Οι Τούρκοι δοκίμασαν επιτυχώς το ανταεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς SIPER

Τι συνεπάγεται στο Αιγαίο και ελληνοτουρκικά;

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7112883_oi-toyrkoi-dokimasan-epityhos-antaeroporiko-systima-megaloy

------

"Η Τουρκία δοκίμασε το εγχώριο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας SIPER μεγάλου βεληνεκούς", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα

"Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το SIPER χτύπησε τον στόχο σε υψόμετρο 26.000 ποδιών, ενώ δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά το ραντάρ αναζήτησης με βάση το EIRS που αναπτύχθηκε από την Aselsan, το κέντρο ελέγχου πυρός και το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων.

Η δοκιμή που διεξήχθη ήταν σε «ολοκληρωμένη λειτουργία» επειδή χρησιμοποιήθηκαν ενεργά τα συστήματα επικοινωνίας της τουρκικής άμυνας.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν αναλυτικές πληροφορίες για τη δομή του SIPER.

Η Aselsan απέφυγε να τις μοιραστεί, αλλά μετά την τελευταία δοκιμή, έγινε σαφές ότι το SIPER αποτελείται από κέντρο ελέγχου πυρός, ραντάρ ελέγχου πυρός, ραντάρ αναζήτησης, σύστημα εκτόξευσης πυραύλων, σύστημα μεταφοράς πυραύλων, πυραύλους εκτόξευσης, σταθμό επικοινωνίας, σύστημα μετάδοσης επικοινωνίας, συντήρηση , εργαλεία επισκευής, εξαρτήματα προσομοιωτή και εκπαίδευσης.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Η χώρα είναι πλέον εξοπλισμένη με δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος της οικογένειας HISAR, το μεσαίου βεληνεκούς HISAR O+ και το μικρού βεληνεκούς HISAR A+ .

Τώρα πραγματοποιήθηκε και η δοκιμή του SIPER μεγάλου βεληνεκούς, οι Τούρκοι δίνουν βεληνεκές 150 χιλιόμετρα, το οποίο θα αποτελεί εναλλακτική λύση έναντι των S-400 και Patriot.

Η τουρκική αεράμυνα σήμερα

Με ποια αντιαεροπορικά θα προστατευθεί η καρδιά της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας που εδρεύει στην Άγκυρα, Εσκη Σεχήρ και Κωνσταντινούπολη κατά βάση, σε περίπτωση, υποθετικά λέμε, μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης, όταν οι S-400 θα ταχθούν μακριά από την μεταξύ των τριών αυτών πόλεων περιοχή;

Γιατί εννοείται φυσικά ότι πρώτο μέλημα της Τουρκίας θα είναι η διαφύλαξη της πολεμικής της βιομηχανίας και μετά το Αιγαίο και η ΝΑ Μεσόγειος.

Υπολογίζεται τέλος ότι η Τουρκία χρειάζεται 8-10 συστοιχίες μεγάλου βεληνεκούς, όπως είναι οι S-400, Patriot , ή οι εγχώριοι Siper, προκειμένου να καλύψει πλήρως την επικράτειά της, πράγμα που φυσικά δεν υφίσταται σήμερα.

Σε όποια των περιπτώσεων η χώρα μας με τα RAFALE και F-35 θα έχει το αεροπορικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο, ακόμη και μετά την υλοποίηση των Τούρκων για δημιουργία "εγχώριας αεράμυνας".

Follow Pentapostagma on Google news Google News