδα προσπαθεί να ενισχύεται με κάποιο τρόπο λαμβάνοντας υποστήριξη».

 
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR