Society
Updated at:

Πάτρα: Πισπιρίγγου κατά πάντων - Απόπειρα απαγωγής ενός παιδιού της καταγγέλει η Ρούλα (βίντεο)

Σημαντικές αποκαλύψεις έκανε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Μία αναφορά της 33χρονης κατηγορούμενης παρουσίασε στο μεσημβρινό δελτίο, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφορά που οι δικαστές θεωρούν ενδεικτική της μη ειλικρίνειάς της.

Σύμφωνα με την έκθεση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και είχε συνομιλία με την Ρούλα Πισπιρίγκου, της αφηγήθηκε πως μία από τις γυναίκες που «πολιορκούσαν» τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, επιχείρησε να απαγάγει τη Τζωρτζίνα.

Συγκεκριμένα είπε πως η Τζωρτζίνα ήταν 6 μηνών τότε, ήταν η έναρξη του καρναβαλιού, της χτύπησε το κουδούνι ένας άντρας, του άνοιξε, την έσπρωξε και της είπε: «Το παιδί θέλω! Θέλω να την πάρω να την πάω στην…(αναφέροντας το όνομα μιας γυναίκας)».

Η κατηγορουμένη απάντησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο και ψέκασε στα μάτια του άντρα αποσμητικό σπρέι με τον ίδιο να τρέπεται σε φυγή.

Δείτε το βίντεο

 

CONTINUE READING

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τελική αντεπίθεση πριν την κρίσιμη κατάθεση

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και ύποπτη για την ώρα για τα εγκλήματα που στοίχισαν τη ζωή στη Μαλένα και την Ίριδα, η αδερφή της Δήμητρα κι η μητέρα τους Ελένη Λεγάτου, υπογράφουν μια κοινή ανακοίνωση με βέλη, αιχμές, παράπονα και ένα προσωπικό μήνυμα της 33χρονης.

Στο στόχαστρό τους μπαίνει καταρχήν ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και ακολουθούν η παιδοψυχολόγος που συνάντησε την κατηγορούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, τα ΜΜΕ για την κάλυψη της υπόθεσης συνολικά κι σε όλους που επικαλούνται πληροφορίες για τις καταθέσεις των τελευταίων ημερών…

Είναι το ξεκίνημα της εβδομάδας που η 33χρονη περιμένει από μέρα σε μέρα να καταθέσει για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της και στη συνέχεια να μάθει αν θα της αποδοθούν κατηγορίες κι γι’ αυτά τα εγκλήματα. Με την ίδια να στέλνει μέσα από το δελτίο τύπου και ένα προσωπικό της μήνυμα…

«Η τηλεοπτική μου δίκη συνεχίζεται με το ίδιο μένος και την ίδια ένταση και καταδικάζομαι καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια για μία πράξη που δεν έχω κάνει. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για να αποδείξω την αθωότητά μου αλλά και να μάθω την αλήθεια για τον χαμό των αγαπημένων μου παιδιών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πολλές συζητήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την κατάθεση που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, στην κούνια του σπιτιού της.

CONTINUE READING

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου διαψεύδει τα πάντα και κάνει λόγο για ένα τεράστιο ψέμα… «Σε σχέση με τα δημοσιεύματα κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν η Δήμητρα Πισπιρίγκου έχει καταθέσει στις Αρχές ότι η μικρή Ίριδα όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια της είχε αίμα στο στόμα της, αυτό είναι τεράστιο ψέμα, δεν ισχύει, δεν ειπώθηκε ποτέ και δεν αποτελεί μέρος της κατάθεσής της» τόνιζεται.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που πήραν κατάθεση από την Δήμητρα Πισπιρίγκου επέμειναν στη δολοφονία της Ίριδας, καθώς μέχρι σήμερα, η ώρα που το αγγελούδι ξεψύχησε, παραμένει ένας άλυτος γρίφος…

Οι αναφορές και οι δημόσιες τοποθετήσεις του ιατροδικαστή έχουν προκαλέσει έντονη ενόχληση τόσο στην 33χρονη όσο και στα άτομα που συνεχίζουν να την στηρίζουν. Κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια και στο δελτίο τύπου…

«Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δει ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη» υποστηρίζεται στην κοινή ανακοίνωση.

Η οικογένεια ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε στο παρελθόν έκανε κρούση στον ιατροδικαστή για συνεργασία και αμέσως μετά στρέφεται κατά της παιδοψυχολόγου, που συνάντησε την 33χρονη δύο φορές στις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή τις ζωγραφιές της άτυχης Τζωρτζίνας…

«Η συγκεκριμένη έκθεση που, επίσημα τουλάχιστον, αφορούσε τις ζωγραφιές της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της Ρούλας, τα οποία η ίδια ποτέ δεν έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθούν. Η συγκεκριμένη κυρία δεν δήλωσε ποτέ ότι θα προχωρούσε σε ψυχογράφημα της Ρούλας, η οποία άλλωστε δεν είχε δώσει ποτέ την συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο» προσθέτουν στην ανακοίνωση.

CONTINUE READING

Η 33χρονη, η αδερφή και η μητέρα της, χαρακτηρίζουν το πόρισμα της παιδοψυχολόγου αυθαίρετο και υποστηρίζουν πως το τελικό της συμπέρασμα, αντικατοπτρίζει στην ουσία τη δική της ψυχική κατάσταση και όχι της κατηγορούμενης…

«Η έκθεσή της διακρίνεται από εμπάθεια και φανατισμό, ενώ οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνει αγγίζουν τα όρια της εξύβρισης. Η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη καταλήγει να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ψυχογράφημα της ίδιας της συντάκτριας» υποστηρίζουν οι τρεις γυναίκες.

Για ακόμα μια φορά η 33χρονη δηλώνει αδικημένη και αγανακτισμένη από τα ΜΜΕ, για τον τρόπο που προβάλλεται η υπόθεση, με κεντρικό πρόσωπο την ίδια. Η ίδια άλλωστε όταν συνελήφθη, μίλησε για μια σκευωρία που στήθηκε για την εξόντωσή της

«Ψέμα είναι και η δημοσίευση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δήθεν συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών. Δυστυχώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την υπόθεσή μας και εμάς τις ίδιες συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς» συμπληρώνουν.

Ανάμεσα στα άλλα γίνεται αναφορά και στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι άδειασε το σπίτι που έμενε η οικογένεια στην Πάτρα και πολλά από τα παιχνίδια της Τζωρτζίνας, κατέληξαν στα σκουπίδια…

«Η συγκεκριμένη είδηση που υπερβαίνει τα όρια της αθλιότητας, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τα μόνα πράγματα που πετάξαμε ήταν κάποια παλιά παπούτσια και ρούχα του ζευγαριού» αναφέρουν.

Από το μεσημέρι το δελτίο τύπου που υπογράφουν οι τρεις γυναίκες προκαλεί αντιδράσεις, την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση της 33χρονης πλησιάζει προς το τέλος της…

Δείτε το βίντεο

 

Λέων: Αντιλαμβάνομαι γιατί ενοχλεί η άποψή μου τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του η οικογένεια Πισπιρίγκου μίλησε στο LIVE NEWS ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Πρέπει να θυμίσω ότι η ίδια η κατηγορούμενη είχε δημοσιοποιήσει τις αιτίες θανάτου των παιδιών, των τοξικολογικών και ιστολογικών εκθέσεων και λογικό ήταν οι δημοσιογράφοι να απευθυνθούν στους ιατροδικαστές» ανέφερε ο κ. Λέων, τονίζοντας: «Προφανώς αντιλαμβάνομαι γιατί ενοχλεί η άποψή μου»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Ο λόγος που ο ιατροδικαστής Λέων μπήκε στο στόχαστρο της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την Δευτέρα καταθέτει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως εξήγησε στο Live News ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ερευνάται εάν υπάρχει ένδειξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και βάσει αυτής της ένδειξης αν θα μπορούσε να της αποδοθεί κατηγορία.

Σχετικά με το πόρισμα της παιδοψυχολόγου για το προφίλ της 33χρονης, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε πως ήταν μία αυθαίρετη ψυχολογική ανάλυση, καθώς της είχε ζητηθεί μόνο να αξιολογήσει τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Δείτε το βίντεο

 

Δημοσιότητα, μεγαλεία και… ο Μάνος Δασκαλάκης

Μέχρι και τη στάση του σώματος της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκωδικοποίησε η κλινική παιδοψυχολόγος, που όρισε η ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι η κατηγορούμενη παρουσιαζόταν εντέχνως ως το θύμα της υπόθεσης.

«Γιατί είμαι αυθόρμητη, εκείνο μου βγήκε εκείνη την ώρα, αυτό είπα. Δεν θα κάτσω να το σκεφτώ. Δεν έχω ασχοληθεί με τα body language και με αυτά», δήλωσε η 33χρονη κατηγορούμενη.

«Είχε μια υπερτονισμένη εικόνα μιας συντετριμμένης γυναίκας. Φαινόταν ότι προσπαθούσε να το επικοινωνήσει από τη στάση του σώματος, συρρικνώνοντας το και καμπουριάζοντας. Μέσα από το βλέμμα που διατηρούσε χαμηλά στο πάτωμα αλλά και μέσα από τον βηματισμό της, σέρνοντας τα πόδια της», είπε η κλινική ψυχολόγος για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η εικόνα αυτή με το χαμηλωμένο βλέμμα και την υποτακτική στάση άλλαξε απότομα από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησης όταν η Πισπιρίγκου διάλεξε ένα διαφορετικό σημείο για να καθίσει, για να βρεθεί, όπως είπε, πιο κοντά στην επιστήμονα.

«Πριν καν ξεκινήσουμε, πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει θέση στην καρέκλα της, ώστε να μην είμαστε τόσο μακριά, όπως χαρακτηριστικά μου είπε, φανερώνοντας έτσι την προσπάθεια για οικειότητα. Ήταν φανερή η αντίθεση της πρώτης εικόνας όταν την έφεραν από το κελί της με τονισμένη συστολή, με αυτή που ξαφνικά έπαιρνε πρωτοβουλίες διαχείρισης του χώρου σε μια συνδιαλλαγή με έναν άγνωστο –μέχρι εκείνη την στιγμή- άνθρωπο. Η εικόνα της άλλαζε απότομα, φανερώνοντας έτσι τη μη αυθεντικότητα».

Ο… απλησίαστος Μάνος

Για τον σύζυγο της, η Ρούλα θα εκφράσει μόνο πικρία που δεν της συμπαραστέκεται σε αυτό που περνάει.

«Ο Μάνος ήταν προστατευτικός ακόμα μέχρι τώρα πριν με συλλάβουν. Πάντα έπαιρνε το μέρος μου παντού. Τώρα μόνο λέει ότι σκότωσα το παιδί. Δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία. Επειδή τον ξέρω, δεν το πιστεύει. Έχει επηρεαστεί από τα κανάλια», δήλωσε η ψυχολόγος.

Οι σκέψεις της περιστρέφονται γύρω από το Μάνο Δασκαλάκη, με την ψυχολόγο να παρατηρεί μεγαλομανία και κομπασμό στην περιγραφή της για το πώς γνωρίστηκαν.

«Ο Μάνος ήταν ο ωραίος της Πάτρας. Με στιλ…Ήταν ωραίος και είναι ωραίος. Με μια φράντζα με ανταύγειες, αλλά είναι και το ύψος που του δίνει το στυλ όλο αυτό. Έχει κι ένα ωραίο περπάτημα, και ήρθε στο γήπεδο με δερμάτινο και τζιν σκισμένο. Να σας πω ότι στην κερκίδα είχε έξι κοπέλες που φώναζαν το όνομα του. Είναι από αυτούς που λες «αυτός είναι απλησίαστος». Έβαλα ένα στοίχημα με την κολλητή μου, ότι τον λένε Πάνο έλεγα εγώ. Μάνο έλεγε εκείνη. Βρήκα τελικά το όνομα του στο φύλλο αγώνα και τον έψαξα στο Facebook. Δεν πρόλαβα να του κάνω αίτημα και το είχε δεχτεί. Μου μίλησε κατευθείαν», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο.

Με την ίδια διάθεση έπαρσης περιέγραψε και το πρώτο τους ραντεβού, υπερτονίζοντας πως στο μαγαζί όλοι τον ήξεραν και πως της θύμισε εν πολλοίς τον παππού της.

«Επιφανειακή η σχέση με τα παιδιά τους»

Η επιστήμονας διέγνωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης δυσκολεύονταν να αναγνωρίσουν και συνεπώς να καλύψουν τις ανάγκες της Τζωρτζίνας, που θρηνούσε για τους θανάτους και των δύο αδελφών της μέσα σε δύο χρόνια.

«Η σχέση του παιδιού με τους ενήλικες ήταν επιφανειακή. Περιγράφηκε να παίρνουν προτεραιότητα οι ανάγκες των γονέων και η Τζωρτζίνα, όπως και τα άλλα δύο παιδιά, να προσαρμόζονται σε αυτές, καθώς δεν υπήρχε διακριτή διαφορά των γενεών», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος.

Αλλά και στις απώλειες των παιδιών τους η κα Σαββόγλου περιγράφει και για τους δύο γονείς μια απουσία συναίσθηματος. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της Ρούλας για την αντίδραση του Μάνου στον θάνατο της Μαλένας.

«Δεν στεναχωριόταν, δεν έκλαιγε, δεν την ανέφερε, δεν ήταν θλιμμένος. Σκεφτόμουν ότι ήταν αναίσθητος, με θύμωνε και του το έλεγα άπειρες φορές αυτό και εκείνος μου απαντούσε ότι το διαχειρίζεται ο καθένας με το δικό του τρόπο», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ειδική ψυχολόγο.

Φανερά ενοχλημένη από το πόρισμα «φωτιά» της ειδικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει τις ενστάσεις της σε επίσημη ανακοίνωση της για το κατά πόσο η παιδοψυχολόγος είχε την εξουσιοδότηση να σκιαγραφήσει το προφίλ τόσο της ίδιας όσο και του Μάνου Δασκαλάκη.

Δείτε το βίντεο

 

Πειθαρχικός έλεγχος για τους ιατροδικαστές της Μαλένας και της Ίριδας

Έρευνα για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών, στην υπόθεση του θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, ανοίγει από τις αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που ενδεχομένως τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Με σημερινή επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR