Greek-Turkish Relations
Updated at:

Πως η τουρκική υποκρισία για υποτιθέμενο κλείδωμα των F-16 της από τους S-300 την εκθέτει-Η ίδια είχε κλειδώσει αμερικανικά με τους S-400

Οι παροιμίες του σοφού Ελληνικού λαού ήταν, είναι και θα είναι επίκαιρες πάντα και αντιπροσωπευτικές σε κάθε περίπτωση

Όταν λέμε "δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν κρατούσες", μιλάμε για κάποιον που μας κάνει κήρυγμα για κάτι, ενώ ο ίδιος το αντιβαίνει

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Τουρκίας, η οποία "σέρνει" το θέμα των υποτιθέμενων παρενοχλήσεων από Ελληνικούς S-300 ενάντια σε τουρκικά F-16 στο ΝΑΤΟ, όταν η ίδια 2 χρόνια πρίν, δοκίμασε τους S-400 της εγκλωβίζοντας  F-16 της, χωρίς να υποστεί επιπλέον κυρώσεις γιαυτό

H τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!! 

Σχετικό για το θέμα άρθρο του γνωστού αναλυτή Σεθ Φρετζμαν για την Jerusalem Psot , προ διετίας ανέφερε τα εξής: 

"Η Ρωσία λέει ότι η Τουρκία δοκίμασε τους S-400 σε αμερικανικά αεροσκάφη F-16

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, δοκίμασε το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400 σε αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής κατά τη διάρκεια άσκησης τον Νοέμβριο του 2019, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

Η χρήση του S-400 εναντίον των F-16 είχε ήδη αναφερθεί πέρυσι, αλλά οι νέες λεπτομέρειες από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται να εδραιώνουν τον ισχυρισμό και να συμπεράνουν ότι κάτι περισσότερο συνέβαινε σε αυτές τις δοκιμές.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να γνωρίζει πόσο καλά αποδίδει η αεράμυνα της εναντίον των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών.

Το ρωσικό S-400 είναι η κορυφαία βαθμίδα των πολυάριθμων συστημάτων αεράμυνας της.

Ορισμένα από αυτά τα συστήματα έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω λαθών. Οι S-200 που χρησιμοποιήθηκαν από το συριακό καθεστώς κατέρριψαν κατά λάθος ένα ρωσικό αεροπλάνο το 2018. Τα ιρανικά μοντέλα ρωσικών συστημάτων σημείωσαν μεγάλη επιτυχία το 2019 με την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone, αλλά οι Ιρανοί κατέρριψαν επίσης ένα πολιτικό αεροσκάφος τον Ιανουάριο.

Στη Συρία υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το ραντάρ και την αξιοπιστία των S-300 και Pantsir και άλλων συστημάτων για την παρακολούθηση σύγχρονων drones και τζετ πέμπτης γενιάς. Τ

Τα Pantsir της Ρωσίας καταστράφηκαν επίσης από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μάχες στο Idlib και στη Λιβύη φέτος.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό για τη Ρωσία να γνωρίζει πώς τα S-400 επιχείρησαν έναντι των F-16 ενός μέλους του ΝΑΤΟ. Το τι έβγαλε η Τουρκία από αυτή τη δοκιμασία είναι λιγότερο σαφές τώρα.

Γιατί η Άγκυρα θα δοκίμαζε τους S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία έναντι των δικών της F-16,

Εκτός κι αν ήταν κατόπιν εντολής της Μόσχας, θέλοντας να δει την απόδοση;

Η "αφήγηση" πέρυσι ήταν ότι η Τουρκία ήθελε απλώς να δοκιμάσει τις επικοινωνίες μεταξύ των οπλικών συστημάτων της , ώστε να μην καταρρίψει τα δικά της τζετ.

Το ρωσικό μέσο TASS αναφέρει μόνο ότι μια πηγή κοντά στην τουρκική αμυντική βιομηχανία είπε στο TASS ότι οι S-400 δοκιμάστηκαν στα αμερικανικής κατασκευής F-16.

Οι S-400 είναι το επίκεντρο μιας διαμάχης με την Ουάσιγκτον. Με την απόκτησή τους για δισεκατομμύρια δολάρια, η Τουρκία έχει αποστασιοποιηθεί από τον παραδοσιακό σύμμαχό της τις ΗΠΑ και έγινε στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακάλεσε την Τουρκία να μην κινηθεί προς τη Μόσχα, με έναν Αμερικανό γερουσιαστή να προτείνει ακόμη και την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία για να ευχαριστήσει την Άγκυρα.

Το τι ακριβώς θα έκαναν οι ΗΠΑ με τους S-400 που δεν χρειάζονται είναι ασαφές και δεν είναι σαφές εάν η Μόσχα θα άφηνε την τεχνολογία να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για να διαλεχθεί από Αμερικανούς μηχανικούς.

Το σκεπτικό της Ρωσίας για την παρουσίαση των δοκιμών του Νοεμβρίου αυτή την εβδομάδα είναι επίσης ασαφές.

Η Τουρκία πήρε τους S-400 τον Ιούλιο του 2019. Άρχισε να τους δοκιμάζει τον Νοέμβριο και υποτίθεται ότι θα ήταν επιχειρησιακά τον Απρίλιο του 2020. Αλλά δεν φαίνεται να είναι ακόμη επιχειρησιακά.

Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποιο ήταν το γενικό νόημα της Τουρκίας να ξοδέψει δισεκατομμύρια για την αεράμυνα που δεν χρειάζεται.

Για τη Ρωσία, το θέμα φαίνεται να είναι η επιθυμία της να το θίξει αυτό ως μέρος μιας προσπάθειας να βουλιάξει οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την Τουρκία και τις ΗΠΑ που συνεργάζονται στενότερα."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Κατόπιν  των ανωτέρω συμπεραίνουμε εύλογα, ότι η Τουρκία είναι εκείνη που τέσταρε επωφελεία  της Ρωσίας τους S-400 της απέναντι στα αμερικανικά μαχητικά της  F-16 και όχι η Ελλάδα.

Αντιθέτως είναι γνωστό ότι τις δυνατότητες των Ελληνικών S-300 δοκίμασαν όχι μόνο τα ελληνικά F-16, αλλά και  εκείνα συμμαχικών κρατών, όπως ΗΠΑ-Ισραήλ προκειμένου να γνωρίζουν τις δυνατότητες της αεράμυνας  του Ιράν, φίλης χώρας με Ρωσία και Τουρκία.

Η διαφορά αντιλαμβανόμαστε μεταξύ των δύο είναι τεράστια

Συνεπώς η τουρκική προσπάθεια συκοφάντησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ όχι μόνο πέφτει στο κενό, αλλά εκθέτει και την ίδια, από προηγούμενα  όπως προαναφέραμε ατιμώρητα από τη Συμμαχία ατοπήματα της. 

H επιδίωξη όλης της τουρκικής φιέστας στο ΝΑΤΟ είναι  να καταδικαστεί από τη Συμμαχία η χώρα μας ότι χρησιμοποίησε ρωσικά οπλικά συστήματα σε βάρος τουρκικών αεροσκαφών, προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Ως μία κύρωση που θα επιδιωχθεί από τους Τούρκους θα ήταν αυτή της απόσυρσης των S-300  καθώς και των υπολοίπων αντιαεροπορικών μας ρωσικής κατασκευής των νησιών μας, αφήνοντας απροστάτευτη σε πολύ μεγάλο βαθμό  από αντιαεροπορικά μέσα την Μεγαλόνησο και τα ακριτικά νησιά μας.

CONTINUE READING

Εκτίμησή μας είναι ότι αυτό δεν θα γίνει, πράγμα που γνωρίζουν εκ των προτέρων οι Τούρκοι, οπότε  θεωρούμε πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως επίφαση, προκειμένου να επιχειρήσουν μελλοντικά να τάξουν τους S-400  τους , καθώς και μελλοντικά  να προβουν στην αγορά και δεύτερης συστοιχίας S-400, εφόσον δεν τους δώσουν οι ΗΠΑ τα 40 F-16 BLOCK 70  και τα 80 κίτ εκσυγχρονισμού που επιθυμούν.

Όλα αυτά αναμένουμε να συμβούν, ως υποτιθέμενη  τουρκική αντίδραση έναντι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, οι οποίοι  δεν  υιοθετούν τις δήθεν αιτιάσεις-ανησυχίες τους .

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR