Ρωσικά μαχητικά Su-35 κατέστρεψαν ουκρανικούς S-300 και στρατιωτικές υποδομές

Η χρήση του «πιο ισχυρού» μαχητικού αεροσκάφους της Ρωσίας, Su-35, είχε ανάμεικτα αποτελέσματα στη σύγκρουση στην Ουκρανία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7106217_exaylonoyn-stratiotikes-ypodomes-rosika-mahitika-su-35

------------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Su-35 κατά S-300

1:17 - Αποτυχία για Ρωσία, ανησυχία στην Κίνα

Ενώ η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έχει καταρρίψει μερικά πολεμικά αεροσκάφη Su-35, η Ρωσία ισχυρίζεται επίσης ότι έχει καταστρέψει την κρίσιμη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας με αυτήν την ιπτάμενη μηχανή αιχμής.

Πρόσφατα, ένα ρωσικό μαχητικό Su-35 φέρεται να κατέστρεψε έναν ουκρανικό εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 κοντά στο Κραματόρσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, σε αυτό που η Μόσχα αναφέρει ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Στις 28 Ιουλίου, ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ (Igor Konashenkov), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Στην περιοχή του Κραματόρσκ, ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εξαφάνισε έναν εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων S-300».

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι έξι αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού χτυπήθηκαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους και μονάδες πυροβολικού στις περιοχές Νικολάεφ και Ντόνιετσκ τις τελευταίες 24 ώρες.

Το υπουργείο, ωστόσο, δεν προσέφερε καμία συγκεκριμένη απόδειξη ότι το Su-35 είχε καταστρέψει συστήματα αεράμυνας. Το υπουργείο υποστήριξε προηγουμένως ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35S κατέρριψε τρία ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη στην περιοχή του Ντόνιετσκ. «Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35S κατέρριψε δύο ουκρανικά Su-25 στο Μπαρβένκοβο της περιοχής του Χάρκοβο και το Τρόιτσκογιε του Ντόνιετσκ και ένα MiG-29 κοντά στο Κρασνοπόλι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ», ανακοίνωσε το υπουργείο στις 10 Ιουλίου.

Τα αεροσκάφη Su-35 ήταν κρίσιμα για τα σχέδια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία. Πριν ξεκινήσει η ένοπλη σύγκρουση, τα Su-35 μεταφέρθηκαν αισθητά από τη ρωσική Άπω Ανατολή στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία.

Τον Ιανουάριο του 2022, δύο τάγματα συστημάτων αεράμυνας S-400 και 12 μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-35 στάλθηκαν στη Λευκορωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φόμιν (Alexander Fomin), για να συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση.

Εν τω μεταξύ, το S-300 είναι ένα κρίσιμο αμυντικό σύστημα για τις ουκρανικές δυνάμεις. Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε το 1991, ένας μεγάλος αριθμός εξοπλισμού αεράμυνας παραδόθηκε στον ουκρανικό στρατό, την αεροπορία και το ναυτικό. Έξι ταξιαρχίες, τέσσερα συντάγματα και επιπλέον S-300 που ανέλαβε ο στρατός ήταν μεταξύ εκείνων που διαβιβάστηκαν στην ουκρανική αεροπορία.

Su-35: Αποτυχία για Ρωσία, Κίνα

Παρόλο που το Su-35 χαιρετίζεται ως ένα από τα καλύτερα αεροσκάφη, το αεροσκάφος γνώρισε αρκετές αποτυχίες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, βλάπτοντας τη φήμη του.

Στις 3 Απριλίου, στην περιοχή του Χάρκοβο, κοντά στο Ιζιούμ, καταρρίφθηκε το πρώτο Su-35S Flanker-E. Ένας αντιαεροπορικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πιστεύεται ότι κατέρριψε το αεροσκάφος.

Στις 19 Ιουλίου, ένα ρωσικό Su-35 φέρεται να καταρρίφθηκε από ουκρανικές δυνάμεις κοντά στη Νόβα Καχόβκα. Σε ένα περιστατικό που συνέβη στην περιοχή Χερσώνα στις 27 Μαΐου, αναφέρθηκε ότι ένα ουκρανικό MiG-29 κατέρριψε ένα ρωσικό Su-35. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η δεύτερη φορά στη σύγκρουση με την Ουκρανία που η Ρωσία έχασε ένα Su-35.

Επιπλέον, είναι πιθανό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να έχουν «υλικό» από το καταρριφθέν Sukhoi Su-35 για να αποκρυπτογραφήσουν και να σχεδιάσουν στρατηγικές ενάντια στο δεύτερο πιο εξελιγμένο μαχητικό-βομβαρδιστικό της Ρωσίας.

Η κατάρριψη των μαχητικών Su-35 θεωρείται επίσης σημαντική οπισθοδρόμηση για την Κίνα. Το Su-35S, το οποίο το ΝΑΤΟ αναφέρει ως Flanker E, χρησιμοποιείται επίσης από την PLAAF. Όλες οι παραδόσεις είχαν ολοκληρωθεί στο Πεκίνο μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Το Su-35S είναι ένα μονοθέσιο μαχητικό παντός καιρού που μπορεί να ανέβει στον ουρανό μέρα ή νύχτα. Τα εκσυγχρονισμένα ηλεκτρονικά αντίμετρα, όπως η ενεργητική και η παθητική εμπλοκή, το προστατεύουν αποτελεσματικά. Το εξελιγμένο ραντάρ συστοιχίας παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης Irbis-E έχει εμβέλεια περίπου 217 μίλια και μπορεί να παρακολουθήσει έως και 30 στόχους, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Το μέγιστο υψόμετρο και οι τελικές ταχύτητες αυτών των κινητήρων είναι 59.000 πόδια και 1.550 mph, αντίστοιχα. Το αεροπλάνο έλαβε επίσης φτερά καναντέρ κοντά στη μύτη, επιτρέποντας πιο ευέλικτους ελιγμούς χωρίς να απαιτείται σημαντική επισκευή του πλαισίου του αεροσκάφους.

-----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#Su35

#S300

#Ουκρανία

==========

For copyright matters please contact us at: [email protected]

Follow Pentapostagma on Google news Google News