Ο Gursel Tokmakoglu, Τούρκος ειδικός γεωπολιτικός και αμυντικός αναλυτής προχώρησε σε κάτι αποκαλυπτικό για το σενάριο πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά, ότι αν η Ελλάδα έχει μια συνεχή ροή βοήθειας όπως η Ουκρανία θα μπορούσε να καταβάλει την Τουρκία, επεκτείνοντας έτσι τα σχέδια της δύσης στην περιοχή.
Κακά τα ψέμματα, αυτό που φοβούνται πιο πολύ από όλα στην Άγκυρα, είναι να μην έχει η Ελλάδα την διεθνή στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με την Ρωσία, για αυτό και επιδίδονται σε αυτήν τρομερή εκστρατεία ψεύδους και συκοφαντιών εναντίον μας, μόνο που δεν τους πιστεύει πλέον κανένας.
Ο Τούρκος ειδικός σύμβουλος αναφέρει:
“Αν η Τουρκία ξεκινούσε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας, πού θα κτυπούσε ως πιο αδύνατα σημεία;
Οι πρώτοι στόχοι που έρχονται στο μυαλό είναι η Δυτική Θράκη και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην τουρκική ήπειρο.
Αν το διευρύνω λίγο, μπορούμε να προσθέσετε και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εάν η Τουρκία το επιθυμεί, μπορεί να επιτύχει μια σαφή στρατιωτική νίκη σε αυτές τις τρεις περιοχές που ανέφερα.
Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας λέει, "Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα!".
Τέλος πάντων, ας συνεχίσουμε με την υποθετική μας εξήγηση ως ειδικοί στο θέμα.
Σχέδιο επίθεσης κατά της Ελλάδος
Ας πούμε ότι ο τουρκικός στρατός θα επιχειρούσε να προελάσει προς την Δυτική Θράκη με χερσαίες δυνάμεις, ποιος θα βρίσκονταν εναντίον του;
Φυσικά οι ΗΠΑ που κάνουν επίδειξη δύναμης στην Αλεξανδρούπολη.
Ας πούμε τώρα ότι η Τουρκία θα αποβίβαζε στρατιώτες σε μερικά από τα νησιά που είναι κοντά στα Μικρασιατικά παράλια, ποιος θα βρίσκονταν εναντίον της, μα οι ένοπλοι Έλληνες στρατιώτες.
Γιατί είναι οπλισμένα τα νησιά, εναντίον ποιών, τι ανέχεται ή αγνοεί η Δύση; Δεν είναι ξεκάθαρο;
Λοιπόν, πού αποσκοπεί η χερσαία στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας; Μα φυσικά σε σχέδιο κατά της Τουρκίας.
Η Ελλάδα όμως για νικήσει σε μια αναμέτρηση στα νησιά τι πρέπει να κάνει στρατιωτικά;
Πρώτον, πρέπει να μπορέσει να αποκτήσει αεροπορική κυριαρχία έναντι της Τουρκίας.
Τότε και μόνο τότε θα μπορούσε να ελέγξει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία πρέπει να ελέγξει.
Τώρα θυμηθείτε τα ύποπτα παιχνίδια, με FETO, και PKK.
Ποιος χρησιμοποιεί τους τρομοκράτες του PKK και τα μέλη της FETO ως υπεργολάβους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, και γιατί η Ελλάδα είναι το καταφύγιο αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων εδώ και χρόνια;
Τα ξέρετε όλα αυτά.
Η Τουρκία είναι μια χώρα με βάθος, που καταλαμβάνει σε έκταση τρεις φορές την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας, ως προς το πλάτος.
Οι Έλληνες είναι αυτοί που έδωσαν στις δύο αυτές οργανώσεις αυτό που λένε «υποστήριξη στην τρομοκρατία κατά της Τουρκίας, έτσι ώστε η Ανατολική και η Νοτιοανατολική Μεσόγειο γίνουν ορμητήριο των ΗΠΑ».
Αυτός είναι ο πρώτος σκοπός, ποιος είναι ο δεύτερος;
«Αν υπάρξουν υπεργολάβοι που θα διαχειρίζονται την Τουρκία εκ των έσω, με μια διαμελισμένη χώρα στα νότια ( κουρδικό κράτος)», ακόμη και τότε, χωρίς αεροπορική υπεροχή, η Ελλάδα δεν μπορούσε να πετύχει κυριαρχία σε θάλασσα και στεριά.
Σύγκριση σχετικά με την πολεμική Αεροπορία
Πόσα μαχητικά-βομβαρδιστικά έχει η Ελλάδα, για να μπορεί να πετύχει αεροπορική κυριαρχία έναντι της Τουρκίας;
Η ελληνική πολεμική αεροπορία θα πρέπει να διαθέτει δυόμισι φορές περισσότερα σε αριθμό μαχητικά αεροσκάφη από την τουρκική.
Είναι αυτό δυνατόν; Οχι. Αλλά βλέπουμε, στην Ουκρανία, πώς παρέχεται υποστήριξη, και ο πόλεμος παρατείνεται.
Σύγκριση ναυτικής ισχύος Ελλάδος-Τουρκίας
Είναι δυνατή η ναυτική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο; Οχι. Διότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον τριπλάσια υποβρύχια από την Τουρκία και έναν ισχυρό στόλο μονάδων επιφανείας.
Ναι, η ναυτική δύναμη της Τουρκίας δυναμώνει, αφού η χώρα μου κατασκευάζει το δικό της υποβρύχιο, Φρεγάτα, Κορβέτα, ενώ δημιουργεί μια κόκκινη αρμάδα για την Α.Μεσόγειο.
Μια λεπτομέρεια, οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ελλάδα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα (MH60R) στο νέο πακέτο, γιατί;
Ποια είναι αυτή η ανάγκη της Ελλάδας, πώς μπορεί να εξηγηθεί;
Ακόμα κι αν δεν ασχοληθώ με τις δυνατότητες αναγνώρισης-επιτήρησης των τουρκικών UAV, έχουμε το πάνω χέρι.
Έχει η Ελλάδα την τουρκική αμυντική βιομηχανία, για να έχει αύξηση του αποθέματος πυρομαχικών και συστημάτων, μαζί την κατασκευή πυραυλικών συστημάτων; Όχι φυσικά.
Ό,τι και να κάνει η Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νικήσει την Τουρκία στρατιωτικά και στρατηγικά.
Όπως όμως και στην περίπτωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, αν η Τουρκία εμπλακεί σε πόλεμο με την Ελλάδα, και η Αθήνα λαμβάνει συνεχή υποστήριξη, η Τουρκία τότε θα χάσει τις δυνάμεις, ενώ αυτή η κατάσταση θα κρατήσει πολλά χρόνια.
Σε μια ενεργειακή περιοχή που ενισχύονται από ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θέλει να αποκλειστεί από το παιχνίδι, και εμφανίζεται ως εχθρός.
Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιείται ως υπεργολάβος των ΗΠΑ, ωστόσο, η Τουρκία έχει το ιστορικό βάθος, το μυαλό και τη δύναμη να αποκρούσει τέτοιες τεχνητές επιθέσεις, και αυτό πολλοί το αγνοούν.
Όταν λες στρατιωτική στρατηγική, έτσι πρέπει να διαβάζεις την κατάσταση.
Παρακαλώ μην το βλέπετε τι θα συμβεί με τους S-400, τα F-35, τα F-16. δείτε το σύνολο. Όποιος ξέρει στρατηγική μιλάει!
Αν ο οποιοσδήποτε στρατηγός έχει το επίπεδο να καταστρώσει ένα πραγματικό στρατηγικό σχέδιο, το παράδειγμα της αποστολής που θα του ανατίθονταν θα ήταν : «Κάντε τις ΗΠΑ να πέσουν στην παγίδα όπως στην Συρία!».
Για παράδειγμα, ακούω ότι η Ρωσία απέτυχε να νικήσει την Ουκρανία.
Η Ρωσία όμως έχει σχεδιάσει τον πόλεμο αυτόν εδώ και χρόνια (ίσως 10 χρόνια), στο έδαφος (σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας, του αέρα, του κυβερνοχώρου), και δεν ισχύει τίποτα από όλα όσα ακούγονται.
Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα όμως, είναι να μην προκαλέσει αυτή έναν πόλεμο και να μην επιτεθεί στην Τουρκία, ειδικά όταν ο λαός της συνεργάζεται με μετριοπαθείς πολιτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.
Ο ελληνικός λαός θυμάται τη σημασία αυτού του ζητήματος από την ιστορία του!
Σχέδια για την Α.Μεσόγειο για την Άγκυρα
Δεν υπάρχει ζήτημα στρατιωτικής στρατηγικής, για το εξής σενάριο: "Η Τουρκία θέλει να πραγματοποιήσει σχέδια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μαζί με το Ισραήλ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και μεγάλες εταιρείες ενέργειας".
Αν συνέβαινε αυτό, τότε η πραγματική δύναμη που θα έλεγχε εύκολα την περιοχή αυτή θα ήταν η Τουρκία πρώτη από όλους.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε αυτή την περιοχή, ενώ το ίδιο ισχύει ακόμα και για το Ισραήλ.
Εάν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας δεν δίδαξε τίποτα στο ΝΑΤΟ, την Ευρώπη, την Αγγλία, την Αμερική και άλλες χώρες του G7, είναι ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς την Τουρκία.
Μια στρατηγική άποψη είναι απαραίτητη κατά την επιλογή οπλικών συστημάτων και είναι απαραίτητο να προσέξουμε αυτό”, καταλήγει ο ίδιος.
Η αλαζονεία και η μισαλλοδοξία σε όλο της το μεγαλείο από Τούρκο ειδικό από τους δεκάδες που στηρίζουν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία.
Όλα αυτά μεταφραζόμενα όμως προμηνύουν σίγουρα άσχημες εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο με κύριο στόχο την Τουρκία, την οποία ενδέχεται να “πυροβολήσουν” όλοι μαζί θα λέγαμε.