Greek-Turkish Relations
Updated at:

Πονηρό τουρκικό άρθρο! Επιχειρεί να μας πείσει ότι η Τουρκία "αν και προκαλείται από την Ελλάδα για πόλεμο εντούτοις αυτός δεν είναι στα σχέδιά της"

Αρχισυντάκτης Sabah: Σύμφωνα με ορισμένους, η Τουρκία εξαναγκάζεται σε πόλεμο με την Ελλάδα, όπως η Ρωσία στην Ουκρανία., αναφέρει σε άρθρο του Τουρκικό ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είνα τα εξής:

"Η Τουρκία περνά την 100ή επέτειο από τη Μεγάλη Νίκη της 30ης Αυγούστου ανάμεσα σε περίεργα συναισθήματα"

Για παράδειγμα, το ΝΑΤΟ, το οποίο γιόρτασε αυτή τη νίκη και δημοσίευσε ένα επαινετικό μήνυμα προς την Τουρκία στις 30 Αυγούστου στην ιστοσελίδα του, διέγραψε αυτό το μήνυμα μετά από ένσταση της Ελλάδας,γιατί οι Έλληνες βλέπουν τη νίκη της Τουρκίας ως ήττα τους.

CONTINUE READING

Η Τουρκία ωθείται σε πόλεμο

Είμαστε μέσα σε περίεργα διλήμματα. Γεγονότα που μας μπερδεύουν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο κύριος σύμμαχος και εταίρος μας στο ΝΑΤΟ, προκαλεί με την Ελλάδα, τροφοδοτεί το PKK και παίρνει το FETO υπό τα φτερά της.

Σύμφωνα με ορισμένους, η Τουρκία είναι ακριβώς όπως η Ουκρανία έναντι  της Ρωσίας. Αναγκάζεται σε πόλεμο με την Ελλάδα, όπως αυτή. 

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τη νοοτροπία της τουρκικής κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του προέδρου Ερντογάν, μαντεύουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος αποκλείεται.

Εντούτοις δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσο θα συνεχίσει η Ελλάδα τις προκλήσεις της μέσω Αμερικής.

Στο μεταξύ, αρκετές χιλιάδες βραχονησίδες του Αιγαίου, που θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία λόγω της ιστορικής τους δομής, σίγουρα θα έρθουν στο προσκήνιο.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία μπορεί να εδραιώσει την παρουσία της στο Αιγαίο χρησιμοποιώντας αυτά τα νησιά.

Γνωρίζουμε  την "βοήθεια ή απελευθέρωση!" των ΗΠΑ.  Καμία χώρα που ενεπλάκη για χάρη τους δεν μπόρεσε τελικά να συνεχίσει τον δρόμο της αλώβητη

Το τέλος θα είναι όπως στο Αφγανιστάν και το Ιράκ

Το Ιράκ είναι το παράδειγμα δίπλα μας. Το Αφγανιστάν και το Βιετνάμ είναι άλλα παραδείγματα.

Εν ολίγοις, υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να παραμείνει ως «μίζερο κομμάτι γης» στο μέλλον.

Αυτή την ευθύνη φέρει και η Τουρκία στις πλάτες της.

Η Συρία είναι κατεστραμμένη αυτή τη στιγμή γιατί δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε στους αγώνες των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, και τώρα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το διορθώσουμε.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την Ελλάδα.

Η Τουρκία είναι μια σοβαρή χώρα που «μεταφέρει το σήμερα στο αύριο και υπολογίζει κάθε βήμα που κάνει».

Ο πόλεμος με την Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της Τουρκίας.

Είναι όμως και απαίτηση της πολιτείας να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις σε όσα έκανε ο κακομαθημένος που λέγεται Ελλάδα.

Μάλλον έτσι θα είναι."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ξεκάθαρα η άποψη του αρθρογράφου, Αρχισυντάκτη της  τουρκικής εφημερίδας Sabah, Μεχμέτ Μπαρλάς, ότι η Τουρκία δεν θα διεξάγει πόλεμο με την Ελλάδα, αφού αυτό δεν είναι στα σχέδια του Ερντογάν.

Από την άλλη κατηγορεί τη χώρα μας ότι προκαλεί την Τουρκία καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ, οπότε σε κάθε περίπτωση η Τουρκία θα απαντάει ανάλογα, ενώ κάνει λόγο ότι μέσω των χιλιάδων βραχονησίδων του Αιγαίου που ανήκουν στην Τουρκία και θα πρέπει να τις ανακτήσει-καταλάβει, η χώρα του θα εδραιώσει την παρουσία της στο Αιγαίο.

Βέβαια δεν μας εξηγεί πως η Τουρκία θα καταλάβει Ελληνικές βραχονησίδες και δεν θα γίνει πόλεμος;

Εκτίμησή μας είναι ότι Τουρκία και Ελλάδα παρά τα όσα ισχυρίζεται ο αρθρογράφος ,βρίσκονται σε ελλειπτική τροχιά σύγκρουσης, με υπαιτιότητα των Τούρκων και όχι δική μας.

Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι απώλεια της εξουσίας στη χώρα του στις επικείμενες εκλογές, θα σημαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό  την έναρξη πολλών προβλημάτων, όχι μόνο πολιτικών, για τον ίδιο και την οικογένεια του

Γνωρίζοντας τα μεγαλεπήβολα σχέδια του, τα οποία έχει φροντίσει να γνωστοποιήσει σε άπαντες, όπως η Γαλάζια Πατρίδα και ο μυστικός όρκος, εκτιμούμε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αν αντιληφθεί ότι χάνει τις εκλογές, δεν θα διστάσει να  σύρει την χώρα του σε στρατιωτικές περιπέτειες, κηρύσσοντας την σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναβάλλοντας την εκλογική διαδικασία, ελπίζοντας ότι μια νίκη θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στο πρόσωπό του.

Σε τέτοια περίπτωση στο κάδρο των υποψήφιων χωρών για πολεμική αναμέτρηση μπαίνουν εκτός των Κούρδων του YPG στη Συρία, το  Β. Ιράκ, και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο/

Τέλος κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, ένα μη προσχεδιασμένο θερμό επεισόδιο στον αέρα για παράδειγμα, λόγω των συνεχών παραβιάσεων του ΕΕΧ από την τουρκική πολεμική αεροπορία και των αναχαιτίσεων από πλευράς μας, να εξελιχθεί αστραπιαία σε γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη/

 

 

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR